Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Saturn - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 13.7.2010, 02:20    Post subject: Capitolul 1 Reply with quote

Capitolul 1
Adevăratul nume și descrierea lui Saturn. Dublul inel și lunile lui Saturn. Măreția revelației Divine.


1 . Pentru a înțelege mai bine acest corp planetar pe care voi îl numiți Saturn, este important să știți care este și ce înseamnă numele său real: Pământul Calmului, Lumea Nimicului. Este absolut necesar să aflați mai multe despre sfera sa naturală, despre distanța dintre el și soare, mărimea, structura, locuitorii săi, precum și despre locuitorii de pe inele și luni, despre vegetația care crește pe el, conform condițiilor locale, ce diferă în funcție de climat. Va urma apoi o descriere a animalelor ce trăiesc pe Saturn, pe inelele și pe lunile sale.

2. După explicarea acestor detalii, ne vom ocupa mai îndeaproape de istoria acestei planete, de structura sa interioară, și în sfârșit, de sfera sa spirituală.

3. În ceea ce privește distanța dintre Saturn și soare, putem privi acest aspect din mai multe puncte de vedere; motivul este bine cunoscut. Nu există nici o planetă a cărei orbită să fie perfect circulară. Orbitele în jurul soarelui sunt precum niște elipse cu o formă de ou, cu partea obtuză orientată în jos și cea ascuțită orientată în sus. În interiorul acestei forme de ou, gălbenușul nu se află chiar în centru, ci mult mai aproape de baza oului, adică de partea sa obtuză. Dacă ne imaginăm că gălbenușul central este soarele, iar periferia oului este orbita planetei și dacă măsurăm distanța de la periferie la centrul soarelui, vom obține următoarele rezultate: centrul soarelui este cel mai apropiat de periferie în punctul de jos al acesteia. Distanța față de partea laterală a periferiei este mijlocie, iar cea față de vârful oului este maximă. Acest principiu se aplică și orbitei lui Saturn în jurul soarelui. Când Saturn trece prin punctul de jos al orbitei, distanța față de soare este de numai 187.719.120 de mile geografice (*1). Când Saturn se află la jumătatea orbitei, distanța sa fată de soare este de 198.984.136 mile geografice, iar în punctul cel mai îndepărtat al orbitei, distanța ajunge la 210.249.152 mile geografice.

4. Aceste distanțe nu sunt măsurate față de Pământ, ci față de soare. Distanta dintre Pământ și Saturn poate varia enorm. Variația poate ajunge până la un milion de mile. Când ambele planete se află de aceeași parte a soarelui, ele sunt mult mai apropiate de acesta. Implicit, ele sunt mult mai apropiate una față de cealaltă, prin comparație cu situația în care se află în opoziție, când Saturn poate fi la o distanță maximă față de soare, iar Pământul la o distanță minimă față de acesta. Când se petrece acest fenomen, distanța dintre ele poate fi nu numai de un milion de mile, dar chiar de două-trei milioane. Motivul pentru care nu putem oferi distanțe precise se referă la faptul că nici o planetă nu trece vreodată pe orbita ei la aceeași distanță față de soare; într-un an, ea poate să se îndepărteze de soare, iar în altul se poate apropia de el. În funcție de această distanță, temperaturile de pe ea diferă foarte mult. Mai mult, puteți fi siguri că din 77 de orbite, nici măcar două nu seamănă, în ceea ce privește distanța față de soare.

5. Acum, că ne-am ocupat de distanțe, vom trece la stabilirea diametrului lui Saturn, a circumferinței sale, a suprafeței în mile pătrate și a volumului său, în mile cubice.

6. Diametrul lui Saturn este de 17.263 mile geografice. Pentru comparație, diametrul Pământului este de numai 1.719 mile. Vă puteți da seama cât de mare este planeta Saturn prin comparație cu Pământul. Circumferința lui Saturn este de 54.515 mile geografice, iar suprafața de 936.530.820 mile pătrate. Volumul lui Saturn este de 2.757.547.946.775 mile cubice. Altfel spus, Saturn este de aproximativ 1.037 ori mai mare decât Pământul. Pentru o singură orbită în jurul soarelui, el are nevoie de 29 de ani, 164 (până la 166) de zile, 2 ore și 2 secunde.

7. Am stabilit așadar toate cifrele importante pentru determinarea lui Saturn. Să vedem acum și cifrele privitoare la dublul inel al acestei planete.

8. Diametrul întregului inel este de 40.006 mile geografice. Inelul este alcătuit de fapt din două inele. Distanța dintre suprafața inelului interior și cea a inelului exterior este de 545 mile geografice. Diametrul inelului exterior, de la partea sa exterioară până la partea sa interioară, este de 1.350 mile geografice. Diametrul inelului interior (măsurat la fel) este de 3.850 mile geografice, căci inelul exterior, la fel ca și cel interior, sunt eliptice (ovoidale); altfel spus, dacă tăiem o secțiune transversală a inelului, aceasta are o formă de ou. Diametrul inelului exterior pe laterală este de 130 de mile geografice. Inelul interior are trei semi-diviziuni, fiecare cu un diametru de 20-30 mile geografice. Aceste diviziuni sunt numite semi-diviziuni deoarece nu divid complet întregul inel secundar, așa cum este despărțit inelul exterior de cel interior. Cele trei semi-diviziuni nu sunt umplute decât cu niște sfere ovoidale cu un diametru suficient de mare pentru a le permite să alcătuiască un singur inel. Aceste sfere înșirate în cele trei semi-diviziuni i-au făcut pe mulți astronomi să creadă că inelul este alcătuit din numeroase luni, căci privite printr-un telescop, ele au aparența unui rozariu. Nu este însă vorba de așa ceva, ci numai de un mare număr de sfere relativ mici.

9. Celelalte detalii legate de structura inelului vor fi explicate ulterior. Deocamdată, ne vom ocupa pe scurt de lunile planetei Saturn.

10. În jurul lui Saturn orbitează șapte luni (*2) de mărimi diferite, care se deplasează pe orbite aflate la distanțe diferite de Saturn. Prima lună, cea mai apropiată de Saturn și cea mai mică, are un diametru de numai 120 de mile geografice și se află la o distanță de 28.840 de mile de Saturn (distanță medie). Cea de-a doua lună are un diametru de 240 de mile geografice și se află la o distanță de 40.516 mile geografice de Saturn. Cea de-a treia lună are un diametru de 666 de mile geografice și se află la o distanță de 60.500 mile geografice de Saturn. Cea de-a patra lună are un diametru de 699 de mile geografice și se află la o distanță de 87.920 mile geografice de Saturn. Cea de-a cincea lună are un diametru de 764 mile geografice și se află la o distanță de 190.000 mile geografice de Saturn. Cea de-a șasea lună are un diametru de 900 mile geografice și se află la o distanță de 277.880 mile geografice de Saturn. Cea de-a șaptea lună are un diametru de 1.120 mile geografice și se află la o distanță de 360.920 mile geografice de Saturn.

11. Din informațiile primite până acum, puteți trage cu ușurință concluzia că acest corp ceresc joacă un rol important în ansamblul creației, datorită mărimii sale, a structurii sale atât de variate și a celor șapte luni.

12. Cu cât mecanismul pe care îl construiește mecanicul este mai complex, cu atât mai important trebuie să fie scopul lucrării sale. La fel ca un mecanic care a inclus în mecanismul său diferite subansamble, pentru a îl putea folosi pentru multiple scopuri, Eu, Marele Mecanic al universului, nu aș fi amplasat un corp ceresc atât de complex și de minunat în vastitatea spațiului fără să am un scop cât se poate de precis. De vreme ce pentru Mine, chiar și o singură particulă de praf solar are semnificația ei, vă puteți imagina cât de important trebuie să fie un asemenea corp ceresc, de o asemenea dimensiune și complexitate. Eu nu am creat-o ca pe o simplă jucărie.

13. Ca o consecință a revelației referitoare la acest corp ceresc, veți afla menirea lui dintr-o perspectivă atât desublimă încât vă va tăia respirația. Ați fost destul de surprinși și ați experimentat anumite emoții chiar și atunci când v-am vorbit despre lună (*3). Oare cum veți reacționa atunci când veți călători alături de Mine pe acest corp ceresc? Vă asigur că veți afla lucruri impresionante, așa că pregătiți-vă. Cu greu vă va veni să credeți ceea ce veți afla. Atunci când fac asemenea revelații sublime, singurii care află de ele sunt cei care au o inimă mare, ca să poată înțelege și celebra această măreție. Pe măsură ce veți primi informațiile referitoare la acest corp ceresc, veți începe mai întâi să înțelegeți, iar treptat, să apreciați semnificația acelui verset din Biblie care afirmă: „Ochiul omului nu a văzut, urechea sa nu a auzit, iar inima sa nu a cuprins încă toate acele lucruri pe care Dumnezeu le-a pregătit celor care îl iubesc”.

14. Oricine primește o revelație de la Mine, primește darul suprem al cerului, căci Eu sunt mai presus decât toți în cer, în întregul univers și în toate lumile. Și indiferent dacă vă ofer revelații despre cer sau pământ, ambele vor contribui la fericirea voastră supremă. Orice ar rosti cuvântul Meu, el este viu, iar cel care îl primește cu iubire, recunoștință, smerenie și o credință puternică, va fi înviat în eternitate și va fi astfel alături de Mine, în această lume și în cea de dincolo, cunoscând astfel beatitudinea supremă.

(*)1 O milă geografică are 7,42 kilometri. O milă austriacă (țara lui Lorber) are 7,586 kilometri.
(*)2 Conform descoperirilor moderne, exista zece luni în jarul planetei Saturn, dar trei dintre ele sunt în realitate asteroizi.
(*3) Vezi cartea „Luna” revelată lui Jakob Lorber.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !