Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 15:26
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 31.8.2010, 22:12    Post subject: Capitolul 173 Reply with quote

Capitolul 173

Fariseii furioși vor să-l ucidă pe Tobie, dar îngerii îl protejează. Binefacerile răsăritului de soare.


1. Unii farisei au acceptat vorbele bătrânului fariseu (pe nume Tobie, despre care am mai vorbit), dar alții s-au mâniat foarte tare și au vrut să-i sfâșie veșmintele, ba chiar să-l ucidă cu pietre.

2. Dar bătrânul Tobie le-a spus: 'Voi puteți face orice doriți împotriva noastră, a celor care vă ofensăm, dar cei trei îngeri care sunt aici vă vor răsplăti în infern pentru osteneala voastră, iar diavolii vă vor sfâșia hainele".

3. Abia a terminat de adresat Tobie aceste cuvinte energice colegilor săi, care tocmai erau pe punctul de a-l lapida, când cei trei îngeri, cu fața mai luminoasă decât soarele, au și intrat în cabană.

4. Văzându-i, fariseii înnebuniți au căzut cu fața la pământ, cerându-și iertare și văitându-se.

5. Îngerii le-au spus: "Cine credeți voi că sunt prietenii voștri, dacă voi sunteți dușmanii celor animați și inspirați de Dumnezeu? Noi vă spunem în față: aceștia sunt demonii! Continuați astfel și veți simți pe pielea voastră puterea Celui Preaînalt!"

6. Tremurând de frică, fariseii au spus: "Ce trebuie să facem?" îngerii le-au răspuns: "Să fiți umili și să credeți în unicul Fiu al lui Dumnezeu, al cărui suflet este una cu Dumnezeu". Apoi, cei trei îngeri au dispărut și fariseii s-au ridicat în picioare, renunțând la intențiile lor rele.

7. Tobie i-a întrebat: "Ce vreți să faceți? Unde vă sunt pietrele blestemate, de ce nu puneți mâna pe cele trei personaje pe care le credeți magicieni perși deghizați?"

8. Fariseii au răspuns: "Știi bine că noi trebuie să ne supunem poruncilor lui Moise, căruia i-am jurat supunere în numele cerului și în numele Templului! Dar dacă învățătura acestui Iisus este împotriva Legii, nu ne este atât de ușor să ne schimbăm. Ne vom mai gândi și vom vedea ce trebuie făcut. Acum nu putem spune nici da, nici nu, căci stă scris că nici un profet nu va veni din Galileea și, oricât de fabuloasă ar fi această poveste, noi trebuie să rămânem circumspecți!"

9. Tobie a spus: "Este drept, nici un profet nu va veni din Galileea, dar s-a spus oare că nici Mesia nu va veni din Galileea? Asta nu scrie nicăieri, după câte știu eu și nicăieri nu scrie de unde va veni Acesta. Iar dacă Scriptura spune că nici un profet nu va veni din Galileea, se poate foarte bine ca de acolo să vină Mesia! Diferența între cele două concepții este uriașă!" Fariseii au spus: "Ai dreptate, ne vom mai gândi la asta".

10. Un alt fariseu, care ascultase în liniște, a luat cuvântul: "Prieteni și frați, pentru a ajunge la asemenea concluzii este necesară o stare sufletească deosebită; noi suntem, mai mult sau mai puțin, amețiți după masa bogată pe care am servit-o și complet adormiți, cum am putea așadar să dezbatem o problemă atât de serioasă?

11. Eu cred că trebuie să dormim puțin și să așteptăm până mâine pentru a lua o hotărâre. Se pare că mijește de ziuă; ar fi deci bine să începem Sabatul într-o stare de pace spirituală și nu risipindu-ne puterile în dispute inutile.

12. Grupul celor care-l urmează pe Iisus începe să se miște, după câte mi se pare. Ar trebui să-i observăm, dar cum am putea s-o facem dacă suntem morți de somn?"

13. Un altul a spus: "Este foarte ușor, nu avem decât să punem un paznic!" Primul a răspuns: "Cine, tu sau altul? Suntem cu toții obosiți și vom adormi imediat făcând de pază".

14. Un al treilea s-a băgat și el în discuție: "Nu mai este timp de dormit, ceilalți se pun deja în mișcare; nu ne rămâne decât să le urmăm exemplul, căci drumul de coborâre spre câmpie este lung și de acolo mai este încă mult până în sat".

15. Un al patrulea a spus: Iată, învățătorul Iisus este deja în fața ușii, gata de plecare. Nu ne mai rămâne decât să pornim și noi!"

16. Primul: "La asta mă gândeam și eu, ce călătorie vom face, pe jumătate amețiți de aseară și fără să fi dormit?"

17. Mai mulți au răspuns într-un glas: "Nu este nimic altceva de făcut, cei care au dormit nu ne vor aștepta! Vom dormi în sat!" în sfârșit, s-au ridicat cu toții și au ieșit în grabă din colibă.

18. Toți fariseii erau gata, dar întrucât Eu nu dădeam semne de plecare, ei au început să se enerveze și M-au întrebat de ce nu pornim!

19. Le-am răspuns: "Eu sunt stăpân și fac ceea ce vreau; nimeni nu are dreptul să-Mi ceară socoteală. Iar dacă ceea ce fac pentru Mine și pentru ai Mei îi displace cuiva, atunci acela să facă la rândul lui ce dorește și să plece. Dacă preferă să aștepte, să aștepte. Eu nu voi pleca înainte de răsăritul soarelui, iar înainte voi mânca ceva, pentru că drumul este lung și greu".

20. Fariseii au spus: "Atunci putem să dormim și noi puțin!" Le-am răspuns: "Desigur, la răsăritul soarelui, pământul nu are nevoie de lumina privirii voastre, ci de lumina ochilor Mei, ca să poată apărea lumina din întuneric".

21. Fariseii și-au spus în sinea lor: "Să înțeleagă cine poate!"

22. Bătrânul Tobie a spus: "În ceea ce mă privește, eu înțeleg și rămân aici, poate că o să se facă lumină și în mine".

23. Ceilalți i-au răspuns: "Fă ce dorești, bătrân ursuz, noi ne vom întoarce la cabană, să dormim puțin!" Acestea fiind zise, au plecat cu toții la cabană și s-au aruncat pe saltelele de paie.

24. Tobie a venit imediat la Mine pentru a-Mi relata, plin de respect, tot ceea ce s-a vorbit în cabană, dar Eu l-am liniștit, spunându-i: "Știu totul, căci dacă nu aș fi știut, cum te-aș fi putut ajuta la timp? Lasă asta! Celui care se va ridica împotriva Mea, înainte de a sosi ceasul, nu-i va fi bine. Nu-ți fie teamă, tu nu vei păți nimic rău!"

25. Am urcat apoi cu toții până în poiană, unde am așteptat cu nerăbdare răsăritul soarelui, care nu s-a lăsat mult timp așteptat.

26. A fost un răsărit de soare magnific, care ne-a întărit sufletul și membrele corpului, încălzindu-ne inima și șalele.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !