Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 21:34
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Tara" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 24.7.2010, 17:38    Post subject: TARA - Marea Putere Cosmică a Compasiunii Divine îl îndrumă Reply with quote

Unique @ Mon 07 Mar, 2005 03:09 wrote:

Acel articol nu mai este disponibil pe yogaesoteric si nici imaginile. Din pacate nici pozele din "Album" nu e vad, exista o eroare de afisare.

Expun in continuare pe forum noutati despre MAHA VIDIA.

Marea Putere Cosmică a Compasiunii Divine îl îndrumă


TARA, Marea Putere Cosmică a Compasiunii

o sinteză realizată de Verona Muntean și Dan Bozaru

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
În panteonul tantric hindus, Tara este cea de-a doua Mare Putere Cosmică și totodată ea reprezintă cea mai importantă și cea mai adorată zeitate în cadrul budismului tantric tibetan (calea vajrayana). Cele mai dese și complexe referiri la această mare putere cosmică (Tara) le găsim însă în cadrul tradiției budiste tibetane, unde ea mai este cunoscută și sub numele de Tarini. În această tradiție, numeroasele forme ale zeiței sunt prezentate ca tot atâtea aspecte diferite sau funcții ale lui Tara, semnificând elemente particulare ale acestei expresii foarte elevate a conștiinței divine în Manifestare. În plus, invocarea și adorarea (puja) lui Tara este intim corelată (în cadrul tradiției tibetane) cu panteonul complex al celor cinci “Familii” de energii divine creatoare și, prin urmare, al celor cinci Dhyani Buddha-și. În aceste condiții, este foarte dificil să putem face o omologare precisă între zeitățile (grupul de zeități) care sunt asociate caracteristicilor principale ale lui Tara și marea putere cosmică ce este prezentată în tradiția tantrică hindusă.

Vă prezentăm în cele ce urmează diferitele aspecte și ipostaze ale acestei Mari Puteri Cosmice și Zeițe, așa cum se regăsesc ele în diferite tradiții și culturi ale lumii. Acest amplu material va fi structurat pe subcapitole, pe care vă invităm să le parcurgeți cu multă atenție, ele relevându-ne întreaga splendoare și măreție a acestei grandioase Puteri Cosmice, care este TARA:

1. Ipostaze și atribuții ale Marii Puteri Cosmice Tara
2. Legende
3. Imnuri de slavă închinate Marii Puteri Cosmice Tara
4. Semnificația numelui. Sunetul primordial
5. Adorarea Tarei în diferite tradiții. Modalități practice de adorare
6. Reprezentarea tradițională simbolică a Marii Puteri Cosmice Tara
7. Reprezentări artistice ale Marii Puteri Cosmice Tara
8. Yantra Marii Puteri Cosmice Tara

sursa: yogaesoteric
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !