Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 15:25
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Tara" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 24.7.2010, 17:53    Post subject: Legende Reply with quote

Legende


Acoperită în mister, revelată în splendoare, Marea Zeitate a fost adorată de milenii. Sculpturile descoperite în peșterile preistorice datate acum 30.000 de ani au arătat că Tara a fost venerată încă din cele mai vechi timpuri. Statuia originală de bronz care este datată în secolul 7 sau 8 A.D. a fost găsită în nord-estul provinciei Lanka între Trincomale și Batticaloa. Înălțimea totală a statuii este de 143.75 cm.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Cu mult timp înainte (se menționează într-un tratat tibetan Taranatha), într-un univers numit Lumina Divizată, exista o prințesă numită  Jñana-candra care era extrem de devotată lui Buddha. În fiecare zi ea aducea ofrande lui Buddha Dundubhisvara (“Sunetul Tobei”) și comunității Sangha. Atingând astfel un nivel înalt de conștiință  Bodhicitta ( tib. byang-chub kyi sems, inima minții iluminate. Bodhicitta absolută, după Gampopa (discipolul lui Milarepa), este vacuitatea nedespărțită de compasiune - strălucitoare, neclintită, și imposibil de definit prin concepte. Bodhicitta relativă apare printr-o zărire a celei absolute și constă în impulsul interior de a urma Calea spre Iluminare și de a lucra, prin compasiune, la eliberarea tuturor ființelor din Samsara), a aspirat plină de compasiune să obțină Iluminarea pentru binele tuturor ființelor. Discipolii i-au sugerat să se roage ca ea să se reîncarneze ca bărbat, progresând astfel ca Bodhisattva și eventual devenind un Buddha (aceasta deoarece, așa cum întâlnim deseori în literatura buddhistă, pentru ca o femeie aflată pe calea spirituală să evolueze către stări înalte de conștiință ea trebuie “să devină bărbat”). În final prințesa Jñana-candra spune:

"Aici nu există bărbat, aici nu există femeie,
Nici ego, nici individ și nici conștiință.
Numele de “bărbat” sau “femeie” nu are consistență,
Dar aduce confuzie în mintea umană obișnuită."
Și ea face următorul legământ:
“Sunt multe ființe care își doresc Iluminarea
într-un corp de bărbat,  dar nimeni nu-și dorește
să le fie de ajutor ființelor simțitoare
fiind într-un corp de femeie.
Deci, până când samsara va fi pustie,
Eu voi ajuta ființele simțitoare
Rămânând într-un corp de femeie!"

Ea a continuat să fie atât de devotată în misiunea de salvare a ființelor umane din ignoranță încât Tathagata Dundubhisvara i-a dat numele de Tara sau Cea Care Oferă Ghidare În Marea Trecere.
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !