Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.7.2021, 20:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.4.2010, 02:06    Post subject: Capitolul 150 Reply with quote

Capitolul 150

Iisus demască răutatea fariseilor. Frica și fuga acestora.


1. Aceste cuvinte i-au liniștit pe discipoli, dar fariseii și leviții au început să se întrebe ce lucruri atât de teribile văzuseră ceilalți?

2. Aceștia le-au spus ceea ce văzuseră. Uimiți, fariseii s-au întrebat: "Cum? Ce? Au avut cu toții aceeași viziune în același timp? Cum poate un magician să producă o viziune unora și altora nu? De ce această viziune nu a fost percepută decât de cei care îl urmează, noi de ce nu am văzut nimic? De ce suntem noi persecutați în acest fel? De vreme ce el este evreu la fel ca noi, care suntem discipoli credincioși ai lui Moise, ar fi trebuit să ne facă și pe noi să avem această viziune, care ne-ar fi umplut de teamă și ne-ar fi convins să-i devenim discipoli. Dar el este rău și nu ne lasă să vedem nimic, căci îi e teamă că îl vom recunoaște și că-l vom numi după adevăratul lui nume și, astfel, discipolii lui își vor da seama ce învățător și-au ales. Va trebui să luăm măsuri mai severe cu acest om, care devine din ce în ce mai periculos, altfel el va deveni mai puternic decât noi și, în cele din urmă, romanii ne vor nenoroci".

3. Eu le-am spus atunci cu o voce puternică: "Sunteți pregătiți pentru asta de mult timp dar este de ajuns să spun un singur cuvânt comandantului pentru ca mâine să fiți spânzurați cu miile. Credeți că nu cunosc comploturile voastre împotriva vieții împăratului Tiberiu? Oh, destrăbălaților, secăturilor! Eu cunosc exact ceasul și ziua când va fi dat semnalul de distrugere a întregii Iudei, a Galileei și a Ierusalimului cu toate zidurile sale! Dar adevăr vă spun, voi săvârșiți fapte cumplite și Guvernatorul Pilat din Pont - cu mâna lui de fier - va ști bine să vă ofere răsplata cuvenită pentru truda voastră, în afara zidurilor Ierusalimului, iar Irod va avea mult de suferit până când va intra din nou în grația Guvernatorului.

4. Continuați, în orbirea voastră, uneltirile împotriva Mea și a discipolilor Mei! Eu voi ști cu mult înainte ce să fac împotriva voastră!

5. Ioan v-a numit rasă de șerpi, cuiburi de vipere; Eu nu v-am numit niciodată așa, dar de acum înainte vă dau și eu acest nume și vă avertizez să plecați de aici,, altminteri voi chema urșii din păduri ca să facă cu voi ceea ce au făcut cu cei care l-au batjocorit pe profetul Ilie! Căci nu mai există nici cea mai mică scânteie de compasiune în inima Mea pentru voi!

6. Dacă ați fi râs doar de Mine, v-aș fi iertat, ca de obicei, dar voi v-ați ridicat și v-ați înarmat împotriva spiritului Meu care se numește Iubire și împotriva Tatălui Meu care este etern. Acest păcat nu vă va fi niciodată iertat, nici aici și nici în Lumea de dincolo. Plecați și să nu Mă mai deranjați atâta timp cât voi rămâne la prietenul Meu Kisjonah!"

7. Unul dintre farisei a spus: "Nu trebuie să te pierdem din ochi, șeful nostru ne-a poruncit să te păzim".

8. Eu i-am răspuns: "Da, ați fost trimiși să Mă păziți, ca lupii care păzesc oile! Dacă stăruiți în intenția voastră, voi face ca urșii din munți să coboare chiar acum ca să vă păzească ei pe voi și să vă pedepsească!"

9. În acel moment, de pe muntele vecin s-au auzit urletele sălbatice ale mai multor urși; înspăimântați, fariseii s-au pus imediat pe fugă în direcția mării și au urcat în grabă în ambarcațiunile pescarilor, pe care le-au împins departe de mal; dar un vânt potrivnic i-a adus înapoi la mal, unde urșii îi așteptau. După două ore de luptă disperată împotriva vântului care îi împingea spre mal, reușind să înainteze puțin, a sosit în sfârșit o navă care i-a luat pe acești oameni epuizați și disperați. Tot timpul cât au mers cu această navă, vremea le-a fost potrivnică, vântul suflând cu tărie. Timp de o zi și o noapte, ei au trăit groaza morții și nu au ajuns la celălalt mal, aproape de Capernaum, decât a doua zi spre prânz.

10. La sosire, superiorii lor i-au întrebat ce au văzut și ce au auzit. Dar, muți de frică, ei nu au îndrăznit să vorbească, căci căpătaseră brusc un anumit respect pentru Mine și nu mai cutezau să facă nimic împotriva Mea!
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !