Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 11:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.8.2010, 20:21    Post subject: Capitolul 165 Reply with quote

Capitolul 165

De ce trebuie oamenii să se întrupeze? Trupul, un instrument pentru dezvoltarea spirituală a sufletului.


1. Am mers cu toții în cabană pentru a lua masa, cu sufletul senin și foarte veseli.

2. După masă, Kisjonah a spus că el ar dori, dacă Eu nu aveam nimic împotrivă, să meargă înainte de căderea nopții pe pășunile sale pentru a-și plăti păstorii și pentru a vedea unde sunt turmele și ce cantitate de lână a fost strânsă!

3. Eu am spus: "Mâine este priveghiul Sabatului și Mi-ar plăcea să îl petrec pe munte. Dar acum, pentru că am rămas mai mult timp la masă și mai sunt doar câteva ore până la sfârșitul zilei, să rămânem bucuroși aici și să discutăm anumite lucruri importante, în această seară veți mai avea încă multe lucruri deosebite de văzut, așa că Mi-ar plăcea să rămânem împreună!"

4. Kisjonah a spus: "Doamne, fiecare dorință a inimii Tale este pentru mine o poruncă sfântă, dar aș avea o întrebare în legătură cu cei trei îngeri care au apărut ieri într-un mod atât de uluitor, mai degrabă plutind prin aer, căci ei nu atingeau pământul cu picioarele; acești îngeri sunt de atunci în compania noastră, vorbind, mâncând și bând împreună cu noi. Ei sunt de o amabilitate și de o serviabilitate ieșite din comun și cu toate că au o noblețe absolut deosebită, ei par a fi totuși foarte asemănători cu noi!

5. Mi se pare că ei doresc să rămână cu noi, ceea ce îmi face o imensă plăcere. I-am îmbrățișat si i-am strâns în brațe și am constatat că ei sunt formați, la fel ca și noi, din carne și oase viguroase, ceea ce mă uluiește.

6. Întrebarea pe care doresc să Ți-o pun este de a afla cum este posibil acest lucru? Înainte ei erau spirite pure și, iată, acum ei sunt oameni cu corpuri fizice, la fel ca noi! De unde au ei aceste corpuri? Și dacă au primit dintr-o dată acest corp fizic, cum se face că în loc de o naștere atât de penibilă, ceilalți oameni nu apar și ei în acest mod în lumea noastră?"

7. Eu i-am răspuns: "În primul rând, tu nu ai putea nici să-i vezi și nici să-i simți fizic pe acești trei îngeri, dacă nu aș permite Eu ca sufletul tău - deschis spiritului care este unit cu corpul - să poată vedea lucrurile spirituale sub un aspect corporal; și totuși, această realitate spirituală nu este deloc corporală.

8. Oamenii și spiritele sunt diferiți. Un spirit ca acela al celor trei îngeri de aici acționează liber de la începutul lumii, prin libera sa voință, după porunca Mea, fără a păcătui vreodată împotriva acestei porunci. Un mare număr de spirite - care, după înțelegerea ta, sunt într-un număr aproape infinit - au abuzat de libertatea voinței lor (n.t. de liberul lor arbitru) și de aceea au căzut sub judecata care le amenința. Asemenea spirite care au umplut pământul și celelalte lumi, cum ar fi: soarele, luna și stelele, vin pe lume după o lege imuabilă în întreaga natură, pe calea fecundării, pe care o cunoști și trebuie să fie crescuți și educați pentru a deveni oameni, pentru ca, în cele din urmă, după ce se vor "dezbrăca" de acest corp, să devină ființe spirituale pure și perfect libere.

9. Întruparea în forma umană nu este acordată unui spirit care nu mai este supus judecății decât pentru a putea trece printr-o nouă încercare, pentru a face dovada libertății sale în acest trup uman, care devine astfel o nouă lume. Poți să înțelegi astfel cu ușurință că pentru spiritele care sunt deja perfect realizate (sau, cu alte cuvinte, care au atins desăvârșirea), corpul fizic este total inutil, trupul nefiind decât un mijloc și niciodată un scop. În final, totul trebuie să redevină pur spiritual și în nici un caz material!

10. Adevăr îți spun, acest pământ și toți aștrii materiali de pe cer, toți acești sori cu lunile lor și toate celelalte lumi vor dispărea atunci când toate spiritele condamnate să trăiască aici, prin întrupare, vor deveni spirite pure. La fel ca Mine și Cuvântul Meu, aceste spirite pure vor fi eterne și nu vor pieri niciodată, nici nu vor putea vreodată să dispară".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !