Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 22:46
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.9.2010, 00:07    Post subject: Capitolul 177 Reply with quote

Capitolul 177

De ce se comportă Iisus uneori ca și cum i-ar fi teamă de oameni. (Matei 12, 17-21)


(17) ca să se împlinească ce fusese vestit prin proorocul Isaiia, care zice:
(18) "Iată Robul Meu, pe care L-am ales Preaiubitul Meu în care sufletul Meu își găsește plăcerea. Voi pune Duhul Meu peste El și va vesti neamurilor judecata.
(19) El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Și nimeni nu-I va auzi glasul pe ulițe.
(20) Nu va frânge o trestie ruptă și nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie dreptatea.
(21) Și neamurile vor nădăjdui în Numele Lui."


1. După ce au plecat acești bolnavi, au venit apostolii și M-au întrebat: "Doamne, câteodată Te comporți atât de enigmatic; noi Te-am văzut până acum făcând numeroase miracole și suntem atât de convinși încât nu ne mai putem îndoi nici măcar o clipă, chiar dacă am vrea, că Tu ești într-adevăr Fiul lui Dumnezeu cel viu. Nimeni nu a mai săvârșit până acum ceea ce ai săvârșit Tu, dar sunt momente când ni se pare că Ție chiar îți este teamă de oameni! Nu putem să înțelegem asta, de vreme ce atâtea miriade de îngeri atotputernici ai cerului sunt gata să Te asculte, după cum ne-am putut da seama!

2. Chiar și noi am putea să le venim de hac cu ușurință acestor farisei și tovarășilor lor dezarmați, care nu reprezintă decât o cincime din numărul nostru și sunt unii mai lași decât ceilalți. Un singur cuvânt de-al Tău ar fi de ajuns și acești farisei ar pierde pentru totdeauna dorința furioasă de a Te persecuta! Cum se face că Tu, care ești plin de întreaga putere divina, ai fugit din fața acestor ticăloși? Pentru noi, asta este o enigmă serioasă, absolut de neînțeles. Explică-ne, te rugăm, comportamentul Tău ciudat".

3. Eu le-am răspuns: 'Trebuie să fiți încă foarte slabi și orbi, dacă nu înțelegeți imediat. Aceasta se petrece pentru ca voi să înțelegeți că s-a împlinit ceea ce profetul Isaiia a anunțat. De fapt, el a spus: 'Iată Robul Meu, pe care L-am ales, Preaiubitul Meu, în care sufletul Meu își găsește plăcerea. Am pus Duhul (Spiritul) Meu asupra Lui și El va vesti neamurilor judecata (judecata semnifică aici adevărul lumina și viața). El nu Se va lua la ceartă, nici nu va striga. Și nimeni nu-I va auzi glasul pe ulițe. Nu va frânge o trestie ruptă și nici nu va stinge un fitil care fumegă, până va face să biruie dreptatea. Și neamurile vor nădăjdui în Numele Lui.'

4. Acesta este motivul pentru care Eu evit să Mă bat cu acești farisei și astfel se explică de ce nu vreau și nici nu pot să cad în mâinile lor.

5. În plus, Eu știam dinainte că Kisjonah nu-i va lăsa să plece fără o pedeapsă bună. Ei au fost de zece ori mai pedepsiți decât dacă ne-am fi ocupat chiar noi de ei. Pe de o parte, ei au fost bătuți zdravăn, așa cum trebuie, de oamenii lui Kisjonah și, pe de altă parte, ei nu au dreptul să spună nici un cuvânt la Capernaum despre cele văzute și auzite aici. Asta îi supără cel mai mult.

6. Căci dacă unul dintre ei ar spune chiar și un singur cuvânt, el ar deveni instantaneu surdo-mut și chiar orb, dacă este necesar, așa cum li s-a spus pe munte. Iată de ce au încercat să Mă ucidă, sperând să distrugă astfel efectul avertismentului pe care l-am dat pe munte.

7. Ei Mă consideră în continuare un magician rău, dar care ar deveni inofensiv după moarte. Mai rău pentru ei este că nu știu unde sunt Eu. Au trimis iscoadele să Mă caute spre răsărit, fiindcă ne-au văzut plecând de la sinagogă spre est, dar nu știu că după o oră de mers prin pădure am cotit-o brusc spre apus; și după ce vom traversa marea și vom trece pe celălalt țărm, urmărirea lor va deveni zadarnică. Problema voastră este acum rezolvată?"

8. Cei doisprezece, la care se adăugau și alți oameni, au răspuns: "Da, lucrurile sunt clare acum pentru noi și, de fapt, este chiar mai bine că nu suntem noi aceia care să ridice mâna asupra acestor caraghioși. Totul merge bine!"

9. Singur Iuda a spus laconic: "Cu excepția burților noastre! În afară de câteva spice de grâu, nu am mai mâncat nimic toată ziua. N-ar strica să înghițim repede ceva înainte de a pleca pe mare; nu ar fi decât spre binele stomacului nostru!"

10. Eu am spus: "Era vorba să postim astăzi, cel puțin până când vom ajunge pe celălalt mal, unde vom găsi ceva de mâncare!"

11. Dorind să-l mustre pe Iuda pentru grosolănia sa, Toma i-a spus: "Cum este posibil să vii și să faci niște observații atât de prostești, cu gândul numai la burtă, lângă învățătorul care ne dă o învățătură spirituală atât de sublimă? Oare chiar nu ai nici un pic de bun simț, nici un pic de rușine? Dacă ai o foame de lup, pe viitor ia-ți provizii de mâncare! Dar observațiile tale în fața Domnului sunt într-adevăr absolut deplasate și nu mai este nimic de adăugat".

12. Iuda a spus: "Da, da, am uitat că tu erai 'bunul' meu amic. Tu ești și vei rămâne mereu maestrul meu de ceremonii: se pare că-ți place să mă jignești la fiecare ocazie. Foarte bine! Dacă asta-ți place, continuă, eu nu mă voi supăra!"

13. Petru a spus la rândul lui: "Bine, bine! Toma are totuși dreptate, chiar dacă este uneori puțin cam dur! Să ne ținem pe lângă învățătorul nostru; dacă El spune ceva, este bine, este drept și fiecare trebuie să țină seama de cele spuse de El, iar dacă El nu spune nimic, cu atât mai mult noi nu avem ce spune! Eu cred că, în prezența învățătorului nostru, trebuie să veghem ca pacea și unitatea să domnească între noi!

14. Dragul meu Toma, dacă Iuda, care este înfometat, nu tace în fața învățătorului nostru, cu atât mai puțin îi va fi frică de tine și, chiar dacă trebuie să ne îmboldim unii pe alții, haideți s-o facem fără violență și să lăsăm toată supărarea de o parte, pentru ca acel verset din Isaiia, pe care Domnul tocmai l-a reamintit, referitor la El însuși, să fie împlinit și respectat și de către discipolii Săi".

15. Eu am spus: "Ai dreptate, dragul Meu Simon Petru, așa să fie între voi și între toți oamenii. Nu se poate vindeca o rană iritând-o, căci în acest caz nu faci altceva decât s-o agravezi. Pentru a vindeca și repara un rău al cărnii trebuie să pui balsam și ulei pe rană.

16. Dar iată barca prietenului Meu Kisjonah, care se îndreaptă către noi și la bord este chiar el. Să mergem la mal și să fim gata să tragem barca atunci când el va arunca frânghia, căci au vântul împotrivă și vor avea probleme cu acostarea, în schimb, același vânt ne va fi prielnic la plecare și ne va împinge rapid pe celălalt țărm. Să coborâm repede pe mal, pentru ca ei să nu trebuiască să facă eforturi inutile".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !