Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 14:55
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.8.2010, 19:13    Post subject: Capitolul 152 Reply with quote

Capitolul 152

Comerțul cu spiritele morților. Celebritățile din Lumea de dincolo. Locul rezervat lui Satana în Lumea de dincolo. Vederea spiritelor. Kisjonah dorește să vadă îngerii.


1. Am petrecut o zi și o noapte pe vârful acestui munte, unde ne-am bucurat de spectacole minunate.

2. Pentru Mine nu a fost nimic extraordinar, deoarece în Mine este și trebuie să fie fundamentul (cauza) tuturor manifestărilor, al tuturor fenomenelor, chiar și al celor mai infime. Dar pentru toți cei care erau acolo, împreună cu Mine, au fost multe lucruri extraordinare de văzut.

3. Pentru început, toți au fost uimiți de peisajul magnific ce se întindea în fața privirilor lor și l-au admirat întreaga zi. Apoi, după asfințit, Eu am permis ca vederea interioară (n.t. clarvederea) a acestor oameni să se deschidă, pentru ca ei să poată privi în lumea spirituală!

4. Ei au atins culmea uimirii atunci când au văzut deasupra pământului o lume imensă, plină de ființe ce trăiau și se manifestau în regiuni foarte întinse, unele magnifice, altele, la miazănoapte, triste și pustii.

5. Eu le-am poruncit tuturor acestor spirite, în taină, să nu spună nimic despre Mine.

6. Mulți discipoli au discutat cu spiritele vieții de după moarte și aceste spirite le-au oferit dovada clară că după moartea corpului există o altă viață mult mai bună; spiritele le-au explicat de asemenea în ce consta această viață.

7. Kisjonah a spus: Toate dorințele mele au fost împlinite. Aș da tot ceea ce am, inclusiv acest munte care face parte dintre proprietățile mele, plus jumătate din bunurile mele, pentru a-i avea aici pe saducheii și pe esenienii care nu admit existența vieții de după moarte. Iată, s-a dovedit acum că acești înțelepți sunt orbi față de lumea spirituală! Chiar și eu am fost influențat de doctrinele lor, dar m-am îndepărtat de ei încet-încet, datorită tatălui meu.

8. Este extraordinar să putem să vedem și să discutăm cu aceste ființe ca și cum ar fi semenii noștri! Dar ceea ce mă uimește cel mai tare este faptul că printre toate aceste spirite - dintre care eu recunosc chiar anumite persoane - nu se vede nici un patriarh, nici un profet, nici un rege!"

9. Eu i-am spus: "Dragul meu prieten și frate și aceștia trăiesc în lumea spirituală, dar pentru ca milioanele și milioanele de spirite să nu le aducă omagii divine, ei sunt ținuți de o parte, într-un loc cu totul special, unde așteaptă ca Eu să-i eliberez și să-i conduc în cerul sălașului original al îngerilor Mei; și acest moment va sosi în curând!

10. În același timp, aceste spirite ale patriarhilor, profeților și regilor drepți formează o zonă de protecție între așa-numitul infern și această lume spirituală (*), pentru ca infernul să nu o întunece și să nu o corupă pe cea din urmă.

11. Satana este liber să acționeze în manifestare și să-și exercite din când în când acțiunile lui rele, dar în această lume spirituală înaltă, intrarea le este închisă tuturor diavolilor pentru totdeauna. Căci acolo unde începe adevărata viață, moartea nu poate intra. Satana, diavolii, infernul - aceștia sunt ei înșiși judecata și moartea cea mai rea și de aceea ei nu pot pătrunde în împărăția vieții! Înțelegi?"

12. Kisjonah a spus: "Doamne, înțeleg atât cât se poate și cât îmi permite grația Ta! Dar sunt încă multe lucruri pe care nu le voi înțelege decât atunci când voi deveni eu însumi un locuitor al acestei lumi care mie mi se pare mai degrabă obscură decât familiară! La răsărit și la miazăzi, această lume spirituală mi se pare frumoasă și plăcută, dar la asfințit și la miazănoapte mi se pare tristă și mai pustie decât deșertul în care se ridica odinioară Turnul lui Babel, iar această viziune distruge buna impresie care apare atunci când privești spre răsărit și spre miazăzi".

13. Eu am spus: "Ai dreptate, lucrurile stau exact așa cum simți. Dar spiritele pe care le vezi în fața noastră, cu sutele de mii, nu văd - la fel ca tine - regiunile de la asfințit și miazănoapte, căci un spirit nu vede decât ceea ce corespunde nivelului lăuntric al sufletului lui.

14. Și întrucât nici regiunea de asfințit, nici cea de miazănoapte, nu corespund nivelului lor lăuntric, atunci ei nu văd deloc aceste regiuni. Doar atunci când vor deveni la fel ca îngerii Mei, vor putea vedea și ei ceea ce tu poți vedea acum".

15. Kisjonah: "Pentru mine este puțin confuz și nu pot să înțeleg încă, dar cred că nici nu îmi este absolut necesar să înțeleg deocamdată. Dar, Doamne, Tu – care ne revelezi atât de ușor lucruri atât de minunate, ar fi oare posibil ca, alături de aceste nenumărate spirite, să ne faci să vedem și câțiva îngeri? Am auzit vorbindu-se atât de multe despre îngeri, despre heruvimi, despre serafimi. Am citit atât de multe în scripturi, încât cred că mi-am format anumite imagini false. Tu, Doamne, mi-ai putea permite să-i văd, dacă aceasta ar fi voința Ta sfântă". Cele cinci fete, care erau mereu în preajma Mea, M-au rugat și ele același lucru.

16. Eu am răspuns: "Da, vreau, dar nu înainte de miezul nopții. Deocamdată, discutați cu spiritele. Dar să nu Mă trădați, spunându-le că Eu sunt aici, căci aceasta nu le-ar fi de nici un folos înainte dea fi sosit ceasul. Căci fiecare spirit trebuie să ajungă la maturitate având o libertate deplină".

17. Fericiți la auzul acestei promisiuni, ei au așteptat cu răbdare miezul nopții. (* - Vezi detalii în: "Raiul și iadul" de Emanuel Swedenborg, n.r.)
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !