Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 6.7.2020, 12:35
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.8.2010, 20:43    Post subject: Capitolul 169 Reply with quote

Capitolul 169

O noapte răcoroasă pe pășunea alpină. Orbul - descendent al lui Tobie. Cinstea și onoarea încălzesc inima omului. Reproșul sever al îngerilor la adresa femeilor răutăcioase. Evanghelia râsului.


1. Am intrat atunci în cabană, iar femeile și fetele s-au apropiat de foc pentru a se încălzi, dar câțiva evrei furioși, văzând că aceste femei ocupă tot locul, au venit la Mine să se plângă. Eu i-am liniștit cu blândețe.

2. Toți au tăcut, în afară de un evreu din Capernaum, care continua să fie furios și să mormăie: "La ce bun toate aceste discursuri, deja am înghețat, atât de mult am stat pe afară, nu mai puteam rezista și, iată, acum aceste femei refuză să-mi facă și mie loc lângă foc, mie, care sunt bătrân și înghețat. Nu sunt obișnuit cu frigul de pe aceste înălțimi și am peste șaptezeci de ani! Eu sunt friguros de felul meu; nu vreau să fiu nepoliticos, dar spune-le acestor femei să mă lase să mă apropii de foc!"

3. Eu i-am spus acestui bătrân: "Nu știi tu că Eu aș putea să te încălzesc altfel decât cu focul, dacă ai avea credință?"

4. Bătrânul a spus: "Da, Doamne, cred, căci am văzut multe din miracolele Tale și cred că tot ceea ce dorești Tu se împlinește".

5. Eu am spus: "Mergi la cei trei care au fost cu noi pe vârful muntelui acum trei zile și te vei încălzi".

6. Bătrânul a făcut ceea ce i-am spus și a primit atâta căldură încât aproape că nu a mai putut suporta, drept pentru care Mi-a mulțumit, rugându-Mă de data aceasta să-l răcoresc!

7. Eu i-am spus: "Fă ce vrei, eu nu te-am legat de cei trei; pleacă de lângă ei și te vei răcori!"

8. Iar bătrânul a plecat, dar s-a întors foarte agitat, strigând înfricoșat: "Să se salveze cine poate, muntele este în flăcări, focul se apropie din ce în ce mai mult de cabană! Doamne, suntem pierduți cu toții!"

9. În timp ce bătrânul se plângea, a sosit Kisjonah, care fusese plecat cu treburile sale. El Mi-a spus: "Doamne, iartă-mă, dar, așa cum este obiceiul, am pregătit o mică sărbătoare, întrucât este ultima seară pe care Tu o petreci aici la munte, păstorii mei au strâns grămezi de coji și acum dansează în jurul focului și cântă psalmi de bucurie. Vrei să vii:să-i vezi?"

10. Eu am spus: "Oh! Cu dragă inimă, căci iubirea Mea pentru tine este infinit de mare!" M-am spălat și am ieșit urmat de toți discipolii.

11. Dar femeile râdeau de bătrânul evreu, care, crezând că a văzut muntele în flăcări, făcuse atâta gălăgie de parcă era sfârșitul lumii. Rușinat, bătrânul suporta cu răbdare râsetele femeilor.

12. Le-am pus pe aceste femei la punct din cauza lipsei lor de politețe și le-am certat. Ele i-au cerut scuze bătrânului și de asemenea Mie, spunând că nu au vrut să facă ceva rău.

13. Bătrânul le-a iertat din toată inima, dar cei trei îngeri au intrat și le-au spus: "Ascultați-ne, femeilor! Acest bătrân este un urmaș al lui Tobie, care era orb și căruia noi i-am redat vederea cu fierea unui pește; de asemenea, toți descendenții lui Tobie, care era gropar, au vederea slabă la bătrânețe, dintr-un motiv secret pe care numai Dumnezeu îl cunoaște! Dar este un mare păcat să râzi de un orb și să-l lipsești de afecțiune, în loc să-l ajuți. Dacă nu ați fi știut că acest bătrân, care se numește Tobie, este pe jumătate orb, voi nu ați fi păcătuit, dar voi știați și totuși ați râs. Păcatul vostru merită să fie pedepsit. Dar v-ați cerut iertare și, din moment ce el v-a iertat, vă iertăm și noi.

14. Dar nenorocire vouă dacă veți continua să batjocoriți un infirm, căci nenorocirea sa se va abate asupra voastră.

15. De altfel, oamenii aproape că nici nu ar trebui să râdă, sau doar foarte rar, căci râsul răutăcios trezește spiritele rele ascunse în ei!

16. O mișcare prietenească a mușchilor feței - în care recunoști expresia bunăvoinței - este divină, dar aproape toate celelalte feluri de râs vin din infern, căci diavolii râd fără încetare ori de câte ori le reușesc loviturile lor rele; în ceruri nimeni nu râde, aici toată lumea este plină de cea mai caldă și mai amicală bunăvoință față de bietele creaturi și este plină de compasiune față de toți frații care trebuie să sufere încă pe acest pământ. Amintiți-vă aceasta!

17. Când oamenii vor începe să râdă de slăbiciunile fraților lor, credința va dispărea la fel ca soarele la apus și iubirea se va răci în inima omului, așa cum s-a răcit noaptea aceasta, iar oamenii vor simți o suferință mare, cum niciodată nu au mai simțit

18. Amintiți-vă întotdeauna de această învățătură cerească; pedepsiți-vă copiii dacă își vor bate joc de ea. Mai bine să-i vedeți plângând decât să-i auziți râzând răutăcios, căci acest râs vine din infern, care este mereu plin de un râs sarcastic.

19. Există anumite situații, de altfel specifice oamenilor, în care se poate râde de un lucru prostesc și stupid, dar râsul este judecata celui care l-a declanșat.

20. Dimpotrivă, cel care râde din plăcere și caută ocaziile de a râde numai de dragul de a râde este un nebun! Căci numai inima unui nebun poate fi stârnită și provocată la un râs prostesc. Orice om înțelept înțelege cu ușurință faptul că viața este ceva serios și nu poate să o ia în râs.

21. Așadar, pe viitor să nu mai râdeți de alții; îndepărtați-vă de bufoni, farsori și comedianți, care sunt plătiți pentru a vă atrage în infern. Fiți mereu sobre și modeste, ca să fiți pe placul lui Dumnezeu și să vă păstrați cinstea și onoarea".

22. Aceste cuvinte au făcut o impresie deosebită asupra femeilor, care au promis să nu mai râdă de ceilalți toată viața lor.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !