Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 13:42
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.8.2010, 19:23    Post subject: Capitolul 154 Reply with quote

Capitolul 154

Trei heruvimi îi aduc pe cei doisprezece apostoli pe munte. Masa cerească a celor opt sute de oameni pe munte. Discursul lui Kisjonah. "Cărțile războaielor lui Iehova ".


1. Și-au îndreptat atunci cu toții privirile spre răsărit, unde lumina era din ce în ce mai strălucitoare, pentru ochiul interior desigur, ochiul fizic fiind influențat însă și el de acest ochi interior.

2. În timp ce lumina creștea în intensitate către răsărit, pe cer au apărut trei siluete mai strălucitoare decât soarele, având o formă umană perfectă și zburând prin aer în jurul nostru, în lumina acestor trei îngeri, numiți heruvimi din cauza strălucirii și a puterii luminii lor, lumea spiritelor a început să se estompeze, iar spiritele păreau că sunt ca niște mici norișori ce înconjurau vârful muntelui!

3. Când cei trei heruvimi s-au apropiat foarte mult de noi, ei și-au atenuat puțin lumina și s-au prosternat în fața Mea, cu fața la pământ, spunând: "Doamne, cine - din toate cerurile infinite și eterne - este demn să vadă fața Ta sfântă? Doar Ție ți se cuvine toată slava eternității și infinitului!"

4. Dar Eu le-am spus: "Schimbați-vă înfățișarea și grăbiți-vă să mergeți la cei doisprezece apostoli ai Mei; ei au împlinit voința Mea și deocamdată este de ajuns; aduceți-i așadar aici!"

5. În aceeași clipă, cei trei îngeri și-au schimbat înfățișarea, s-au îndepărtat și, câteva secunde mai târziu, i-au adus prin văzduh pe cei doisprezece apostoli, în vârful muntelui.

6. Cei doisprezece, mai puțin Iuda, erau plini de bucurie că fuseseră aduși astfel la Mine de la o distanță atât de mare.

7. Doar Iuda a spus: "Mii de mulțumiri pentru o asemenea călătorie... Nu a durat decât câteva clipe, într-adevăr, dar ce frică am tras și ce curent a fost!"

8. Îngerii nu-l lăsaseră însă decât pe Iuda să simtă asemenea senzații neplăcute, ceilalți unsprezece nu simțiseră nimic din toate acestea.

9. Aducerea apostolilor Mei prin văzduh de către cei trei heruvimi până în vârful muntelui a fost pentru mult timp un subiect viu de discuție pentru mulțime.

10. Mulți oameni au început să tremure, spunând: "Cerule, este mult prea minunat, devine de nesuportat!

11. Alții spuneau: "Doar Dumnezeu poate acționa în acest fel!"

12. Cei doisprezece au povestit apoi tot ceea ce au făcut cât timp au fost plecați.

13. Eu le-am poruncit celor trei îngeri să aducă pâine și vin, suficient pentru toată lumea, căci celor doisprezece apostoli le era foame și sete; ei nu mâncaseră nimic toată ziua. Îngerii au făcut îndată ceea ce le poruncisem și au adus pâine și vin într-o mare cantitate. Cei doisprezece au mâncat și au băut pe săturate!

14. Trei dintre fiicele lui Kisjonah M-au întrebat dacă ar putea să guste și ele din această pâine și din acest vin. Dar Kisjonah le-a reproșat fiicelor lui faptul că erau pofticioase și le-a spus: "Și pofta este un păcat; trebuie să renunți la tine din toate punctele de vedere, altfel nu poți ajunge la adevărata înțelepciune fără de care nu există viață".

15. Eu am spus însă: "Prietene, fie ca acest păcat să le fie iertat pentru totdeauna fiicelor tale, căci de fapt nu este un păcat. Fiicelor tale le este într-adevăr foame și sete și avem suficientă pâine și vin pentru toți cei care sunt aici. De aceea, toți cei care doresc să mănânce pot lua din bucate, de vreme ce și cei doisprezece apostoli au fost serviți!"

16. Kisjonah și cele cinci fiice ale lui au fost foarte mulțumiți, iar Eu le-am spus celor doisprezece apostoli să împartă imediat pâinea și vinul.

17. Erau mai mult de opt sute de persoane pe munte; vârful muntelui forma un platou foarte întins, pe care se afla o stâncă înaltă de cinci stânjeni, ușor de escaladat pe la sud. Toți au băut și au mâncat pe săturate, după care Mi-au mulțumit pentru această masă minunată. Kisjonah s-a urcat pe vârful acestei stânci înalte pentru a vorbi mulțimii și a spus:

18. "Ascultați-mă, prieteni, noi cunoaștem scripturile de la Moise și până în zilele noastre și cărțile războaielor lui Iehova despre care au vorbit Moise și profeții, care provin din Persia și au fost traduse și a căror autenticitate a fost recunoscută de către numeroși înțelepți. Dar, dintre toate miracolele pe care aceste cărți le descriu, nimic nu se compară cu ceea ce noi avem în fața ochilor; nu există nimic asemănător, nu numai în Israel, dar nici în întreaga lume. Cine ar trebui să fie Cel ce face asemenea lucrări, dacă nu chiar Dumnezeu însuși?"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !