Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:37
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Kali Yuga - ULUITOARE DESCRIERI PROFETICE ALE PERIOADEI DE DECĂDERE SPIRITUALĂ ȘI DE OBSCURITATE" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 7.8.2010, 02:07    Post subject: KALI YUGA, AȘA CUM ESTE EA DESCRISĂ în MAHANIRVANA TANTRA Reply with quote

KALI YUGA, AȘA CUM ESTE EA DESCRISĂ ÎN MAHANIRVANA TANTRA
(cap.I, SUTRA‑ele 37‑74):


       "Suprema Ființă spuse:
        Epoca de cumplită decădere spirituală și materialism, numită KALI YUGA, atunci când DHARMA ("principiile și legile divine fundamentale, care atunci când sunt respectate fac posibilă integrarea plenară și armonioasă a ființei umane în Supremul Absolut (DUMNEZEU)") este aproape distrusă, va fi și va dăinui numai datorită ignoranței și a complacerii în ignoranță și răutate a majorității oamenilor; atunci ea va fi remarcată de cei înțelepți ca o perioadă plină de egoism, prostie, obiceiuri rele și de deznădejde.

       Oamenii vor urma, cei mai mulți, în acele timpuri, surprinzător de repede cărările pline de suferință și nefericire ale răului și viciilor. Înțelepciunea divină, tradițională, cuprinsă în Cărțile înțelepciunii (VEDE), își va pierde în aparență eficiența numai pentru ei (acei oameni din KALI YUGA, datorită degradării lor extreme morale și spirituale); alte Scrieri Sacre (SMRITI) vor cădea atunci în uitare, iar multe altele (PURANA‑ele), conținând învățături secrete străvechi despre metodele rapide de eliberare spirituală vor fi, o, Doamne, distruse ori batjocorite!

       Oamenii vor deveni formali sau ostili față de practicile religioase și față de căile spirituale pe care le vor urâ sau se vor teme de ele. Ei vor fi atunci necontrolați, înnebuniți de mândrie, necredincioși, vicioși, dedați mereu la acte rele, egoiști, desfrânați, lacomi, cruzi, nemiloși, vor vorbi într‑un mod jignitor, vor fi vicleni, vor trăi puțin, vor fi majoritatea loviți de sărăcie, cuprinși de boli cumplite care vor apărea în acele vremuri; vor fi copleșiți de griji inutile și de supărare; vor fi răi, slabi, josnici, stupizi, meschini și mai mereu preocupați de goana chinuitoare după câștig și de lucruri mărunte și neânsemnate, decadenți, hoți, calomniatori, malițioși, agresivi, depravați, lași și mai tot timpul suferinzi, lipsiți de orice simț al rușinii și al păcatului, seducând și epuizându‑și vlaga (potențialul sexual), robiți de patimi, cu soțiile altora.

       Preoții ahtiați după câștiguri și mărginiți vor trăi la fel de nespiritual ca și cei din castele (clasele sociale) inferioare și își vor neglija cel mai adesea rugăciunile și practicile lor obligatorii, pentru a oficia totuși, pe bani, rituri și ceremonii inferioare. Ei (preoții) vor fi în acele vremuri lacomi, dedați la acte viclene și păcătoase, mincinoși, insolenți, ignoranți, înșelători, fiind mai curând întocmai ca niște paraziți pe spinarea celorlalți. Chiar și marii preoți vor fi vânzătorii fiicelor lor (pentru a le căsători), degradați, ostili oricărei asceze spirituale (TAPAS) și practici devoționale autentice (VRATA). În adâncul sufletului, ei vor fi eretici, impostori, crezându‑se ei înșiși, plini de înfumurare, niște înțelepți. Vor fi aproape în întregime lipsiți de dragoste, de credință în DUMNEZEU și de aspirație spirituală, făcându‑și în mod fățarnic (ipocrit) rugăciunile și alte asceze spirituale fără alt scop lăuntric decât să înșele și să impresioneze cât mai mult oamenii. Ei (preoții) vor mânca alimente impure, vor aluneca majoritatea în obiceiuri rele și se vor lăsa înlănțuiți de prejudecăți degradante, consumând o hrană inferioară (carne, alcool, cafea, excitante), iar mulți vor fi înnebuniți să se unească animalic cu femei vulgare, vor fi vicleni și adeseori vor fi gata să‑și vândă pentru bani chiar propriile lor neveste.

       Pe scurt, atunci, în acele cumplite vremuri, singurul semn al faptului că ei sunt preoți (BRAHMANI) va fi doar veștmântul. Nerespectând în general nici o regulă în alimentație sau în alte activități, în adâncul sufletului lor batjocorind prescripțiile tradiționale divine de conduită și de viață, fără să întrețină aproape deloc gânduri pioase, ei vor fi fățarnici și invidioși, lăsându‑se înclinați în cea mai mare măsură spre atacarea și calomnierea binelui ce va mai exista. Cum vor mai putea oamenii marcați de acea Epocă Sumbră (KALI YUGA), a căror minte va fi mai mereu împrăștiată și neliniștită, tinzând cel mai adesea către somn, mâncare și indolență, să atingă puritatea pentru a descoperi Divinul (pe DUMNEZEU)?

       Datorită faptului că în acele vremuri oamenii din KALI YUGA vor fi mai mereu răi, plini de lăcomie și de pofte degradante, mâncăcioși, animalici, ei vor nesocoti plini de dispreț practicile spirituale și vor cădea foarte ușor în păcat. Pentru că mulți dintre ei vor bea zilnic prea mult alcool de dragul plăcerii produse de excitarea necontrolată a simțurilor, majoritatea își vor degrada mințile, pierzându‑și astfel și orice noțiune înțeleaptă sau obiectivă despre bine și rău. Unii, înebuniți de dorințe nestăvilite, vor viola soțiile altora, alții vor deveni pungași și vagabonzi, iar alții, într‑ o dezlănțuire sexuală nebunească complet lipsită de orice discernământ, vor întreține relații sexuale până la o deplină epuizare a sămânței, cu orice femeie, și chiar cu propria lor fiică. Mâncarea plină de otrăvuri (chimicale) și băutura (alcoolul) din care se vor înfrupta peste măsură va îmbolnăvi atunci pe mulți, care vor rămâne prăbușiți fără putere și fără sensibilitate față de cele spirituale (divine).

       Grav afectați de această nebunie, de care nu‑și vor da deloc seama, ei își vor afla fulgerător moartea căzând în lacuri, în prăpăstii, de pe dealuri sau de pe acoperișuri iar alții se vor îmbolnăvi de boli cumplite și fără leac, care îi vor face să se chinuie groaznic. În timp ce unii vor fi indiferenți, neputincioși și muți ca niște morți, alții dimpotrivă vor fi veșnic arțăgoși și certăreți iar ceilalți se vor ciondăni mereu cu rudele și cu părinții lor. Mulți dintre oameni vor fi în acele vremuri răufăcători, cruzi, distrugători ai preceptelor morale și de viață divină, tradiționale (DHARMA). Mă tem, o Doamne, că până și ceea ce Tu, în infinita Ta iubire și compasiune, ai arătat în decursul timpului oamenilor prin multiplele tale încarnări divine (AVATAR) sau i‑ai făcut să înțeleagă prin sublimă inspirație, va fi întors de mintea lor perversă și neghioabă în rău în acele vremuri cumplite!

       O, Tu Stăpân al Universului, cine va mai practica corect YOGA în acele vremuri de îngrozitoare prăbușire și câți vor mai fi aceia care vor realiza plini de inspirație divină consacrarea transfiguratoare (NYASA)? Cine va mai cânta plin de fervoare imnuri pline de dragoste pentru DUMNEZEU și cine va mai adresa DOAR îN INIMA SA rugăciuni Divinului, cine va mai desena și va mai folosi YANTRA‑e pentru concentrare și meditație, cine va mai căuta să se unească spiritual (prin inefabilă rezonanță), cu energiile sonore binefăcătoare subtile ale Universului folosindu‑se de o MANTRA? în timpurile din urmă ale lui KALI YUGA, oamenii vor deveni în natura lor predominant vicleni și legați precum niște robi de toate felurile de păcat.

       Spune‑mi, o Tu Stăpâne plin de compasiune al celor care suferă (DINESHA, un atribut al lui SHIVA), în mila ta infinită, cum mai pot obține oamenii din KALI YUGA, fără prea mari eforturi (de care atunci majoritatea nu vor fi capabili), longevitate, sănătate și energie, creșterea forței și curajului, cunoaștere, inteligență și fericire, cum pot atunci să mai devină mult mai puternici și mai valoroși, cu inima curată, respectuoși față de părinți, lipsiți de tendința de a seduce numai de dragul plăcerii sexuale soțiile altora și plini de iubire, bunătate și devotament față de femeia iubită, preocupați în mod sincer de binele aproapelui lor, dăruiți idealurilor divine și plini de dragoste față de DUMNEZEU, capabili să simtă dăruire și dragoste față de ghidul lor spiritual (GURU), iubitori debordând de admirație ai copiilor și ai rudelor lor, cunoscători profunzi, care respectă totdeauna Legile Divine, meditând mai mereu la DUMNEZEU? Spune‑mi, o, Doamne, pentru a face din nou să crească binele acestei lumi, ce trebuie și ce nu trebuie să facă oamenii, în conformitate cu nivelul lor specific de conștiință și de evoluție spirituală? Pentru că cine altcineva știe mai bine decât TINE care ești Supremul Protector al celor trei lumi (fizică, astrală și cauzală), ce anume trebuie făcut în acele cumplite vremuri?"
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !