Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 23:41
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.8.2010, 20:39    Post subject: Capitolul 168 Reply with quote

Capitolul 168

Despre cultura și școlile de pe pământ. Tristețea unui fariseu care își dă seama că lumea se află în greșeală. Lumea și oamenii. Oamenii și Dumnezeu.


1. Un fariseu s-a apropiat atunci de Mine și a spus: "Doamne și Stăpâne, toate acestea sunt bune, frumoase și adevărate și nu mai este nimic de adăugat; dar dacă oamenii nu ar aduna toate bunurile materiale pe care pământul le oferă din belșug și nu le-ar lucra cu pricepere, pământul ar deveni repede un deșert și nu ar mai fi posibilă nici un fel de cultură. Să nu mai avem oare nevoie de case și de școli? Dacă le vom desființa, umanitatea va ajunge repede la stadiul de animalitate! Nu putem să lăsăm întreaga lume deoparte, atât timp cât trăim în această lume materială!"

2. Eu i-am răspuns: "Școlile voastre sunt bune doar ca să ucidă complet spiritul din sufletele fragile ale copiilor voștri și nu ar fi nici un rău să le desființați, căci, vă întreb: dacă lumea este stăpâna voastră, atunci de ce mai așteptați ca ea să vă învețe despre spiritualitate?

3. Cine nu primește în inima sa învățătura lui Dumnezeu, se află în noaptea lumii și nu va cunoaște niciodată lumina vieții.

4. Cine nu este iluminat de adevărata lumină a vieții venită de la Dumnezeu este mort! Chiar dacă lumea l-a învățat întreaga sa înțelepciune, la ce îi folosește acest lucru?

5. Rămâneți în Mine și atunci Eu voi rămâne în voi, iar înțelepciunea cerurilor vă va umple inimile pentru totdeauna, înțelegeți ce vreau să spun?"

6. Când fariseul a auzit aceste cuvinte rostite de gura Mea, el a spus pe un ton grav și trist: "Oh, mare și sfânt adevăr, ce fericiți ar putea fi oamenii pe acest pământ dacă ar rămâne în acest adevăr și și-ar modifica în funcție de el existența! Dar atât timp cât o singură bucățică din acest pământ va exista, atât timp cât oamenii vor trăi pe acest pământ, ei vor cunoaște invidia, gelozia, avariția, orgoliul, gustul puterii și toate celelalte sentimente de acest fel care pavează infernul. Niciodată acest adevăr care vine din ceruri nu va putea să prindă rădăcini pe un asemenea sol; el va fi alungat până la ultima silabă de miile de mii de slujitori ai infernului. La ce mai folosește atunci acest adevăr ceresc?

7. Umanitatea ar trebui distrusă aproape în totalitate și înlocuită printr-o nouă generație crescută încă din leagăn în spiritul adevărului. Abia atunci vor fi roade pentru cer; dar umanitatea, așa cum este ea acum, îngrozește chiar și infernul și este foarte departe de a fi cât de cât pregătită pentru a primi adevărul cel mai înalt din ceruri.

8. Dacă Tu intenționezi să înființezi o mică comunitate care să trăiască în spiritul acestei noi înțelepciuni divine și al acestui adevăr, ea se va afla la cheremul lupilor, care, dacă nu o vor putea distruge din punct de vedere spiritual, vor putea în schimb să o persecute și să o tortureze din punct de vedere fizic; atunci, ea nu-și va mai putea păstra pe deplin puritatea și doar singur Dumnezeu știe de ce vor avea parte descendenții acestei comunități.

9. Oamenii sunt și vor rămâne oameni. Astăzi îngeri, mâine demoni, nu poți avea încredere nici în cei mai buni dintre ei!

10. Iehova i-a scos pe copiii Săi din Egipt; i-a vegheat zi și noapte în deșert, unde le-a dat poruncile Sale; timp de patruzeci de ani. El i-a hrănit, făcând să plouă cu miracole; dar să privim în istorie, să aruncăm o privire la ceea ce se petrece acum, să vedem condițiile în care trăim, relațiile umane și religia: nu mai găsim astăzi nici o urmă din ceea ce au fost copiii lui Dumnezeu.

11. Iată de ce eu spun și cred, fără a dori nici măcar o singură clipă să mă ridic împotriva iubirii și înțelepciunii Tale: este păcat că oamenii nu sunt demni de această înțelepciune și de aceste opere. Focul și suferința iadului, iată ce merită ei și nu grația infinită! Spun aceasta în speranța că nu există trădători printre noi, dar atunci când vom coborî de pe munte, voi redeveni la fel de mut ca și un mormânt. Spune-mi, Doamne și Stăpâne, am dreptate sau nu?"

12. Eu am spus: "Ai perfectă dreptate din punct de vedere uman, dar acest lucru nu trebuie să Mă oprească pe Mine să anunț întregii lumi Adevărul cerului.

13. Căci lumea trebuie să fie judecată, dar ea trebuie să îl primească mai înainte pe Cel care o va judeca și care trebuie să o judece, adică Adevărul cerului care vine prin Mine în această lume.

14. Părerea ta este corectă în legătură cu această lume rea, dar între Dumnezeu și omul de pe acest pământ există niște legături extraordinare, pe care doar Tatăl le cunoaște și cel căruia El i le revelează.

15. Dar să ne oprim acum, iată că a venit seara, iar în curând se va face frig pe aceste înălțimi; să mergem în cabană. Așa să fie!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !