Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 22:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Saturn - Dicteu Divin prin Jakob Lorber" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 13.7.2010, 02:31    Post subject: Capitolul 2 Reply with quote

Capitolul 2

Suprafața bogată în ape a lui Saturn. Insulele continentale. Marii ghețari de la poli. Zona centrală, pură și liniștită. Atmosfera extrem de luminoasă, condițiile de lumină și temperatură. Inelul lui Saturn ca regulator și reflector. Splendoarea cerului înstelat.

1. După această introducere, putem trece la studierea planetei propriu-zise.

2. Dacă examinăm suprafața lui Saturn, vom constata că ea este alcătuită în cea mai mare parte din ape. Pe această planetă nu există nici un continent propriu-zis, dar mai jos de ecuator se află câteva insule izolate, cu o suprafață mai mare decât a Europei, Asiei, Africii, Americii și Australiei luate la un loc. Ținând totuși cont de dimensiunile lui Saturn, ele nu pot fi considerate continente, ci mai degrabă insule, căci sunt mai îndepărtate una de alta decât sunt Asia și America în regiunea ecuatorului. Evident, între aceste insule mari există un mare număr de insulițe mai mici, care, prin comparație cu cele mari, apar la fel ca insulele de lângă continentele Pământului.

3. În regiunea polilor, acest corp ceresc este acoperit cu gheață și zăpadă permanentă. Această zonă începe cu 400° latitudine mai repede decât pe Pământ. Regiunea care pe pământ are o climă moderată, pe Saturn este acoperită cu zăpadă. Regiunea nordică de pe Pământ corespunde zonei acoperită cu ghețari permanenți pe Saturn, iar regiunea tropicală de pe Pământ corespunde zonei pure de pe Saturn, cu climat moderat, în care nu se formează aproape niciodată nori sau ceață, spre deosebire de celelalte două zone, acoperite în permanența cu nori și cu ceață.

4. Pe cât de aspre sunt condițiile în regiunea sudică și cea nordică acoperite cu zăpadă și cu gheață, pe atât de strălucitoare, de liniștită și de pură este regiunea centrală, singura care poate fi locuită. În această regiune există 77 de insule mari, între care una singură, de mărime medie, este mai mare decât cele două Americi la un loc. Cât privește structura și ființele vii care cresc pe ele, aceste insule diferă una de alta într-o măsură mai mare decât diferă Laponia de țările tropicale din sud, pe Pământ.

5. Ați putea crede că din cauza distanței mari față de soare, Saturn este o planetă foarte întunecată, și că temperatura ei nu este prea mare nici măcar în regiunea ecuatorului. Greșiți însă, căci această planetă este înzestrată cu propria ei lumină, mai intensă decât a Pământului în mod proporțional cu dimensiunea acesteia față de cel din urmă. Planeta este înconjurată și de o atmosferă, de o mie de ori mai mare decât planeta propriu-zisă, cu un diametru de aproape 100.000 de mile geografice, în timp ce atmosfera Pământului nu ajunge nici măcar la un diametru de 2.000 de mile geografice, inclusiv diametrul Pământului. Având dimensiuni atât de mari, vă puteți imagina cât de mare este puterea de absorbție a razelor solare pe care o are această sferă de aer, și cât de condensate ajung aceste raze pe suprafața planetei. Așa se explică de ce locuitorii de pe Saturn văd soarele mult mai mare decât îl percep locuitorii de pe Pământ, în plus, căldura în zona ecuatorului ar fi de-a dreptul insuportabilă, dacă ea nu ar fi temperată de inelul înconjurător, care absoarbe razele cele mai condensate, folosindu-le în parte el însuși, iar o altă parte returnând-o universului. De aceea, atunci când este privit printr-un telescop, inelul apare mai luminos decât planeta propriu-zisă. În schimb, umbra lui are un efect benefic asupra lui Saturn, astfel încât regiunea tropicală devine una cu un climat temperat.

6. Un alt efect al acestui inel constă în faptul că pe Saturn nu există niciodată noapte, așa cum există pe Pământ. Când este zi pe fața orientată către soare, pe fața opusă este de asemenea zi, căci inelul este iluminat de soare pe partea sa interioară. Diferitele luni contribuie și ele la iluminarea părții opuse.

7. Se mai adaugă și o a treia lumină, care provine de la stelele fixe, care, atunci când sunt observate de pe Saturn, par să fie de zece ori mai mari decât atunci când sunt observate de pe Pământ, din cauza atmosferei pure și foarte întinse a planetei. De aceea, aceste stele luminează mult mai puternic cu lumina lor decât reușește planeta Venus pe Pământ, în nopțile când este foarte strălucitoare.

8. Imaginați-vă că vă aflați în zona centrală a acestei planete și că priviți de acolo splendoarea inegalabilă a acestui cer înstelat! Oricât de bogată ar fi imaginația voastră, nu v-ați putea reprezenta nici măcar a milioana parte din această splendoare, căci pe Saturn, noaptea este mai strălucitoare decât este ziua pe Pământ, în plus, la umbra binevoitoare a inelului, soarele poate fi privit întreaga zi. Îndeosebi dacă mergeți în munți și vă bucurați de acolo de priveliștea sublimă, efectele cerului înstelat în umbra inelului sunt atât de variate, prezentând asemenea combinații de culori, încât nu vi le-ați putea imagina niciodată.

9. În ceea ce privește regiunile din zona centrală, munții și râurile, vegetația, animalele și ființele umane, toate acestea vă vor fi revelate pe rând. Deocamdată, fiți satisfăcuți cu informațiile primite și meditați asupra lor. Ați primit deja suficiente informații, care pot constitui o hrană foarte consistentă pentru spiritul vostru. Veți primi celelalte informații la momentul potrivit, atât cât veți putea înțelege, și le veți primi din abundență. Va trebui să fiți foarte atenți, căci veți primi un număr uriaș de informații. De aceea, vă repet, va trebui să fiți foarte atenți, pentru a le putea digera. Deocamdată, vă spun, Amin!
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !