Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 14:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.4.2010, 01:53    Post subject: Capitolul 147 Reply with quote

Capitolul 147

Evreii dogmatici se mânie si îl amenință pe Iisus. (Matei 11, 15-19)

(15) Cine are urechi de auzit, să audă.
(16) Cu cine voi asemăna neamul acesta de oameni? Seamănă cu niște copilași care șed în piețe și strigă la tovărășiilor:
(17) "V-am cântat din fluier și n-ați jucat; v-am cântat de jale și nu v-ați tânguit."
(18) Când a venit Ioan, nici mâncând, nici bând și ei zic: "Are un demon în el!"
(19) A venit Fiul omului care mănâncă și bea și ei zic: "Iată un om mâncăcios și băutor de vin un prieten al vameșilor și al păcătoșilor!" Totuși, înțelepciunea a fost îndreptățită din lucrările ei."


1. După această discuție, fariseii și leviții s-au separat de cel de-al doilea interlocutor și de însoțitorii săi și au pornit pe drumul către Capernaum. Era seara târziu, iar ei au preferat drumul pe uscat, căci marea era agitată și nu aveau încredere în marinari, chiar dacă aceștia îi asiguraseră că nu este nici un pericol.

2. Necunoscând drumul, această mare caravană - erau aproape o sută cincizeci de persoane -, nu a ajuns prea departe. Au mers până la o colină ce părea de netrecut, situată puțin deasupra mării, de poalele căreia valurile se izbeau zgomotos. Această stâncă se afla lângă un munte abrupt, de unde nici un drum nu ducea către mare, astfel încât acestei caravane nu-i mai rămânea decât să facă drumul înapoi, ceea ce însemna două ore bune de mers. Ei nu au ajuns decât abia la miezul nopții, într-o noapte întunecată, sub rafalele reci de vânt și de ploaie, însoțite de fulgere și tunete, uzi până la os și abia târându-se! Vameșul i-a primit și le-a oferit un adăpost plăcut.

3. A doua zi dimineață, acești oameni obosiți s-au trezit târziu și au ieșit din adăpostul lor pentru a-și usca hainele la soare.

4. Era în ziua de Sabat; Kisjonah și oamenii lui lucrau la fel ca în celelalte zile și, când s-a făcut ora prânzului, masa era așezată, plină de tot felul de mâncăruri.

5. Kisjonah i-a invitat la masă pe acești oameni obosiți, dar ei au refuzat și au început să boscorodească și să-i blesteme pe acești profanatori ai zilei de Sabat, căci un adevărat evreu nu trebuie să atingă sau să mănânce nimic înainte de asfințit și nu are voie să bea decât de trei ori în timpul zilei de Sabat!

6. În timp ce acești oameni refuzau oferta prietenoasă a vameșului, Kisjonah s-a întors către Mine, spunând: "Doamne, ce se va petrece cu acești nebuni? Eu vreau să le fac un bine și ei mă blestemă. Spune-mi dacă Dumnezeu ascultă blestemele acestor nebuni și le împlinește?"

7. Eu i-am răspuns: "Oh, da! Dar în dezavantajul celor care blestemă, nu invers! Cel care are urechi de auzit să audă! Adevăr Vă spun, căci aceasta este realitatea: credeți voi oare că ei țin Sabatul pentru că Moise le-a poruncit aceasta sau pentru că vor să postească?

8. Eu vă spun: Moise și toți profeții nu au în ochii lor nici o valoare, dar vor să fie bine văzuți de cei care le plătesc dijma și să treacă drept adevărații urmași ai lui Avraam.

9. Cu ce aș putea să compar această rasă mizerabilă? Nu sunt ei la fel ca acei copilași care stau în piețe și care strigă către tovarășii lor: V-am cântat din fluier dar voi n-ați jucat; v-am cântat de jale, dar voi nu v-ați tânguit'? Acești copii nu sunt fariseii din fața noastră, ci cei care stau alături de noi, căci ei au vrut să-i primească pe acești blasfematori, iar acești nebuni au râs de ei și de Mine; marinarii au vrut să-i ducă la Capernaum, căci era un vânt prielnic, dar acești nebuni nu au avut încredere în ei; au pornit pe jos și furtuna i-a adus aici! Voi i-ați invitat la masă, dar ei v-au blestemat!

10. Vouă, dragii Mei micuți, care vă aflați în piața vieții, Eu vă spun, nu le mai cântați acestor nebuni, căci ei au spiritul împietrit, de aceea, ei nu vor să joace. Lăsați-i să se plângă, căci sufletele lor sunt precum pietrele complet uscate.

11. Ioan Botezătorul, despre care am vorbit ieri și despre care Eu am depus adevărata mărturie, a venit printre ei; el a dus o viață austeră, mâncând doar broaște râioase și mierea sălbatică pe care o găsea în crăpăturile stâncilor, iar cei aflați în aceeași clică cu aceștia îi spuneau în față că era hrănit în timpul nopții de către diavol.

12. Ioan a cântat ca nimeni înaintea lui și nu a încetat o clipă cântecul său de jale, dar vedeți, acești indivizi nu vor nici să joace, nici să se tânguie!

13. Iată că acum a venit în lume, prin Mine, Fiul omului, care mănâncă și bea! Și ce spun ei acum? Ați auzit ieri ce au spus despre Mine: Priviți-l pe acest om care înfulecă și se îmbată, care este prietenul păcătoșilor și al vameșilor'.

14. Dar Eu vă spun, înțelepciunea este întotdeauna dovedită prin acțiunile ei. Aceasta înseamnă că ei (fariseii și leviții ultradogmatici) consideră acțiunile înțelepciunii Mele drept nebunie, în timp ce ea (această înțelepciune) poate fi recunoscută cu ușurință de către oricine care are bun simț ca fiind cu adevărat divină, ea fiind totodată cea care ne hrănește și ne apără! Prin urmare, să știți că oamenii recunosc înțelepciunea Mea datorită acțiunilor ei și să știți că în acest mod poate fi dovedită orice înțelepciune, atât cea adevărată cât și cea falsă (după acțiunile ei)!"

15. Fariseii și leviții s-au ridicat și Mi-au spus: "Fii atent, tu ești evreu! Noi avem o lege care ne dă dreptul să te condamnăm ca eretic, căci tu vrei să distrugi Legea lui Moise și a profeților. Nefericire ție dacă nu vei renunța la dorințele tale! La nevoie, noi avem de la împărat dreptul de a ne folosi de tribunalul roman pentru a judeca orice agitator".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !