Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 26.7.2021, 20:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.8.2010, 19:19    Post subject: Capitolul 153 Reply with quote

Capitolul 153

Vechea modalitate de a calcula ora după stele. Trei spirite ale Lunii vorbesc despre Lună. Este mai bine să te hrănești cu iubire decât abia să atingi ușor mica picătură de rouă a pietrei filozofale.


1. Kisjonah avea câteva cunoștințe despre astrologie. El a început să calculeze, în funcție de deplasarea stelelor, cât mai era până la miezul nopții. Căci în acea epocă nu existau ceasuri, ca astăzi; oamenii se descurcau calculând ora în funcție de stele.

2. Kisjonah a sfârșit prin a spune: "După calculele mele, miezul nopții trebuie să fi trecut deja".

3. Eu i-am spus: Prietene, calculul tău nu este bun, mai este o oră până la miezul nopții; nu mai calcula, căci traiectoria stelelor este diferită de cea pe care o cunoști tu. Calculul tău este greșit și nu poți să afli miezul nopții după deplasarea stelelor. Într-o zi se vor naște oameni care vor putea să facă acest lucru, dar acea zi nu a sosit încă".

4. Au mai fost multe discuții în așteptarea miezului nopții, timp în care s-a ridicat și luna pe cer, pe jumătate plină. Fiicele lui Kisjonah M-au întrebat repede ce era luna și cum putea ea să-și schimbe atât de repede luminozitatea.

5. Eu le-am spus: "Micuțele Mele dragi, în spatele vostru se află trei spirite ale lunii, întrebați-le! Ele vă vor spune cu exactitate ce este luna, cum își modifică lumina și cum - uneori - o pierde în întregime"*.

6. Fata cea mai mare a pus întrebarea celor trei spirite ale lunii, care au răspuns: "Oh, copilă plină de grație, tu ne întrebi despre lună așa cum noi putem să te întrebăm despre pământ! Tu nu știi de ce vine noaptea și totuși nu-ți pui întrebări! Cum poți să-ți pui atunci asemenea întrebări despre lună, care este atât de departe de tine, față de pământul care te poartă?!

7. Iată, luna noastră este o lume, la fel cum este și pământul tău, rotund ca o picătură. Și luna noastră este la fel. Pământul tău este luminat la un moment dat doar pe jumătate de către soare; la fel și luna noastră. Pentru voi, noaptea durează în medie doisprezece ore, iar ziua voastră terestră tot cam atât. Dar pe lună, atât noaptea cât și ziua durează aproape paisprezece zile și paisprezece nopți de pe pământ! De aici provine această schimbare a luminozității lunii, văzută de pe pământ și aceasta este marea diferență dintre lună și pământ, acesta din urmă fiind mult mai mare.

8. Mai există și o altă diferență, aceea că luna nu este locuită de ființe ca mine decât pe partea pe care tu nu o poți vedea, în timp ce pământul este locuit aproape în toate regiunile sale.

9. Pe lună nu se trăiește însă la fel de bine ca pe pământ! Uneori este foarte frig, iar alteori sunt călduri toride insuportabile. Foamea te roade, setea te arde. Să nu ai deci nostalgia acestei mici lumi, care este foarte dură, unde pe câmpuri nu crește nimic, nici grâu, nici secară și cu atât mai puțin viță-de-vie.

10. Pe partea pe care tu o poți vedea nu locuiește nici o ființă cu trup fizic și nici un animal, ci doar spirite nefericite și fără nici un ajutor. Acum știi ceea ce doreai să știi.

11 Dar nu dori să cunoști mai multe despre lună, căci cu cât vei cunoaște mai mult, cu atât vei fi mai nefericită.

12. Dăruiește-te iubirii și lasă de o parte toată această filozofie, căci este mult mai bine să te hrănești cu iubire decât abia să atingi ușor pe lună mica picătură de rouă a pietrei filozofale!"

13. Acestea fiind spuse, cele trei spirite ale lunii s-au îndepărtat, iar fata M-a întrebat, confidențial, dacă într-adevăr luna era așa cum spuseseră cele trei spirite.

14. Eu i-am răspuns: "Da, fiica Mea dragă, așa este și chiar mai rău. Dar să lăsăm luna să-și urmeze drumul și să privim spre răsărit.

14. Voi chema acum câțiva îngeri din ceruri și voi îi veți putea vedea de aici. Să fiți așadar foarte atenți!" (* - Vezi și: "Pământul și luna" de Jakob Lorber, n.r.)
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !