Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 12:11
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Tara" 
Author Message
Hoper
Initiator
Initiator


PostPosted: 24.7.2010, 18:10    Post subject: Reprezentarea tradițională simbolică a Marii Puteri Cosmice Tara Reply with quote

Reprezentarea tradițională simbolică a Marii Puteri Cosmice Tara


Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
În panteonul tantric budist, Tara este adeseori echivalată cu Marea Putere Cosmică Kali. Descrierile formei zeiței o înfățișează ca fiind tânără, plină de forță în aspectul ei teribil, relativ mică de statură și cu șolduri mari. Ea poartă la gât o ghirlandă din cranii omenești, iar limba ei este scoasă mult în afară. În cele două mâini drepte ea ține o sabie și un cuțit, iar în cele două mâini stângi are un craniu și un lotus. În această formă, ea este adorată nu numai pentru a-l conduce pe aspirant către eliberarea finală, ci și pentru a-i dărui acestuia cunoașterea inițiatică profundă, abilitatea poetică, bunăstarea materială și succesul în toate acțiunile pe care le întreprinde.

Asemenea lui Kali, ea poate fi văzută ca o Putere Cosmică ce corijează pe cei necredincioși, sau ca o Lumină care aduce binele atunci când ei sunt greu încercați de forțele răului. Născută ca o Mare Zeitate, ea poate resorbi și da naștere lumilor, sau se poate arăta ca o zeitate ce consolează și hrănește pe cei înfometați. Asemenea războinicei Kali, ea controlează puterea timpului, ea binecuvântează privațiunile fizice ale asceților care urmăresc să se detașeze de corpul fizic pentru a fi mai aproape de Sine. Puterea Tarei este atât de mare încât ea poate distruge un întreg sistem solar.

Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.Mai este descrisă ca o femeie teribilă cu 4 brațe, așezată deasupra unui cadavru, ținând  în prima mână un craniu, o sabie în cea de-a doua, un lotus albastru în a treia și în a patra un bol pentru cerșit. În părul ei despletit de culoare roșie șerpuiesc șerpi albaștri veninoși. Strălucirea roșie a ochilor săi ne amintește de focurile iadului, iar pe capul său este împletită o coroană din cranii.

Mâna sa dreaptă realizează vara mudra, iar cu mâna stângă realizează gestul vitarka mudra. Talia sa sveltă contrastează cu formele pline ale șoldurilor și cu sânii săi puternici, fiind totodată întruchiparea ideală a frumuseții feminine. Zeița, demnă și grațioasă în această manifestare, reprezintă castitatea și virtutea și întruchipează dragostea, compasiunea și binecuvântarea.

Pentru a intra în rezonanță cât mai intimă cu Marea Putere Cosmică Tara, putem să ne raportăm la această zeitate din mai multe aspecte, astfel:
-Tara este asociată cu cel de-al treilea ochi, cu Luna Plină, cu lacurile, curcubeele și i se atribuie numerele 3, 7 și 11.
-Animalele simbolice ale Tarei sunt bufnița, corbul, scroafa și iapa.
-Plantele atribuite acestei zeițe sunt: floarea de lotus, atât cea deschisă cât și bobocul de floare.
-Parfumurile și miresmele atribuite Ei sunt: tămâia, moskul și miresmele de trandafir și narcisă.
-Pietrele prețioase și metalele care fac posibilă intrarea în rezonanță cu Tara sunt: diamantul, cristalul roz, turmarinul roz, smaraldul, precum și orice piatră roz sau verde.
-În ceea ce privește culorile, sunt specificate albul și verdele, dar poate fi cuprins întregul spectru de culori.
_________________
Posted image may have been reduced in size. Click image to view fullscreen.
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !