Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 19:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 17.8.2010, 19:57    Post subject: Capitolul 156 Reply with quote

Capitolul 156

Coborârea de pe munte, în zori. Oprirea la cabană.


1. După aceste clarificări, care răspundeau la toate întrebările lui Kisjonah, a început să se mijească de ziuă, iar pe vârful muntelui, unde ne simțeam minunat, a început să sufle un vânt rece; de aceea, Kisjonah ne-a propus să coborâm la cabană, pentru a ne adăposti până la răsăritul soarelui.

2. Eu am spus: "Nu este nevoie, această briză răcoroasă de dimineață, pe aceste înălțimi, nu poate face rău nimănui. Dimpotrivă, ea fortifică trupul; dealtfel, nu va dura mult timp și este cât se poate de necesară, căci în caz contrar, anumite spirite, despre care nu este cazul aici să dăm amănunte, ar strica vremea - dacă nu ar fi contrabalansate de către unele spirite pașnice".

3. Kisjonah a fost mulțumit de răspuns și am rămas până la prânz pe vârful muntelui, după care am coborât la cabană, unde am petrecut câteva zile vorbind despre îndatoririle existenței umane, despre natura pământului, a stelelor și despre tot felul de alte lucruri.

4. Multe lucruri au rămas de neînțeles pentru cei mai mulți dintre evreii și fariseii care au rămas alături de Mine. Dar ei nu M-au contrazis, căci acești evrei și farisei care se apropiaseră de Mine încă din prima zi a vizitei Mele la Kisjonah, erau spirite mai elevate și mai bune decât cei care se întorseseră la Capernaum, sau decât cei pe care cutremurul muntelui îi puseseră pe fugă cu patru zile înainte! Acești evrei și acești farisei care rămăseseră cu Mine erau mai limpezi la minte și aveau o părere mai bună despre Mine; ei credeau sincer că învățătura Mea era divină.

5. Cu toate că acești evrei și farisei aveau încredere în Mine, ei erau totuși nedumeriți de unele dintre explicațiile Mele referitoare la originea progresivă a Creației pe pământ și la tot ceea ce se află aici, la fel ca și la celelalte lumi de dimensiuni aproape infinite. Aceștia spuneau: "Dar asta este împotriva religiei mozaice; unde sunt cele șase zile ale creației și cea de-a șaptea zi, în care Dumnezeu se odihnește? Și ce mai rămâne din ceea ce Moise spunea despre originea acestei lumi? Ce trebuie să credem dacă acest făcător de minuni dă o învățătură care o anulează în întregime pe cea a lui Moise? Dacă el îl desființează pe Moise, el îi desființează simultan pe toți profeții și, dacă îi desființează pe profeți, se desființează în cele din urmă pe el însuși, căci dacă Moise nu este nimic și profeții nu sunt nimic, atunci nici Mesia Cel Făgăduit care ar trebui să fie el, nu mai înseamnă nimici

6. Dar esența învățăturii sale este justă și este posibil ca, totuși, Creația să fi avut loc așa cum spune El, mai degrabă decât așa cum descrie Moise".

7. Unul dintre ei a venit la Mine și Mi-a spus: "Doamne, dacă este așa, atunci ce crezi despre Moise și despre toți profeții?"

8. Eu am spus: Trebuie să înțelegeți corect!

9. Moise nu vorbește în descrierea Creației decât prin imagini (simboluri) care descriu în esență modalitatea de cunoaștere a lui Dumnezeu de către oamenii de pe acest Pământ, dar acolo nu este vorba decât despre creația materială a Pământului și a celorlalte lumi".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !