Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 12:17
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 29.8.2010, 11:27    Post subject: Capitolul 162 Reply with quote

Capitolul 162

Zilele a cincea și a șasea ale Creației. Apariția pământului și a oamenilor. Punerea în gardă împotriva unei cunoașteri excesive. Un imbold pentru a căuta împărăția lui Dumnezeu în sine însuși (în interiorul ființei).


1.Domnul: "Înainte de a-Mi solicita interpretarea celei de a cincea și a celei de a șasea zi ale Creației, vă voi spune, pe scurt, că facerea (creația) regnului animai și a omului nu reprezintă altceva decât descrierea a tot ceea ce conține omul în ființa sa.

2. Marea și toate apele sale s-au umplut de viață și omul a recunoscut și a văzut, în lumina sa necreată pură și divină, plenitudinea infinită a nenumăratelor idei creatoare, în acest fel, el a perceput originea sa pură și divină. Crearea primului om reprezintă crearea omului desăvârșit.

3. Desigur, te poți întreba, în taină, în inima ta: 'Da, da, toate acestea sunt foarte bune, înțelepte și minunate, nimeni nu poate pune la îndoială adevărul lor; dar cum a apărut acest pământ, care nu se poate să fi existat dintotdeauna? Cum s-a acoperit el cu iarbă, cu plante, cu pomi roditori de tot felul, când și cum au apărut animalele?

4. Cum a devenit omul stăpânul acestui pământ? A existat oare la început doar un singur cuplu, așa cum spune Geneza, sau au apărut dintr-o dată pe pământ o mulțime de oameni de diferite rase, de diferite staturi, de diferite caractere?'

5. La atâtea întrebări critice, Eu nu-ți pot spune nimic altceva în afară de ceea ce ți-am mai spus deja: dacă te vei apropia de înțelepciunea unui înger, vei putea atunci, plecând de la ceea ce este pur spiritual și procedând retrospectiv, să deduci cauzele materiale naturale ale întregii Creații, pe care Moise le-a descris de asemenea în Geneză. Vei descoperi astfel că apariția naturii s-a realizat pe perioade foarte întinse de timp și aproape în aceeași ordine ca cea descrisă de către Geneză, că momentul apariției primului cuplu este foarte apropiat de același moment pe care îl relatează Geneza și că ispitirea și procrearea, redate în imagini corespondente, urmează foarte îndeaproape ordinea din Geneză*.

6. Dar, așa cum am mai spus deja: fără înțelepciunea îngerească, tu nu vei înțelege nimic, chiar dacă ai avea întreaga cunoaștere a tuturor savanților de pe acest pământ care, de altfel, au în această privință părerile cele mai diverse.

7. Știința pe acest pământ nu le este de nici un folos oamenilor. Cu toată știința lui, omul nu devine deloc mai bun în inima lui și dacă nu devine mai bun, el devine adeseori chiar mai rău, căci nu rareori savantul devine mândru și orgolios; el îl privește de sus pe fratele său, așa cum un vultur se aruncă din înălțimi asupra vrăbiilor pentru a strivi sub ghearele lui carnea lor fragedă.

8. Caută împărăția lui Dumnezeu și dreptatea Lui în inima ta și nu te mai ocupa deloc de altceva! Căci tot restul, cum ar fi, de exemplu, înțelepciunea îngerilor, îți poate fi dat într-o singură noapte! Cred că M-ai înțeles!"

(* - Vezi și : "Casa Domnului" de Jakob Lorber)
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !