Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 14:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.8.2010, 19:27    Post subject: Capitolul 155 Reply with quote

Capitolul 155

Îndrumarea cu prudență a neofiților. Diversele grade ale revelației spirituale. Dumnezeu-omul și omul-Dumnezeu. Inteligența și credința. Despre educația spirituală.


1. Auzind aceste cuvinte, l-am chemat pe Kisjonah să coboare de pe scara lui improvizată și i-am spus în secret: "Liniște, nu Mă trăda înainte de a sosi ceasul; sunt numeroși cei care nu sunt încă pregătiți și care nu trebuie să știe precis Cine sunt Eu, căci în caz contrar, libertatea spiritului lor va avea de suferit și va fi antrenată într-o judecată din care spiritului îi va fi greu să se elibereze!

2. Este de ajuns, pentru început, ca unii să bănuiască Cine sunt Eu, ca marea majoritate să Mă considere drept un mare profet și numai câțiva să știe că Eu sunt Fiul lui Dumnezeu. Mai mult de atât ar fi prea periculos. Să-i lăsăm deocamdată cu ideile și convingerile lor. Nu Mă trăda așadar înainte de vreme".

3. Kisjonah a spus: "Da, Doamne, este adevărat, dar și eu sunt o ființă umană; sufletul meu va putea oare să scape de judecată de vreme ce nu numai că eu cred fără nici o îndoială, ci chiar știu precis Cine ești Tu?"

4. Eu: "Pe tine te-am pregătit prin Cuvântul Meu și prin învățătura Mea. Când am venit la tine acum câteva zile, M-ai luat drept un medic foarte iscusit și, când M-ai văzut făcând lucruri neobișnuite, M-ai luat drept un profet prin care acționează spiritul lui Dumnezeu. Dar tu ești un om care a trecut prin toate școlile, un învățat, iar setea ta de cunoaștere te face să vrei să afli cum poate atinge un om o asemenea perfecțiune. Eu ți-am revelat atunci ce este omul și cine este el și, astfel, ce ar putea să devină el dacă s-ar cunoaște cu adevărat și dacă și-ar elibera pe deplin spiritul!

5. Ți-am arătat, de asemenea, cum Dumnezeu însuși este om și cum, din cauza acestui fapt unic, tu și toți cei asemenea ție sunteți ființe umane. Eu ți-am mai arătat în taină că Eu însumi sunt om și că fiecare om este chemat să devină și să rămână pentru totdeauna ceea ce sunt Eu. Tu ai fost uluit și, de atunci, știi Cine sunt Eu!

6. Și numai datorită faptului că sufletul și spiritul tău au fost pregătite treptat poți tu acum să vezi cum Eu creez un nou pământ și fac din aceste pietre oameni, iar aceste lucruri nu te surprind, căci ai acceptat în mod liber, adică într-un mod științific, că Dumnezeu poate fi om și că un om poate, cu adevărat (adică științific vorbind), să fie una cu Dumnezeu, în acest fel, sufletul și spiritul tău nu vor mai putea fi niciodată tulburate, de vreme ce tu ai înțeles pe deplin că Eu sunt singurul și unicul Dumnezeu adevărat, Creatorul tuturor lucrurilor, în eternitate.

7. Dar problema se pune cu totul altfel în ceea ce-i privește pe ceilalți oameni, care sunt incapabili să urmeze această cale științifică. Ei nu au decât credința lor, iar în afară de aceasta, prea puțină putere de înțelegere.

8. Credința este mult mai aproape de viața sufletului chiar decât rațiunea desăvârșită. Dacă ea se transformă într-o obligație, sufletul este înlănțuit și nimeni nu mai poate vorbi despre libera evoluție a spiritului.

9. Dar dacă, așa cum stau lucrurile în cazul tău, mai întâi se dezvoltă înțelegerea pentru a avea o percepție corectă asupra lucrurilor, sufletul rămâne liber și el ia din lumina rațiunii ceea ce poate suporta și asimila.

10. Astfel, pornind de la o înțelegere corectă, bine formată, se dezvoltă o adevărată credință vie și deplină, pe care spiritul o cultivă în suflet pentru a se hrăni și fortifica, putere pe care fiecare om o poate experimenta, dacă iubirea lui pentru Mine și pentru aproapele său crește neîncetat.

11 .Dar, așa cum am mai spus, atunci când puterea de înțelegere nu este prea mare, iar omul nu are decât credința, care - în sine - nu este altceva decât un fel de glas al inimii și al voinței, trebuie acționat cu prudență, pentru ca omul să nu-și facă iluzii aberante sau să se îndepărteze de adevărata cale, la fel ca păgânii, așa cum este evident că se petrece mult prea des în epoca noastră.

12. Acum vei înțelege mai ușor de ce am vrut să cobori de pe stânca de unde voiai să dezvălui poporului Cine sunt Eu. Un orb nu trebuie să-i conducă pe ceilalți. Trebuie să înțelegi într-un mod corect și inteligent cum stau lucrurile, altfel întreaga lume va cădea în prăpastie.

13. Adevăr vă spun, fiți plini de zel (entuziasm) și acumulați cunoștințe în toate domeniile, analizați tot ceea ce vi se petrece, dar păstrați numai ceea ce este bun și adevărat. Vă va fi ușor atunci să recunoașteți adevărul, să reînviați credința de altădată, care acum este moartă și să faceți din ea o adevărată flacără a vieții!

14. Eu îți spun, atât ție cât și tuturor celorlalți: dacă doriți ca învățătura Mea să vă fie cu adevărat folositoare, trebuie să începeți prin a o înțelege; doar atunci veți putea acționa întru adevăr.

15. Voi trebuie să învățați să fiți desăvârșiți, așa cum Dumnezeu este desăvârșit în ceruri, în caz contrar, nu veți fi niciodată copiii Lui!

16. Tu ai citit ce a scris Matei în Predica de pe Munte; acolo îi învăț pe discipoli să se roage, spunând pentru început Tatăl nostru'.

17. Cel care spune această rugăciune în inima sa, dar fără să o înțeleagă și cu mintea, este precum un orb care slăvește și adoră soarele, a cărui lumină nu o vede totuși și despre care nu-și poate face nici o idee. El nu păcătuiește în acest fel, dar, adevăr vă spun, aceasta nu-l ajută la nimic, căci el rămâne în continuare în întuneric.

18. De aceea, atunci când doriți să transformați inima unui om, nu uitați că este necesar mai întâi să-l ajutați să-și mărească puterea de înțelegere, altminteri veți face din el un adorator orb al soarelui, ceea ce nu folosește nimănui".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !