Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.2.2021, 09:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.4.2010, 01:49    Post subject: Capitolul 146 Reply with quote

Capitolul 146

Convertirea lui Kisjonah. Compasiunea Domnului. Mânia fariseilor.


1. După ce am terminat de vorbit, un vameș a ieșit din mulțime. Chiar dacă era conștient că avea multe păcate, inima lui ardea de mult timp de iubire pentru Mine. El s-a aruncat înaintea Mea, cu fața la pământ și Mi-a spus:

2. "Oh, Doamne! Iată în fața Ta, în praf, un mare păcătos, care totuși Te iubește infinit de mult. Iată, Doamne, este deja prânz, mi-ar plăcea să te invit pe Tine și pe discipolii Tăi la masa mea, dacă Tu vei binevoi să vii la mine acasă! Eu și casa mea suntem impuri pentru Tine, dar în bucătărie sunt gata pregătite mâncăruri și băuturi pure. Oh! Acordă-mi mie, un biet păcătos, grația de a primi să ți se aducă aici mâncarea, de către mâini pure".

3. Eu i-am spus lui Kisjonah: "Ridică-te, voi merge împreună cu tine în casa ta, să luăm masa. O mare grație va fi făcută casei taie, nu din cauza păcatelor tale, ci din cauza iubirii tale adevărate și a umilinței tale: toate păcatele îți sunt iertate, ca și cum nu ai fi păcătuit vreodată!"

4. Atunci, vameșul Kisjonah s-a ridicat și am mers în casa lui, împreună cu el și cu numeroși discipoli. Eram mai mult de o sută de oameni și am fost serviți cu o masă înbelșugată și nu au lipsit nici vinurile cele mai bune!

5. În afară de discipolii Mei, M-au mai urmat și mulți alți oameni din toate orașele Galileei și Iudeei până în fața casei lui Kisjonah. Le-au fost aduse și lor pâine și vin, din belșug.

6. Evident că fariseii din Capernaum nu pierdeau niciodată ocazia să Mă urmeze în asemenea situații. Și cum ei M-au văzut bând și mâncând cu bucurie chiar la masa vameșului pocăit, căruia îi țineam mâinile, numindu-l dragul Meu prieten, fariseii cei ultradogmatici au fost cuprinși de mânie.

7. Furia lor s-a amplificat mai ales atunci când au văzut că Mă ridic de la masă, plecând la plimbare cu vameșul - braț la braț - printr-o grădină mare și frumoasă de pe malul lacului și că Mă arăt foarte cordial și prietenos cu cele cinci fiice - bune și curajoase - ale lui Kisjonah, care erau pline de iubirea cea mai profundă pentru Mine! Eu le numeam cu multă afecțiune "cele cinci soții ale Mele", ceea ce li s-a părut îngrozitor de pervers acestor farisei!

8. Și, întrucât am fost invitat după căderea serii să-Mi petrec noaptea în casa sa, iar Eu i-am spus deschis lui Kisjonah că intenționam să petrec cel puțin trei zile în casa lui și poate chiar mai mult, mânia acestor farisei a atins culmea. Ei și-au spus în sinea lor: "El se alătură acestor secături, acestor păcătoși, acestor vameși, mănâncă și bea în deplină prietenie cu ei; se îmbată în compania lor și se plimbă făcându-și plăcerile cu fiicele perverse ale acestui mare păcătos, predică Evanghelia lui Dumnezeu spunând cuvinte dulcegi acestor târfe, în loc să ne dea ordin să prindem aceste ființe dezgustătoare și să le ardem de vii. Iată ce mai Mesia ne-am găsit! Acum, că a luat pentru el pe aceste cinci desfrânate voluptoase, vrea să rămână acolo, Dumnezeu știe până când!

9. Să mergem, de ce să mai rămânem cu el? Acum știm cu cine avem de-a face! Suntem alături de el de ceva timp, cine l-a văzut vreodată rugându-se? Cine l-a văzut postind? El nu respectă Sabatul! Ereticii, păgânii, grecii, romanii, vameșii, cei mai răi păcătoși, femeile ușoare și voluptoase - sunt prietenii și prietenele sale și, alături de aceștia, mese copioase bine stropite cu vinurile cele mai alese.

10. Într-un cuvânt, nu este decât un magician rafinat și descurcăreț al școlii lui Pitagora, care știe să vorbească și să-și pună în valoare arta. Este adevărat, nu primește bani, dar în fond, îi merită el oare? Așa fac toți magicienii la început, pentru a-și asigura celebritatea, dar apoi, nici regii nu au destule comori pentru a-i mulțumi.

11. Și la ce i-ar folosi lui banii? El primește de băut și de mâncat oricât dorește, fără să plătească. El nu are nevoie nici de Dumnezeu, nici de legile sale; se consideră el însuși ca fiind un Dumnezeu, sau un fiu al lui Dumnezeu, pe care Dumnezeul nostru, al lui Avraam, Isaac și Iacov l-a făcut să se nască - culmea! - din Maria din Nazaret, pe care noi o cunoaștem bine. Cine poate fi atât de prost încât să nu-și dea seama de la prima privire de șarlatania acestui magician păgân?

12. Acum știm destule; este timpul să ne îndepărtăm de el, căci altfel, cine știe ce ne va face, iar noi nu avem posibilități de apărare împotriva atacurilor diavolului. Priviți ce ochi dulci le face celor cinci fete ale acestui vameș mizerabil și cum ele îl încurajează. Putem pune pariu pe o mie de livre că dacă ar veni astăzi la Ierusalim, acest așa-zis profet și mântuitor s-ar împrieteni imediat cu regina prostituatelor, celebră în toată lumea, Maria din Magdala, sau chiar cu Marta și Maria din Betania, care primesc cele mai multe vizite, după Maria din "Magdala".

13. Un alt fariseu, al cărui ochi spiritual nu era cu totul închis, i-a spus primului interlocutor: "Poate că ai dreptate dar ai putea să te gândești la scena asemănătoare care s-a petrecut cu vameșul Matei, când noi L-am judecat la fel, dar în cele din urmă am fost noi înșine uimiți de înțelepciunea Sa și nu am mai știut ce să-i spunem. Și, dacă El ne-ar contrazice, ai putea tu să-ți asumi responsabilitatea de a-i da replica?"

14. Primul a răspuns: "Știu și eu tot ce știi și tu. Am trecut prin asta. El va găsi întotdeauna în mulțime un refugiu, este un magician și un înșelător. Noi trebuie să ne ascultăm rațiunea, iar rațiunea ne spune: 'Plecați înainte de a deveni ai diavolului. Trebuie oare să ne urmăm rațiunea, sau să rămânem cu Satana? Nu, noi trebuie să fim cu Dumnezeu, căci suntem fiii lui Avraam și Dumnezeu este Tatăl său; să nu-l lăsăm pe acest magician să profite de noi, la fel ca de păgâni".

15. Cel de-al doilea i-a răspuns: "Dar învățătura Sa este pură și plină de bunătate și iubire; ea este făcută pentru oameni și nu pare deloc a fi diabolică. Eu nu sunt deloc de aceeași părere cu tine, căci Moise ne-a dat în esență aceeași învățătură ca și acest nazaritean!

16. Să-L iubești pe Dumnezeu mai presus de orice și pe aproapele tău la fel ca pe tine însuți. Să nu răspunzi la rău cu rău, să-i faci bine dușmanului tău, să-i binecuvântezi pe cei care te blestemă, să fii umil și blând; aceasta nu are nimic diabolic".

17. Primul i-a spus: "Pentru tine bineînțeles că nu, căci tu ești de partea diavolului. Nu știi tu că diavolul este cel mai periculos atunci când se ascunde sub un veșmânt de lumină, la fel ca un înger?"

18. Cel de-al doilea i-a răspuns: "Dacă tu te conduci după aceste povești de pe vremea bunicii, nu mai este nimic de adăugat. Unde este măgarul sau boul care l-a văzut pe Satana vorbind deghizat într-un înger? Este limpede că tu și toți acoliții tăi vreți să-l pierdeți pe acest om.

19. Noi nu știm ca El să fi făcut cuiva vreun rău, ci dimpotrivă, a făcut numai bine și nenumărate minuni. De ce să-L condamnăm pentru că îi frecventează pe păcătoși la fel ca și pe cei drepți și pentru că are pentru ei o mare iubire și multă răbdare?"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !