Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 18:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 29.8.2010, 11:36    Post subject: Capitolul 163 Reply with quote

Capitolul 163

Iisus prezice judecata Ierusalimului. Păstrarea tăcerii asupra lucrurilor spirituale.


1. Când fariseii și însoțitorii lor au auzit aceste explicații referitoare la Geneză, au rămas ca paralizați înaintea Mea, iar după ce s-a gândit îndelung, șeful lor a spus: "Doamne, Stăpân al Stăpânilor asupra tuturor lucrurilor, vedem cu toții, nu fără regret, că Tu ai perfectă dreptate în toate și că tot ceea ce spui este plin de adevăr! Dar nu fără regret, așa cum ți-am spus. În această lume egoistă și rea, înțelepciunea Ta excepțională predică la urechile surzilor și miracolele tale sunt făcute în fața orbilor.

2. Dacă omul, pentru a deveni o ființă umană desăvârșită, trebuie să aibă o libertate deplină în ceea ce privește voința și faptele sale, Tu vei putea mult și bine să predici frumos și să faci miracole; dintr-o sută de persoane, abia una singură dacă se va transforma! Căci omul, fiind prea obtuz și lipsindu-i chiar și cunoștințele cele mai elementare, nu poate înțelege învățătura Ta! Iar dacă are ceva cunoștințe, indiferent dacă acestea sunt luate din scripturi, din științe sau din artă, el încearcă repede să fie luat în considerație pentru a obține ceva profit. Oricât ai vorbi Tu cu Dumnezeu Tatăl, sau oricât ai supune fulgerele și tunetele, așa cum au făcut străbunii noștri în deșert, în timp ce Moise vorbea cu Iehova pe muntele Sinai și primea poruncile Sale sub fulgere și tunete, omul își va construi întotdeauna un vițel de aur pentru a dansa în jurul lui și pentru a-l adora.

3. Dacă nu aș ști cum sunt fariseii și scribii, leviții și preoții, nu m-aș hazarda să-Ți vorbesc astfel, dar eu cunosc foarte bine acest popor și tocmai de aceea m-am îndepărtat de Templu, pe care de mult timp nu-l mai frecventez!

4. Dacă te vei întoarce la Ierusalim, înarmează-Te cu multă putere, căci altminteri vei fi lapidat ca un blasfemiator. Cel care se crede mai inteligent decât un măturător de la Templu este considerat drept eretic și blasfemiator și, dacă nu aduce o ofrandă importantă, se poate trezi oricând la picioarele zidurilor orașului, batjocorit fără milă, căzut în disgrație și lapidat.

5. Pentru Ierusalim - îți spun, divinul meu prieten - nu există decât un singur remediu, acela al Sodomei și Gomorei; altminteri, nu poate exista nici o salvare pentru acest oraș și pentru locuitorii săi".

6. Eu am spus: "Prietene, ceea ce Mi-ai spus tu acum Eu cunosc de mult timp. Da, va veni sfârșitul Ierusalimului. Dar mai întâi trebuie să se împlinească în acest oraș prezicerile profeților de care sunt pline scripturile. Nici nu vor trece șaptezeci de ani, începând de astăzi și nu va mai rămâne nici o singură piatră din acest oraș, iar dacă cineva va întreba unde se afla Templul, nu va mai fi nimeni care să știe să răspundă!

7. Câți profeți au fost asasinați în acest oraș! Eu știu că sângele lor cere răzbunare pentru toate aceste crime, dar acest oraș nu a atins încă apogeul din ceea ce i-a rezervat infernul și până acum a fost cruțat; dar nu va mai fi, pentru că măsura va fi în curând plină.

8. Înainte de a părăsi acest munte, vreau să vă dau o poruncă severă: - Nimeni să nu povestească ce a văzut pe acest munte, dacă spiritul nu îi permite în mod expres acest lucru. Cel care nu va respecta porunca Mea va fi pedepsit instantaneu și va deveni mut, căci cei mai mulți dintre oameni nu sunt nici pe departe pregătiți și încă nici voi.

9. Puteți vorbi între voi despre ceea ce v-am învățat aici, dar ca și cum nu ar fi vorba despre Mine, ci ar fi ceva născocit de voi! Dar atunci când, grație învățăturii voastre vii, prietenii voștri vor avea aceeași putere de înțelegere ca și voi, spuneți-le atunci între patru ochi de la Cine este această învățătură și ce semne au precedat-o!

10. Dar nu uitați să le transmiteți aceeași poruncă de păstrare a secretului, cu aceeași pedeapsă în cazul în care nu o vor respecta.

11. În puținul timp pe care îl vom mai petrece pe aceste înălțimi veți mai cunoaște și alte lucruri minunate, care sper să vă întărească în credință! Dar pentru tot ceea ce va urma, pentru tot ce veți mai vedea și auzi, amintiți-vă că trebuie să respectați aceeași poruncă, dacă nu doriți să fiți pedepsiți timp de un an!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !