Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 11:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Kali Yuga - ULUITOARE DESCRIERI PROFETICE ALE PERIOADEI DE DECĂDERE SPIRITUALĂ ȘI DE OBSCURITATE" 
Author Message
Fire
Initiator
Initiator


PostPosted: 7.8.2010, 02:12    Post subject: EPOCA DECADENȚEI SPIRITUALE (KALI YUGA), AȘA CUM ESTE EA DESCRISĂ în VISHNU PURANA Reply with quote

EPOCA DECADENȚEI SPIRITUALE (KALI YUGA), AȘA CUM ESTE EA DESCRISĂ ÎN VISHNU PURANA
(cărțile IV și VI):

       "Rasele de sclavi, alcătuite mai ales din cei din afara castelor (ființe inferioare din punct de vedere psihic, mental și spiritual (PARIA) și de barbari vor lua în vremurile care vor veni în stăpânire malurile Indusului, ținuturile DARVIKA, CHANDRABHAGA și KAȘMIR. Conducătorii acelor cumplite epoci întunecate vor fi toți fără excepție niște naturi violente și își vor însuși plini de o nesățioasă lăcomie bunurile supușilor lor. Limitați cu mult în putere, cei mai mulți dintre ei se vor înălța la conducere și vor fi răsturnați de acolo rapid. Scurtă și plină de răutăți le va fi viața; insațiabile și josnice le vor fi dorințele și mulți vor fi foarte nemiloși. Popoarele din diferite alte țări, amestecându-se cu ei, le vor urma exemplul și vor deveni la fel precum ei.

       Casta predominantă în acele vremuri pe acest pământ va fi aceea a sclavilor inconștienți și materialiști (ființe neevoluate spiritual) (inversarea ierarhiei spirituale tradiționale). Ceilalți care vor mai avea anumite posesiuni (VAISHYA, casta neguțătorilor și meșteșugarilor) vor abandona majoritatea agricultura și comerțul și își vor găsi mijloacele de subzistență devenind sclavi sau exercitând profesiuni mecanice (proletarizare, robotizare și industrializare).

       Conducătorii de atunci, în loc să-și iubească și să-și protejeze supușii, îi vor exploata fără milă și, sub diverse pretexte fiscale și politice vor fura proprietatea castei negustorilor (criza capitalismului și a proprietății private; socializare, naționalizare și comunism).

       Sănătatea interioară și legea proprie naturii individuale (SVADHARMA) vor diminua neâncetat, până când aproape toată lumea va fi în întregime pervertită. Doar averea și banii mulți vor mai conferi în acele vremuri rangul sau statutul social. Singurul mobil al devoțiunii care va continua să rămână va fi sănătatea fizică, singura legătură de durată dintre sexe va fi doar plăcerea sexuală, singurul mijloc de succes în competiții va fi înșelătoria. Pământul nu va mai fi apreciat decât pentru bogățiile sale minerale (exploatarea irațională a solului, anihilarea sacralității pământului). Veștmintele sacerdotale pompoase vor înlocui cel mai adesea calitatea autentic spirituală a preotului. Slăbiciunea și calculele meschine vor fi singurele cauze ale devotamentului (lașitatea, dispariția fidelității și onoarei în ierarhiile moderne). O simplă abluțiune (spălare rituală) mecanică (lipsită de forța transfigurării interioare și de o crediță fermă în eficiența spirituală) va însemna pentru cei mai mulți o perfectă purificare (pretenția "mântuitoare" a sacramentelor nu este oare în cea mai mare parte redusă acum tocmai la aceasta, datorită ignoranței?).

       Datorită absenței iubirii uriașe, a energiei lăuntrice și a purității trăirilor, rasa va fi aproape incapabilă să mai producă nașteri divine (AVATARA).

       Deturnați în masă de sceptici, de necredincioși și de atei, oamenii se vor întreba: "Ce autoritate au textele sacre tradiționale? Cine sunt și oare cu adevărat chiar există acești zei? Ce este și oare chiar se poate să existe o supraumanitate solară (BRAHMANA)?"

       Respectarea castelor (a neamestecului unor clase sociale inferioare cu cele superioare), a ordinii și a instituțiilor tradiționale va fi într-un declin maxim în timpul Epocii Sumbre (KALI YUGA). Căsătoria va înceta să mai fie un rit sacru, bazat pe iubire transfiguratoare și respect reciproc, iar normele care leagă intim un discipol de maestrul său spiritual nu vor mai avea aproape deloc forță. Se va crede cu infatuare că oricine poate atinge, pe orice cale, starea de iluminare divină și de regenerare spirituală ("democrația" aplicată în plan spiritual, acolo unde fiecare ființă se încadrează firesc pe nivelul său specific de evoluție spirituală și conștiință); actele devoționale formal și fățarnic realizate, cu toate că vor putea fi efectuate, nu vor mai oferi aproape nici un rezultat (religie uniformizată, "umanizată" și conformistă). Tipul general de viață va fi o maimuțăreală generală uniformă, conformistă, în cadrul unei promiscuități epuizante și predominante. Cel care va dispune din abundență și va distribui mai mulți bani, va manipula și va domina oamenii.

       Descendența genealogiei nobile va înceta să mai fie un titlu de noblețe (sfârșitul nobilimii tradiționale, plutocrația). Oamenii își vor concentra înnebuniți, cel mai mult, energia și interesele asupra dobândirii de bogății materiale și a banilor; cel mai adesea ei vor face aceasta prin înșelătorie și pe căi necinstite. Oricine care este foarte bogat își va putea imagina, îmbătat de orgoliu, că este egalul unei ființe evoluate spiritual (BRAHMANA) (uzurparea înțelepciunii tradiționale și prezumțiile puerile ale intelectualilor și culturii moderne). Oamenii din KALI YUGA vor încerca mai mult ca oricând frica de moarte, iar sărăcia îi va îngrozi; numai din acest motiv va mai subzista o aparență de cer (simțul reziduurilor religioase, proprii maselor moderne).

       Femeile nu-și vor mai asculta și nu-și vor mai iubi deloc pline de dăruire soții și părinții. Ele vor fi majoritatea egoiste, abjecte, dezaxate, mincinoase și se vor atașa înnebunite de pasiuni josnice, de bărbați destrăbălați. Multe dintre ele chiar vor urmări și vor căuta să devină pur și simplu un obiect de satisfacție sexuală animalică pentru bărbați.

       Nelegiuirea, crimele și perversitatea vor prevala printre oamenii deviați de erezie și, din această cauză, durata vieții lor va fi mai redusă (deoarece pentru mulți dintre ei viața li se va părea absurdă și lipsită de sens).

       Din vina autorităților publice, datorită unor boli fără leac, cumplite, mulți copii vor muri. Unii vor avea părul alb la 12 ani. Oamenii creduli și ignoranți vor accepta orbește și se vor lăsa fanatizați de teorii fantasmagorice aberante promulgate de nu contează cine, care vor contrazice flagrant cel mai elementar bun simț. Vor fi venerați cu fervoare falși zei în false ASHRAM-uri.

       Oamenii vor mânca mecanic și hulpavi fără a consacra și fără a conștientiza absolut deloc spiritualitatea, absolut necesară actului hrănirii. Mulți nu vor mai respecta sau practica nici riturile funerare. Călugării vor mânca întocmai precum laicii, iar călugărițele vor întreține legături amoroase ele între ele sau împreună cu prietenii lor.

       Cei care vor trăi în mizerie vor fi orgolioși și își vor face un titlu de glorie din sărăcia lor; femeile la rândul lor se vor mândri doar cu frumusețea coafurii, a sânilor sau a trupului pe care îl vor îngriji excesiv de mult.

       Ploile vor lipsi și, în multe regiuni, se va privi îndelung cerul în speranța că ploaia va veni. Câmpurile și pământurile foarte întinse vor deveni sterile, fructele și legumele vor fi fade și nu vor mai avea savoare, cerealele și laptele vor lipsi. Cei care vor suferi mai mult de secetă se vor hrăni înfometați cu bulbi și rădăcini. Ei vor fi lipsiți de fericirea divină, de sublime bucuri și de plăceri elevate. Mulți se vor sinucide crezând în mod fals că astfel vor scăpa de suferințe. Suferind cumplit de foame și mizerie, triști, săraci și disperați, mulți vor migra spre alte țări mai bogate.

       În KALI YUGA, oamenii vor fi majoritatea lipsiți de virtute, fără puritate, lipsiți de înțelepciune, și vor cunoaște mari suferințe și nenorociri" (cartea a VI-a, cap.1).

       Totuși, în aceeași VISHNU PURANA, cartea a IV-a, cap.24, se  face aluzie și la germenii sau elementele rasei primordiale (sau a lui MANU), rămasă aici pe Pământ în timpul Epocii întunecate, care vor fi chiar în acele vremuri germenii noilor generații, divine și pure, cu care va începe noua EPOCĂ DE AUR (SATYA YUGA); tot acolo reapare și ideea unei noi manifestări divine finale, de sus în jos:

       "Atunci când toate riturile și căile spirituale autentice descrise de cărțile înțelepciunii tradiționale împreună cu instituțiile stabilite prin lege, vor fi pe punctul de a dispare în întregime și când sfârșitul Epocii întunecate (KALI YUGA) va fi aproape, o parte a ființei divine, existând prin propria sa natură spirituală întocmai precum BRAHMAN, care este fără de început și fără de sfârșit, va coborâ atunci pe pământ. Pe pământ, el va restabili dreptatea, iar inteligențele celor care vor fi plini de aspirație către DUMNEZEU și vii spiritual la sfârșitul lui KALI YUGA se vor trezi și ei vor dobândi rapid o transparență de cristal. Oamenii astfel transformați sub influența acelei perioade speciale vor constitui o nouă seminție divină, net superioară, de ființe umane și ei vor fi aceia care vor da naștere unei rase care va trăi după legile Erei DIVINE Primordiale (KRITA sau SATYA YUGA)".

       În același text (VISHNU PURANA) se spune că de fapt filonul din care se vor naște germenii superiori ai acestui principiu divin este o rasă din SHAMBHALA, iar SHAMBHALA este legată, după cum se știe, de întreaga metafizică în calitatea sa de Tărâm sau realitate esențială a Centrului, a Polului Spiritual, care este manifestarea misterului hiperboreean și a tradiției spirituale primordiale a acestei planete.
_________________
Focul îți dă viață, focul îți întreține viața, dar tot focul te arde când îi stai în cale !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !