Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 16:50
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.8.2010, 20:31    Post subject: Capitolul 167 Reply with quote

Capitolul 167

Alungarea bărbatului de către femeie. Modalități de recunoaștere a femeilor rele. Binele și răul nu pot fi în același timp, stăpâni ai inimii.


1. Iisus: "Nenorocire lumii, când femeia va începe să se fardeze și să-și pună bijuterii numai ca să se așeze pe tron și să stăpânească ea în locul bărbatului; atunci, pământul va fi trecut prin foc și sânge.

2. Vegheați la buna educație a femeilor și învățați-le ce este umilința; ele trebuie să fie cât mai decente, dar fără să devină mândre și vanitoase din acest motiv. Căci mândria și vanitatea femeii reprezintă pierderea bărbatului și ruina familiei.

3. Pe de altă parte, o femeie cinstită, bună, umilă, frumoasă și pură este o binecuvântare într-un cămin, în timp ce o femeie mândră de farmecele ei – amplificate de farduri și bijuterii - este o nenorocire pentru întregul pământ, un fel de entitate satanică cu o formă umană, întru totul asemănătoare unui șarpe, care cu ajutorul privirii sale fascinante și malefice, atrage păsările cerului în gura sa lacomă, otrăvitoare și mortală.

4. Acesta este doar un sfat, nu o poruncă:

5. Pentru a alege, de bună voie, o femeie, în condiții ideale, trebuie să verificați mai întâi ca acea femeie să aibă mereu corpul curat, ceea ce este foarte bine pentru sănătate. Apoi, să nu iasă în stradă doar pentru a-și arăta fața tuturor trecătorilor, căci acesta nu este un lucru decent pentru o femeie; să nu-și etaleze farmecele în fața oricui, ci să fie îmbrăcată frumos, dar sobru, în ocaziile obișnuite, cu veșminte din in sau cu un șal de lână incolor iarna; să nu fie rea de gură și să nu se laude față de ceilalți că are una sau alta, deoarece cel mai bine pentru o femeie este ca ea să nu dispună decât de strictul necesar. Numai o asemenea femeie va fi demnă de bărbatul care o iubește. Dar dacă întâlniți o femeie vanitoasă și mândră, împodobită cu bijuterii care-ți iau ochii, îmbrăcată provocator, cu veșminte strânse pe corp și colorate țipător, care își etalează grațiile în stradă, lăsându-se bucuroasă salutată și admirată de orice trecător, în special de cei bogați și spunând despre cel sărac: 'Hm! Priviți-l pe acest cerșetor sărac, ce urât miroase!'- Eu vă spun, fugiți de o asemenea femeie ca de un cadavru urât mirositor.

6. O asemenea femeie este o veritabilă imagine în miniatură a infernului; cel care se unește cu ea comite un păcat împotriva poruncii divine și poate fi sigur că o asemenea femeie îl va duce, mai devreme sau mai târziu, în infern. Ea nu se poate îndrepta decât cu mare greutate aici, pe acest pământ și dacă ea va muri înaintea lui, el poate fi sigur că în viața de apoi va trebui să o urmeze în infern o lungă perioadă de timp, dacă s-a lăsat sedus de ea atâta timp cât a fost pe pământ.

7. Căci dacă femeia găsește pe acest pământ modalitatea de a atrage un bărbat folosindu-și puterea de seducție, ea va fi de o mie de ori mai seducătoare în Lumea de dincolo. Ea va veni și acolo să-și întâmpine soțul sau amantul, folosindu-și toate farmecele pe care le are pentru a-l atrage în mrejele ei infernale, iar bărbatului îi va fi foarte greu să scape de această femeie și el o va urma.

8. De aceea, vegheați atunci când vreți să vă uniți cu o femeie, înainte de a vă arunca în brațele ei, căutați întâi să aflați dacă ea este un înger sau unul dintre acei diavoli de care bărbatul se apără atât de greu.

9. V-am arătat așadar semnele caracteristice; dacă sunteți atenți, veți fi fericiți și aici și în Lumea de dincolo. Aceasta nu este însă o poruncă ce își propune să vă înlănțuie libertatea, ci doar un sfat bun, care vă poate fi util atât vouă cât și femeilor vanitoase.

10. Căci acela care va ști să recunoască și să se oprească la timp din înclinația sa nebunească înspre rău, generată de o femeie vanitoasă, seducătoare și senzuală, va avea o mare răsplată în ceruri.

11. Întoarceți-vă deci ochii de la aceste femei rele și seducătoare; ele sunt legate de Satana, pe care îl slujesc fără să știe.

12. Dacă vreunul din voi dorește să-și facă o idee despre cum arată Satana, nu trebuie decât să privească o femeie orgolioasă sau prefăcută; aceasta este forma cea mai periculoasă a lui Satana pentru întreaga umanitate.

13. Omul nu trebuie să se teamă de faptul că Satana aruncă pe pământ războaie, foamete sau ciumă, căci dacă este nevoie, el se poate ruga intens lui Dumnezeu.

14. Dar atunci când Satana își deghizează demonii în ființe fascinante, aceștia sunt mult mai periculoși pentru un bărbat cu înclinații către senzualitate decât un lup deghizat în oaie în mijlocul turmei. Atunci când apare un lup, toate oile fug în toate părțile, năucindu-l pe lupul surprins, care se trezește singur, fără să fi apucat să-și prindă prada. Dar atunci când lupul vine deghizat într-o blană de oaie, oile nu fug și, crezând că se pot împrieteni cu lupul deghizat, ele vor fi devorate fără ca măcar una să poată scăpa!

15. Rețineți acest sfat în inima voastră ca pe un lucru sacru și respectați-l ca pe o poruncă, dacă doriți să aveți o căsătorie binecuvântată de cer și nu un blestem infernal.

16. Nu vă lăsați așadar păcăliți de tentațiile oarbe și viclene ale lumii. Fiți mereu detașați. Apreciați lumea la justa ei valoare. Nu schimbați aurul sau perlele pe care le-ați primit din ceruri pentru nebuniile lumii și atunci va domni mereu pacea între voi, iar cerul se va deschide în fața voastră! Dar dacă, din prostie, vă veți lăsa prinși de drumurile lumii, atunci cerul se va închide din ce în ce mai mult în fața voastră; și oricât veți chema cerul în ajutor atunci când veți avea nevoie, acesta nu vă va răspunde! Pentru că nu este posibil ca acela care este atașat de plăcerile lumii să fie în același timp și binecuvântat de cer.

17. Fiecare om este creat astfel încât binele și răul, minciuna și adevărul, să nu poată exista în același timp în inima sa. Este posibil să existe doar una sau alta dar niciodată amândouă în același timp!

18. Da, el trebuie să le recunoască pe amândouă în minte, dar în inimă el nu poate alege decât pe una dintre ele.

19. Ați înțeles bine sfatul meu?"

20. Toți au răspuns: "Da, Doamne și Stăpâne al întregii înțelepciuni divine".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !