Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 17:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Drept la replica - Cecilia Tiz vs Yogaesoteric" 
Author Message
Amiguito
Aspirant
Aspirant


PostPosted: 20.4.2010, 11:49    Post subject: Cecilica și Derbedelii sau... campania de toamnă, în versiunea 2009 Reply with quote

Cecilica și Derbedelii sau... campania de toamnă, în versiunea 2009
Evenimentul zilei se grăbește să intre în rândul „respectabilelor” ziare România Mare, Tricolorul și Gardianul
de Mihaela Gheorghiu


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
În fiecare toamnă, în presa românească apar cel puțin câteva articole de scandal care atacă școala de YOGA MISA și pe Gregorian Bivolaru. Așa cum, din păcate, ne-au obișnuit deja, calomniatorii școlii de YOGA simt nevoia să marcheze în acest fel începutul unui nou an școlar – pentru noi, deschiderea cursurilor de YOGA de anul 1 – și prin aceasta intenționează probabil să îndepărteze oamenii care ar dori să se înscrie la curs.

Să fie oare vorba de o simplă coincidență? Am putea crede așa ceva dacă, măcar o singură dată, aceste articole ar prezenta cu adevărat ceea ce se numește în jurnalism o „știre” sau o „investigație”. Adică, dacă s-ar prezenta niște evenimente care s-au petrecut în perioada respectivă și sunt inedite, prezentând totodată un real interes pentru public.

Ar putea fi vorba de o anchetă, dacă s-ar prezenta fapte, dovezi, interviuri cu toate părțile implicate și, desigur, dacă cele prezentate ar avea vreo importanță sau vreo relevanță pentru public. Din contră, în articolele ce atacă MISA remarcăm cu stupoare că acestea sunt în imensa lor majoritate complet anacronice, în ceea ce privește elementele prezentate, chiar dacă ele sunt asociate, uneori, în vreun anume fel cu momentul prezent.

Asta se petrece, de exemplu, în fiecare toamnă, atunci când încep cursurile de YOGA sau atunci când au loc termene importante în procesele intentate yoghinilor etc.

Campanii mediatice de dezinformare

Un exemplu elocvent în acest sens este lansarea în toamna lui 2002 a unui întreg scandal mediatic, pe baza unui film despre care se afirma că a fost realizat în luna martie a aceluiași an, adică cu mai bine de jumătate de an în urmă! Un alt exemplu similar: în toamna anului 2005, în timp ce la București se desfășura Primul Congres European de YOGA (eveniment care nu s-a regăsit aproape deloc în presă, în ciuda amplorii sale), un post TV aducea pentru prima dată în discuție subiectul unor filme erotice în conexiune cu MISA.

Recunoaștem cu ușurință în cazul articolelor împotriva MISA, atât în ansamblul lor, dar și analizându-le tematic sau în secvența lor temporală, toate indiciile unei veritabile campanii mediatice de dezinformare. Susținem aceasta deoarece:
- Sunt publicate, de obicei, serii de articole care reiau la nesfârșit aceleași idei, uneori repetându-se fraze întregi. Este evident că se urmărește să se mențină subiectul în atenția publică, prin prezentarea lui negativă, așa că este important să apară articole și mai puțin contează că ele nu conțin niciodată fapte reale sau veritabile știri.
- Există un nefiresc unison al presei în a prezenta lucrurile disproporționat și unilateral, o veritabilă obișnuință în a omite punctul de vedere al organizației vizate (în cazul nostru, MISA) și în a considera mult mai semnificativă, oportună, relevantă, părerea oricărui personaj bizar care are ceva rău de spus despre MISA.
- Sunt folosite frecvent tehnici clasice de propagandă și de manipulare informațională. Să dăm doar câteva exemple: folosirea insultelor și a apelativelor cu rezonanță negativă (guru, sectă, sectanți, infractor etc.) este o tehnică clasică de propagandă; prezentarea denaturată a faptelor, prezentarea unor informații false, presupusele „mărturii din interior” (pentru care nu există nicio confirmare sau verificare a autenticității), așa-zisele „opinii ale unor specialiști” (care nu își dau osteneala să se documenteze asupra subiectului), etc., etc.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Dacă toate acestea nu par cine știe ce mare lucru, să ne gândim că pe baza unor astfel de tehnici s-a construit întregul „caz MISA” și celebrul rechizitoriu – pe care parchetul l-a desecretizat presei, pentru a întreține războiul mediatic împotriva MISA, chiar cu riscul de a nu mai putea folosi în instanță așa-zisele „dovezi” care oricum au o valoare juridică nulă. Dacă și-ar da osteneala să-l citească, jurnaliștii de bună credință ar descoperi cu stupoare că presupusele dovezi ale procuratorii sună mai degrabă a bârfe și că nu există nicio dovadă palpabilă, reală, concretă, a vreunei infracțiuni, în ciuda unei supravegheri continue și a faptului că din 16 locuințe ale yoghinilor s-au confiscat absolut toate lucrurile personale pentru a se putea încropi pe baza lor niște acuzații și un „caz”!

Dincolo de campania efectivă împotriva MISA, gestionată fără îndoială din culisele serviciilor secrete, proliferarea articolelor dezinformatoare despre MISA e legată și de lenea și comoditatea unor jurnaliști care au observat că subiectul „se vinde”, mai ales dacă îi adaugă ei toate ingredientele unui scandal. Și, în plus, mai este și o altă componentă: deturnarea opiniei publice de la subiectele cu adevărat importante. Cum de exact acum revine subiectul MISA, când la MISA nu s-a petrecut nimic nou (doar că procesul de la Sibiu se apropie de final), dar în schimb țara este în criză economică și politică, se apropie alegerile și, în plus, există mult-trâmbițatul presupus pericol al gripei porcine?! Recunoaștem toate datele unui cover-up (povești de scandal inventate ca să acopere scandaluri reale). De fapt, chiar și atacul împotriva MISA din 2004 are această componentă de cover-up, vizând printre altele acoperirea unor scandaluri de corupție în care erau implicate „vârfuri” ale PSD: Adrian Năstase și, evident, Gabriel Bivolaru, devalizatorul BRD, pe care presa îl confundă aparent nonșalant (dar în realitate greșind cu rea-voință) cu liderul MISA, Gregorian Bivolaru.

Cine sunt, acum, acuzatorii MISA?

Pare greu de crezut, dar în spatele ultimelor atacuri împotriva MISA se ascunde, în aparență, o singură persoană. Este vorba de o persoană despre care noi am mai scris și care a recunoscut singură, pe un forum de discuții pe internet, că se află pe statele de plată ale „serviciilor”. Chiar dacă ulterior a șters această postare, v-o reamintim: „Și dacă aș fi plătită ca să scriu contra MISA, care e problema? E cumva interzis prin lege?”. Este vorba, ați ghicit poate deja, de aceeași persoană care și-a creat singură un avatar de demoniță și o diplomă de „cutr㔠cu care se mândrea, dar și pe acestea le-a șters ulterior de pe internet. Le puteți revedea în articolul publicat pe yogaesoteric și intitulat: Cine este Cecilia Ghițulescu Tiz, cea mai înverșunată calomniatoare de pe site-urile de propagandă împotriva MISA. Cum s-a ajuns de la o dramă personală la o ură universală.

Mai nou, Cecilia Tiz se plânge ziariștilor care îi iau de bune scornelile despre MISA că este o victimă terorizată și calomniată. Ea susține, nici mai mult, nici mai puțin, decât că redactorii yogaesoteric au făcut acea caricatură care o prezintă ca demoniță și propria-i diplomă de cutră.

Cecilia Tiz (Liz mai nou, în ultimele articole) este o femeie de 43 de ani care trăiește în Germania și probabil nu doarme, nu mănâncă, nu se spală, nu își îngrijește copilul, nu citește o carte, nu se uită la TV, căci își investește tot timpul în calomnierea MISA! Și surprinzător, ea nu pare să se plictisească niciodată, deși repetă la nesfârșit aceleași scorneli și aberații. Din zori și până în noapte, ea intră pe forumuri de discuții unde combate, combate, combate, ore și zile în șir. În această obsesie a ei, a făcut o veritabilă arhivă a revistelor și cursurilor de YOGA, a materialelor scrise și conferințelor susținute în cadrul școlii de YOGA, a făcut dosare de cadre, a început să scotocească după detalii personale despre cât mai mulți dintre cursanții YOGA. O să dureze mult până când o să-și ducă la capăt „opera”, având în vedere numărul de cursanți, dar ce caută ea să obțină? Ce o motivează de fapt, căci răzbunarea personală nu poate fi un motiv pentru un efort atât de laborios? Tot mai plauzibilă e ideea că, pur și simplu, Cecilia își face meseria...

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Mai mult decât atât, Cecilia Tiz îi contactează personal pe toți cei care, în cadru public, se pronunță în favoarea MISA sau iau apărarea acestei școli de YOGA. A scris la nenumărate instituții, naționale și europene, a contactat oficiali din toate țările în care MISA are cursuri. Ea scrie periodic ziarelor și contactează personal diverși ziariști, mereu cu aceleași afirmații. Și culmea, unii dintre aceștia ajung să îi preia elucubrațiile, interesați fiind de un scandal „senzațional” și un articol gata scris. Mai nou, Cecilica a început să scrie instituțiilor în care se desfășoară conferințele și cursurile de YOGA, solicitându-le pe un ton patetic să o ajute în „munca de stopare a acestei organizații periculoase”, interzicând desfășurarea conferințelor de YOGA.

Scrisoarea care urmează ne-a fost pusă la dispoziție cu multă bunăvoință de una dintre persoanele care a fost contactată în acest sens. Am exclus din această scrisoare detaliile concrete legate de orașul în cauză, dar precizăm că numele instituției respective nu era CMIABC, așa cum apare în finalul scrisorii, ceea ce ne indică faptul că ea este doar o copie dintre multe altele, din grabă expeditoarea uitând să modifice acest text. De altfel, și alte persoane  de bună credință din conducerea unor instituții ne-au semnalat faptul că au fost contactate direct de Cecilia Tiz sau de anumiți jurnaliști, fiind amenințate și șantajate cu o campanie de presă dacă vor permite desfășurarea în locații care le aparțin a unor activități precum conferințele sau cursurile de YOGA.

Aceasta este scrisoarea care a fost trimisă respectivei instituții pe mail (corecturile și diacriticele au fost introduse de noi):

[Stimate doamne! Stimați domni!

Plecând de la premiza că nu aveți nici un interes ca numele fundației dumneavoastră să fie asociat cu activități care prezintă un pericol social, aș dori să vă aduc la cunoștință pe această cale următoarele:

În spatele conferinței ce va avea loc la AICI ERA TRECUT NUMELE ORGANIZAȚIEI CONTACTATE, se ascunde controversata organizație ce poartă numele de *MISA*. Este vorba de o conferință de deschidere a cursului de YOGA MISA la dumneavoastră în oraș, prin care această organizație încearcă să își facă reclamă și să își adune adepți

Dovada o aveți pe site-ul oficial MISA unde se anunță evenimentul:
http://www.yogaesoteric.net/content.aspx?lang=RO&item=6001

Ca fostă instructoare la una din filialele MISA din Germania (Essen) mă aflu în posesia unor informații, pe care vi le pot pune la dispoziție dacă doriți, care dovedesc că mai tot ce s-a scris în presa română despre această sectă este adevărat.

Cea mai gravă problemă, pentru mine ca femeie și mama a unei fete de 16 ani, este faptul că MISA, sub paravanul unei școli de YOGA, își trimite adeptele (printre ele multe cu studii superioare: medicină, biologie, etc) să lucreze pe videochat erotic sau în baruri de striptease (luându-le apoi banii) și că este implicată în producția de filme pornografice (de multe ori chiar fără ca protagonistele să știe că vor fi „vândute la tarabă”).

În primăvara anului 2008, MISA și toate filialele ei internaționale au fost excluse din Federația Internațională de YOGA și din Alianța Europeană de YOGA din motive de implicare în sexbusiness. Pe această temă a scris pe larg domnul Emil Berdeli în ziarul Gardianul. În vara anului 2008, domnul Seppo Isotalo, Dr. în Științe politice și Sociologie în Finlanda și apărătorul MISA la OSCE, a concluzionat într-un articol publicat în ziarul Suur Tukholma, ca MISA este o sectă și a stopat contactul cu această organizație și nu o mai susține la OSCE.

Având în vedere faptul că este vorba despre o organizație periculoasă, care s-a infiltrat prin firmele, editurile și asociațiile ei în viața socială, culturală și chiar politică a României, fără ca opinia publică să fie conștientă de aceasta, vă adresez rugămintea de a urma exemplul dat de organizații și personalități din Europa și a nu sprijini acțiunile MISA, nepunându-le la dispoziție mijloacele necesare desfășurării activității programate în incinta CMIABC. (SCRISOAREA SE ADRESA UNEI ALTE INSTITUȚII, NICI PE DEPARTE CMIABC, ACEASTĂ EROARE STRECURATĂ ÎN SCRISOAREA CECILIEI TIZ DEMONSTRÂND CĂ A MAI FOST TRIMISĂ ȘI LA ALTE INSTITUȚII.)

În speranța că mă veți ajuta prin intervenția dumneavoastră în munca de stopare a acestei secte, vă mulțumesc anticipat pentru timpul acordat prezentei și vă stau la dispoziție pentru informații suplimentare.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Cecilia Tiz se prezintă ca o persoan㠄din interior”, afirmație care este extrem de departe de adevăr, ea nefiind niciodată implicată în activitățile școlii de YOGA din țară și participând la unele cursuri doar ocazional, cu ani în urmă. În plus această formulare este menită să creeze impresia unui grup izolat, ascuns, închis, deși este bine cunoscut faptul că activitățile școlii de YOGA sunt accesibile oricărei persoane de pe stradă, care se decide să se înscrie la unul dintre cursurile organizate. De fapt, după cum ea singură declară, chiar acest acces liber al noilor cursanți în fiecare toamnă este lucrul care o deranjează cel mai tare. În mod evident cei care, în ciuda murdarelor atacuri din presă, se decid să înceapă practica YOGA și exersând cu perseverență ajung să obțină rezultate notabile, practic îi anulează statutul autoasumat de victimă și luptătoare internațională împotriva „nedreptăților de la MISA”, revelând public doar un eșec personal și un destin ratat în mod lamentabil. Ea speră că transformându-și ratarea personală într-o problemă co(s)mică și luptând prin orice mijloace pentru a deturna cursanții MISA, să reușească într-un mod autohalucinant sa se convingă de justețea deciziei personale, luate în urma cu mulți ani, de a înceta practica YOGA (la cursurile MISA).

Campania murdară din Gardianul

La Gardianul, de ceva vreme este de serviciu Emil Derbedeli, pardon, Berdeli, care fiind la rându-i alimentat constant cu texte de Cecilia Tiz se pare că nu reușește să se plictisească de subiectul MISA, deși reia mereu și mereu aceleași idei și chiar fraze întregi în articolele sale. Că este vorba de o campanie intenționată de dezinformare și nu de simple și „normale” articole de ziar o dovedește din plin faptul că, în ediția electronică a Gardianului, aceste articole sunt reluate și menținute în ediția curentă timp de 3-4 zile, ceea ce nu se petrece și cu alte articole, nici măcar cu cele care tratează subiecte politice de maxim interes în perioada actuală.

Berdeli a mers până la a publica articole în care amenință explicit sau șantajează voalat responsabilii instituțiilor care au închiriat săli pentru conferințe și cursuri de YOGA în diferite orașe. Fără a participa vreodată în persoană la vreo conferință sau vreo altă activitate organizată de MISA, Berdeli a devenit peste noapte, de vreo 2-3 ani, unul dintre „experții” în domeniu, care își ia salariul printre altele pentru că scrie interminabile și repetitive articole despre MISA. Dacă tot așa ar scrie și despre alte subiecte, am putea crede că este doar o proastă pregătire profesională sau, de ce nu, o banală logoree...

Cea mai recentă apariție din Gardianul probează din plin teza pe care o susținem în acest articol, anume faptul că unii jurnaliști sunt plătiți „la kilogram” pentru a reține în atenția publică subiectul MISA cu articole de scandal. În data de 7 noiembrie (doar pe ediția on-line, cum obișnuiește mai nou Gardianul să publice orice legat de MISA) a apărut articolul „Vadim dă cu MISA în Băsescu, iar sectanții vor să-l convertească pe Tribun la continență sexuală”, care are ca subiect scrisoarea deschisă trimisă de Biroul de Presă MISA lui Corneliu Vadim Tudor în urmă cu mai bine de patru săptămâni! Ne întrebăm cu uimire care este știrea?

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Este evident că Emil Derbedeli are de scris la normă articole despre MISA. Altfel nu ne putem explica cum de nu trece săptămâna și acesta iese cu o nouă așa-zisă dezvăluire zguduitoare despre MISA, repetând de fapt din nou și nou aceleași afirmații pe care le face de ani de zile, fără chiar a se obosi a mai schimba topica frazelor de la un an la altul. Subiectul său preferat pare a fi scandalul așa-ziselor „filme porno” care în mod aberant sunt atribuite MISA, de către Gardianul. În acest an Gardianul nu a publicat nimic nou, ci a repetat, din nou și din nou, aceleași subiecte răsuflate, ignorând totuși cu desăvârșire informații care chiar ar fi reprezentat adevărate subiecte bombă, cum ar fi că producătorul mult trâmbițatelor așa-zise „filme porno” le-a retras de pe piață, deoarece imaginile proveneau din casetele furate la perchezițiile din 2004 de către procurori și nu erau destinate vânzării publice, neexistând niciun contract sau acord în acest sens. Cine oare i-a pus la dispoziție producătorului unele casete private care se numără printre lucrurile confiscate abuziv în martie 2004?

Despre aceasta yogaesoteric a scris pe larg: Manevrele detractorilor MISA au ieșit din nou la iveală. Două  discuții cu producătorul filmelor Erotic Art fac lumină asupra scandalului filmelor porno întreținut de ziarul Gardianul și chiar a prezentat înregistrările unor discuții cu respectivul producător: Prima discuție; A doua discuție (1), A doua discuție (2),  A doua discuție (3), A doua discuție (4) sau puteți citi direct transcrierile acestor discuții traduse în românește: Transcrierea primei discuții cu producătorul filmelor și Transcrierea celei de-a doua discuții cu producătorul filmelor.

Aceste înregistrări pe care le-am pus la dispoziție cititorilor noștri dovedesc că tot tam-tamul legat de așa-zisul „imperiu pornografic” cu care MISA este asociată forțat este de fapt o înscenare disperată realizată de către serviciile secrete, deoarece niciuna din acuzațiile care ne-au fost aduse până acum nu sunt susținute de dovezi.

Să nu mai spunem că Gardianul a făcut din încălcarea deontologiei profesionale regulă: niciunul dintre articolele calomniatoare nu conțin punctul de vedere al școlii noastre de YOGA, acuzată pe nedrept de tot felul de infracțiuni fanteziste. Nici unul dintre drepturile la replică trimise de Biroul de Presă MISA nu a fost vreodată publicat. Printre altele, Berdeli încalcă legea prin postarea imaginilor și filmelor erotice respective în spațiul public pe internet, fără a mai vorbi de încălcarea dreptului de autor! Dar la urma urmei, ce face orice jurnal de duzină, cu tirajul în cădere liberă, ca să mai atragă câțiva cititori? Publică poze nud sau secvențe erotice, evident.

Evenimentul zilei intră în horă

Cu câteva zile înainte de Evenimentul zilei, Libertatea a publicat în câteva rânduri acuzațiile mincinoase aduse școlii noastre de YOGA de „celebra” Cecilia Tiz. Bineînțeles, fără să se sinchisească să ceară punctul de vedere al MISA sau să respecte vreo normă deontologică. Dreptul la replică trimis de Biroul de Presă MISA probabil a inspirat-o pe ziarista Evenimentului zilei să ne ceară punctul de vedere. După o scurtă discuție la telefon cu ziarista EVZ, în care aceasta dorea să știe de ce unele dintre fetele care au apărut pe yogaesoteric apar și pe anumite site-uri de videochat, acesteia i s-a cerut să-și formuleze în scris întrebările. Ceea ce a și făcut. De aceea vă oferim integral mail-ul primit de la aceasta (în care din respect pentru cititor am introdus diacritice și corecturile gramaticale de rigoare):

[După cum v-am relatat și la telefon, acuzațiile aduse de Cecilia Tiz aduse MISA sunt, după cum urmează: 1. EVAZIUNE FISCALĂ (ce spune ea: MISA declara suma de 175.268 RON ca venit total pe  anul financiar 2005. Asta înseamnă circa 700 cursanți la o taxă lunară de 25 RON. Însă numai în tabăra de la Costinești, în fotografia publicată de MISA (în oficiosul mișcării – YOGA Magazin la spirală de hiatus au fost 3794 cursanți. 2. BUSINESS SEXUAL (ce spune ea: Fetele sunt îndemnate și manipulate cu persuasiune ca să depună alt gen de prestații. Aici vorbim deja de imensa companie de business sexual: videochat, filme porno, dans la bară și toată gama unui astfel de business.

Cecilia Tiz: „La exemple intră barul de striptease care în timpul zilei funcționează în regim de ceainărie sau este folosit de Aida Călin, coordonatoarea unuia din grupurile de SHAKTI de la MISA, precum și de Nadia Cupșa, cursantă MISA, pentru a ține seminarii și workshop-uri pe diverse teme de sexualitate și „feminitate la superlativ”.  Site-uri erotice ale MISA sunt Ikandi Web și Divine Asses, ambele desființate după ce foști cursanți au făcut publică legătura lor cu MISA.”

Și tot nu mi-ați răspuns cu privire la coincidența fetelor care au apărut atât pe site-ul organizației dumneavoastră, yogaesoteric, cât și pe video-chat-urile ale căror adresa ați găsit-o în linkuri. Tot mai aștept un răspuns cu privire la asta, și cum explicați acuzațiile mai sus-menționate.]

Iată și răspunsul oferit de Biroul de Presă MISA la solicitarea ziaristei:

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Către Evenimentul Zilei
În atenția Marianei Apostol


Vă oferim mai jos răspunsurile la solicitările dumneavoastră.

Acest demers al Ceciliei Tiz este repetat an de an, cu ocazia deschiderii noului an de cursuri de YOGA și reprezintă o continuare a atacului din 2004 împotriva școlii noastre de YOGA. Pentru noi este evident că aceste atacuri probează lipsa de probe ale procuraturii care și-a pierdut speranța că va putea realiza ceva cu așa-zisele probe furate din casele yoghinilor. Astfel, cei care au comandat politic campania împotriva MISA, prin mijloace specifice, au mutat lupta de la tribunal pe teren mediatic și pe internet, unde tot felul de „evenimente” sunt răstălmăcite și amestecate cu zvonuri. Dacă veți analiza cu atenție „știrile” de scandal publicate despre MISA, veți remarca cu siguranță faptul că, în afara faptului că nu sunt argumentate cu probe, ele nu prezintă niciun fel de interes public. În plus, ele sunt total anacronice – ca și în cazul de față, unde Tiz revine cu „argumente” publicate deja anterior – în 2007 și 2008, cele mai recente!

Cecilia Tiz este una dintre persoanele foarte active pe internet în campania anti-MISA; este suspect că multe dintre aceste persoane, ca de exemplu administratorul forumului anti-MISA, nu au participat niciodată la niciun fel de cursuri sau activități organizate de MISA, dar se prezintă că fiind persoane „din interior” care scriu „din propria experiență”. Cecilia Tiz este una din persoanele care sunt plătite să scrie împotriva MISA, alături de Valeriu Frunteș, despre care noi am dovedit că este spion. Confruntată cu această acuzație, Tiz a răspuns „Și dacă aș fi plătită ca să scriu contra MISA, care e problema? E cumva interzis prin lege?” Poate că nu este ilegal, dar vă aducem la cunoștință faptul că din propriile ei declarații rezultă că această persoană trăiește în Germania și nu are nicio altă sursă de venituri de ani de zile, singura ei activitate remunerată fiind calomnierea MISA. Ea se victimizează în fața jurnaliștilor ca „victimă a MISA” care este calomniată pe site-ul www.yogaesoteric.net, într-un articol care îi reproduce propriile declarații și inclusiv o fotografie în care se prezintă într-o ipostază de „demoniță”, fotografie pe care și-a realizat-o singură și a postat-o pe Internet, cu propriul ei id, ulterior afirmând însă că ea a fost realizată de redactorii yogaesoteric. Afirmațiile acestui personaj dubios sunt la fel de dubioase.

1. Cecilia Tiz, care ne acuză de evaziune fiscală, nu știe nici măcar să facă o banală împărțire. Dacă împărțiți 175.268 la 25 rezultă 7010 cursanți nu 700, cum susține ea răuvoitoare. În al doilea rând, raționamentul pe care îl face este aberant, pentru că spirala de hiatus este un eveniment CU PARTICIPARE LIBERĂ. Mai mult decât atât, faptul că se crede mai deșteaptă decât o serie de instituții financiare ale statului, foarte vigilente în ce privește MISA, vorbește de la sine. Nu vă puneți întrebarea cum de în peste 20 de ani de activitate nu am fost niciodată acuzați de evaziune fiscală? Vă răspundem noi: pentru că această acuzație mincinoasă este neîntemeiată.

2. Mișcarea de Integrare Spirituală în Absolut nu are niciun fel de site-uri erotice. Site-ul oficial al MISA este www.yogaesoteric.net. MISA organizează cursuri de YOGA și acestea reprezintă singurul său domeniu de activitate.
Exemplele pe care Cecilia Tiz le dă (și care țin strict de viața intimă a persoanelor respective) nu au nicio legătură cu MISA. Aici este realizat acel gen de generalizare prostească care ar conduce, de exemplu, în cazul călugărului care a fost filmat la patriarhie în timp ce întreținea relații sexuale cu un bărbat, la concluzia falsă că patriarhul Daniel este homosexual sau că aceste practici sunt realizate în întreaga Biserică Ortodoxă. Iar în ce privește coincidența aparițiilor anumitor fete atât pe site-ul yogaesoteric, cât și pe anumite site-uri de vidochat, putem să vă spunem că aceste fete s-au prezentat la casting-urile pentru ședințe foto ale fotografilor cu care yogaesoteric colaborează. Viața lor personală nu este o problemă care privește școala de YOGA MISA. Calitatea excepțională a fotografiilor și armonia trupească a persoanelor respective ne-a făcut să le selectăm pentru a le posta pe site-ul nostru.

Biroul de Presă MISA
5 noiembrie 2009]


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Iată și caseta de reclamă care a apărut în EVZ, ediția de sâmbătă, 7 noiembrie, și – după cum putem vedea – e vorba de cu totul altceva decât a adus la cunoștință Mariana Apostol Biroului de Presă MISA. Evident că dacă jurnalista ar fi dorit cu adevărat să descopere și să scrie adevărul despre subiectul abordat, ar fi pus întrebări la obiect.

[Mizeria lui Bivolaru, în toată splendoarea
Descoperiți, în ediția de mâine, una dintre cele mai spectaculoase mărturii făcute vreodată din interiorul unei organizații oculte. Cecilia Liz, una dintre veteranele MISA, secta lui Bivolaru (foto), aduce dovezi puternice despre cele trei legi care guvernau această grupare: industrializarea sexului, adulația liderului, impunerea izolării de societate.]

Că Evenimentul își face reclamă pentru viitorul articol, putem accepta. Dar exagerarea dincolo de orice „hiperlativ” (sic) este vizibilă în această casetă. Astfel, relatările Ceciliei Tiz, deși nu aduc nimic nou în tematica dezinformărilor pe subiectul MISA, și deși nu sunt în ele însele prin nimic inedite față de ce a mai scris aceeași autoare de ficțiune (Tiz) și, mai ales, deși nu sunt probate realmente prin nimic, devin nici mai mult nici mai puțin decât „una din cele mai spectaculoase mărturii făcute vreodată din interiorul unei organizații oculte”. Reamintim că Școala de YOGA MISA nu este o organizație ocultă, așa cum își poate auto-demonstra orice ziarist care va dori să se înscrie la cursurile de YOGA. Iar „mărturia” Ceciliei este plină de scorneli hilare. Ceea ce jurnaliștilor le scapă este faptul că această persoană nu este nici măcar o persoan㠄din interior”. Ea nu a participat la activitățile cursurilor de YOGA din țară decât extrem de rar, ocazional, ca vizitatoare, deoarece a locuit în Germania în toată această perioadă. Mai mult decât atât, ea nu a fost nici măcar instructoare de YOGA – nu a avut niciun curs, ci doar l-a suplinit sau asistat pe soțul ei în activitatea de instructor de YOGA și aceasta, îndrăznim să spunem deoarece suntem în cunoștință de cauză, nu pentru a-l ajuta, ci mai degrabă pentru a-l supraveghea! Ea a urmat cursurile de YOGA doar cinci ani, deci nu a fost instructoare YOGA 14 ani, cum a afirmat pentru Evenimentul zilei și, repetăm, nici măcar nu s-a aflat în România în această perioadă. A o numi „veteran㔠MISA în condițiile în care ea, în acest timp, nici măcar nu prea a practicat YOGA, este cel puțin bizar. Chiar ea recunoaște aceasta într-o mărturie postată pe Internet: „Am fost «instructor de YOGA» în Germania, Essen din 1999 alături de încă soțul meu până la sfârșitul lui 2004, când am părăsit «domiciliul conjugal» (luată pe sus de cei doi frați ai mei și de un unchi, pentru că mai aveam un pic și dădeam în «dambla») și m-am «lepădat» de MISA.”

Dar, să ne uităm și mai bine în caseta de reclamă publicată de Evenimentul. Ni se mai aruncă în față că se vor prezenta „dovezi puternice” și trebuie să recunoașteți c㠄puternice” este un epitet cel puțin neobișnuit pentru cuvântul „dovezi”, care ar putea să fie mai degrabă concrete, palpabile, reale, irefutabile etc. Aflăm în avanpremieră că ar exista „trei legi care guvernau această grupare” (inspirată folosire a timpului trecut!), dar dincolo de această formulare pompoasă în articolul care a urmat nu găsim nicio dovadă, ci doar aceleași aberații prezentate pe ton de scandal într-un limbaj de tabloid ieftin.

Vă mai atragem atenția asupra unei modalități de manipulare foarte eficientă folosită deseori în mass-media în cazul unor subiecte controversate. Astfel, atunci când se dorește inducerea unor sentimente negative relativ la o anumită persoană sau la un anumit subiect, se folosesc cuvinte cu conotație negativă, care „sună rău” și chiar epitete incriminatoare, se adoptă un ton insultător, agresiv sau batjocoritor, chiar dacă nu se poate aduce vreo acuzație susținută cu probe. Iată explicația acestui titlu bizar: „Mizeria lui Bivolaru, în toată splendoarea”. Trebuie să recunoașteți că Evenimentul nu procedează deloc cu subtilitate, dar din păcate această tehnică de manipulare e destul de eficientă pentru a-i sugestiona chiar și pe aceia care sunt informați despre folosirea ei.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Dacă această casetă de reclamă ne-a promis un articol de scandal, ei bine, în ediția de duminică a Evenimentului au apărut chiar două mega-articole de scandal ale acestei autoare – Mariana Apostol – unul dintre ele semnat sugestiv Ionuț FANTAZIU, care lămurește foarte bine „lucrurile”. (Pe Internet inițial ambele articole au fost semnate de Mariana Apostol, apoi ulterior s-a intervenit și a fost adăugat Ionuț Fantaziu. Mai mult, în ediția tipărită, unul dintre articole este semnat de Ionuț Fantaziu, celălalt de Mariana Apostol. În ediția on-line, la ambele articole s-a modificat ulterior autorul, așa că acum apar semnate de amândoi ziariștii. Cel puțin suspectă indecizia acestora. Chiar așa să nu mai știe cine ce a scris?!) E clar acum pentru noi că nici ziarista nu crede ce scrie, dar câștigă un ban sau vorba aia o pâine pe spinarea altora.

Mai mult, este foarte ciudat ca domnul Fantaziu a preferat să creadă fanteziile unei femei aflate la mii de kilometri distanță de România, deși sediul Ringier și redacția EVZ se află la doar 500 de metri de sala de YOGA din Pipera. Ar fi fost de ajuns un telefon ca să stabilească o întâlnire în care să discute față în față cu un reprezentat MISA și chiar cu persoanele citate în articol, așa cum ar fi făcut orice reporter adevărat. Sau ar fi fost nevoie de două minute de mers pe jos pentru a putea vedea și afla opiniile altor yoghini, dacă ar fi preferat o investigație neanunțată. Sau ar fi putut spiona participând incognito la cursurile de YOGA, așa cum fac de ani de zile alți ziariști, informatori și agenți ai serviciilor secrete. Oare ziariștii de la EVZ s-au temut ca nu cumva să pățească ceea ce au trăit unii dintre cei care veniți cu scopul de a spiona cursurile de YOGA, care au ajuns să descopere adevărul, să-și transforme viața și chiar să refuze să mai colaboreze cu cei care i-au trimis?

Ne-am lămurit mai ales de unde acest zel creator de a scrie articole atât de lungi și totuși atât de prost documentate: urmează un termen în procesul lui Gregorian Bivolaru. Despre buna informare a autoarei ne edificăm și din faptul că nici măcar acuzațiile aduse lui Gregorian Bivolaru nu sunt menționate corect. Desigur că aceste două articole merit㠖 și vor primi – replicile de rigoare. Sperăm ca Evenimentul să acorde același spațiu (cu entuziasm) și acestor replici, poate chiar să le preceadă de o campanie de reclamă.

Este totuși hilar că articolele despre MISA publicate de Evenimentul Zilei contrastează atât de puternic cu sloganurile campaniei publicitare a ziarului: „Ziar independent politic. «Nu am primit și nu vom primi niciodată ordine. Pe cine să criticăm sau pe cine să lăudăm. Asta înseamnă independență editorială» Vlad Macovei – redactor-șef.” Chiar din contră, domnule Vlad Macovei, nouă ne apăreți ca răspunzând în mod clar la anumite comenzi politice, oricât ați poza în (haha) independenți. Și pentru a încheia subiectului EVZ într-o notă veselă, publicăm un mail primit pe adresa redacției de la o cititoare: „E totuși amuzant că deși articolul este scris într-un mod în care mentorul școlii MISA este făcut să pară cel mai periculos vânător de femei, pe site, alături de articol, era o reclamă care sună așa:  «Învață cum să agăți gagici bune»”.

Un spațiu considerabil ar merita (dar nu îl vom oferi aici) ziarele partidului România Mare (Tricolorul și România Mare), în care Corneliu Vadim Tudor își toarnă de zor calomniile și înjurăturile. Pentru a vă edifica cu privire la acest subiect vă recomandăm să citiți (dacă nu ați făcut-o deja) scrisoarea deschisă adresată lui Corneliu Vadim Tudor ca replică la minciunile sfruntate debitate de acesta în public despre școala de YOGA MISA.

Ce ne demonstrează nouă campania de presă de toamnă împotriva MISA? Că MISA are succes și că acest succes deranjează. Ceea ce pentru noi este o bucurie (poate, cu ușor gust amar că succesul nostru trezește aceste invidii agresive), dar categoric un triumf. Și prin urmare, mergem înainte și ne desfășurăm toate activitățile așa cum ne-am propus.

sursa;yogaesoteric
9 noiembrie 2009
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !