Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 19:52
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.4.2010, 01:47    Post subject: Capitolul 145 Reply with quote

Capitolul 145

Între sufletul și spiritul lui Ioan Botezătorul exista o anumită neconcordanță. Chemarea și libertatea. Sensul întrebării sale. A-L urma pe Iisus nu este nici datorie, nici o obligație.


1. Oamenii au spus: "Doamne, dacă este așa, este nedrept să-l lași pe Ioan în închisoare. Judecând după lucrurile pe care le-ai înfăptuit până acum și pe care nici un om nu ar putea să le facă, în afară de Dumnezeu, înseamnă că îți va fi ușor să-l eliberezi pe Ioan Botezătorul care a lucrat pentru Tine. Doamne, trebuie să faci acest lucru, nu trebuie să-l lași în închisoare!"

2. Eu am spus: "Cel care vine el însuși valorează mai mult decât cel care trimite în locul său un mesager sau o scrisoare. Spiritul lui Ioan este mare, este cel mai mare dintre toate spiritele care au existat până acum într-un corp fizic pe acest pământ. Dar corpul lui aparține acestui pământ și, datorită slăbiciunii acestui pământ, a crescut și slăbiciunea sufletului său și este oarecum firesc să fie așa.

3. Căci un spirit foarte puternic nu poate să întărească un suflet slab. De aceea trupul și sufletul lui Ioan sunt slabe, iată de ce el își trimite mereu mesageri în locul lui, deși mijlocitorii sau scrisorile nu pot acționa la fel ca persoana însăși, în care locuiesc sufletul și spiritul.

4. Căci, prin voința Mea, Eu nu trebuie și nici nu pot să impun nimănui forța și puterea Mea, cu atât mai mult atunci când nu vine el însuși să le primească, în ceea ce Mă privește, Eu nu voi împiedica niciodată pe cineva să aleagă viața sau condamnarea, după libera sa voință (n.t. liberul său arbitru), el putând ajunge chiar până la puterea și forța Mea, de care se va putea folosi – dacă are intenții bune.

5. Dar cel care nu va veni el însuși, nu va primi nimic, dacă nu va primi grația luminii care să îi permită, aici sau în Lumea de dincolo, să găsească drumul care duce la Mine; pe drum, el va înțelege astfel că Eu însumi sunt Adevărul și Calea.

6. Mai mult decât oricine altcineva, Ioan a fost cu adevărat stăpânul trupului său. Dar el a văzut mântuirea în fața lui și totuși nu a putut să se apropie de ea! De ce oare? Așa trebuia să fie?

7. Iată-L în fața voastră pe Cel care spune "trebuie", atunci când trebuie. Dar El vă mai spune și că El nu i-a spus lui Ioan "trebuie".

8. Desigur că, într-un anumit fel, trebuia ca el să fie chemat înaintea Mea ca să deschidă calea oamenilor, dar Ioan a avut întotdeauna totala libertate de a acționa după cum dorește, libertate pe care voi nu o puteți înțelege atâta vreme cât vă aflați în acest trup; dar nimic nu l-a împiedicat să Mă urmeze după ce M-a văzut și M-a recunoscut. Spiritul lui a ascultat atunci de ceea ce i-a spus sufletul său și a început să se îndoiască de Mine, drept pentru care Mi-a trimis pentru a doua oară mesageri. Cel care pune întrebări înseamnă că încă nu este convins, căci orice întrebare înseamnă ignoranță sau îndoială referitoare la adevărul pe care noi credem că îl cunoaștem. Dacă Ioan ar fi fost convins, atunci nu Mi-ar mai fi trimis mesageri.

9. Și totuși, nimeni nu a dus vreodată o existență atât de austeră ca și el. În zilele în care simțea o dorință în trupul său, nu mânca și nici nu bea, devenind astfel cel mai mare penitent de pe acest pământ, fără să fi păcătuit totuși vreodată! Dar Eu vă spun acum vouă, tuturor: un păcătos care se căiește sincer și vine la Mine cu inima plină de iubire îi este superior lui Ioan!

10. Căci cel care îmi spune: 'Doamne, sunt un păcătos, nu merit ca Tu să intri sub acoperișul meu' – îmi este mult mai drag decât nouăzeci și nouă de oameni drepți (fără păcate), care nu au nevoie de pocăință și care, în inimile lor, îi mulțumesc lui Dumnezeu că nu sunt păcătoși și se cred mai buni decât cei care păcătuiesc chiar și numai puțin! Eu vă spun, să știți că ei nu vor primi o răsplată prea mare!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !