Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 18:53
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.9.2010, 01:21    Post subject: Capitolul 179 Reply with quote

Capitolul 179

Umilința și orgoliul. O regiune rodnică, dar nesănătoasă. Mulțimea le spune templierilor patru adevăruri.


1. Pregătirile pentru noapte fiind gata, bătrânul a venit la Mine cu fiii săi, marinari-pescari și dulgheri și Mi-a spus: "Doamne, totul a fost aranjat cât de repede a fost posibil pentru primirea voastră; totul vă stă la dispoziție. Tu ești stăpânul acestei locuințe pe care eu am construit-o împreună cu cei șapte fii ai mei. Poruncește ceea ce vrei, iar eu voi fi servitorul Tău și Te voi sluji împreună cu toată casa mea".

2. Eu am spus: 'Tu ești ceea ce ești și Eu sunt ceea ce sunt. Și pentru că tu ești atât de smerit și te cobori acum în acest fel, vei fi ridicat în împărăția Mea la momentul potrivit, dar acum nu avem nevoie de nimic, decât de odihnă. Să-i chemi mâine pe bolnavi ca să îi vindec".

3. Bătrânul a spus: "în acest caz, vei avea multe de făcut, căci satul este mare și nu există nici o casă fără bolnavi. Această regiune este una dintre cele mai fertile, dar, lucru curios, dintre cele mai nesănătoase; suntem infestați în permanență de febre și buboaie".

4. Eu: "Se poate, dar mâine totul se va schimba. Pregătește niște pește, pentru ca discipolii Mei care au postit astăzi să se întremeze. Totul ți se va plăti".

5. Bătrânul a spus: "Doamne, iartă-mă că Te contrazic. Mii de oameni au fost găzduiți și s-au odihnit în casa mea și niciodată n-am luat nimic de la nimeni, iar de la Tine voi lua cu atât mai puțin. Socotelile le las pe seama vântului, care le duce către stele, unde sălășuiește Dumnezeu cel atotputernic. El a fost întotdeauna plătitorul și răsplătitorul meu cel mai sigur și va fi și de această dată! Câți bolnavi și infirmi nu au fost îngrijiți luni întregi la mine și niciodată, nici unul dintre ai mei, în pofida insalubrității zonei, nu s-a îmbolnăvit! Doamne, aceasta este o grație venită de Sus, deci nu vorbi de datorii și sume de plată, căci nu voi accepta nici una nici alta",

6. Eu am spus: "Da, dar iată că apare o problemă; dacă Eu nu te plătesc, ceea ce-ți va veni de la stele va fi foarte puțin, căci Eu cunosc stelele, ba mai mult, Eu domnesc și rânduiesc totul".

7. Consternat și aflat într-o totală confuzie, neștiind ce să mai răspundă, bătrânul a sfârșit prin a spune cu o voce slabă: "Pe iubirea lui Dumnezeu, ești Tu oare un înger din ceruri, sau Tatăl Ceresc ți-a lăsat un înger în ajutor?"

8. Eu am spus: "Nu-ți fie teamă, mergi să te odihnești, mâine îți vor fi revelate multe lucruri. Dar spune-le celor care fac zgomot afară să meargă și ei să se odihnească. Mâine adu la Mine pe toți bolnavii; Eu îi voi vindeca pe toți". Bătrânul a ieșit și s-a dus să facă ceea ce-i cerusem.

9. Mulțimea, jubilând, a început să strige: Trăiască cel mai mare Fiu al lui David! El a venit la noi să ne elibereze de rele; nu știm de unde a venit, dar este sigur că spiritul lui Dumnezeu este cu El, așa cum a fost cu străbunul său David, căci dacă spiritul lui Dumnezeu nu era cu El, nu ar fi putut să-l vindece pe posedat!"

10. În mulțime se aflau și câțiva farisei, veniți de la Ierusalim pentru a observa în secret dacă voi face aici ceea ce auziseră vorbindu-se despre Mine. Vindecarea posedatului surdo-mut și orb îi stârnise. Ei se întrebau cum să facă astfel încât Eu să par suspect în fața mulțimii. Ar fi vrut să fiu considerat drept un vagabond, un șarlatan, un mistificator și chiar un magician vândut diavolului, motiv pentru care le vorbeau astfel oamenilor: 'Vom vedea mâine fiul al cărui spirit este El și cum îi va vindeca pe schilozi, paralizați și ciumați". Mulțimea a răspuns: "Dacă a vindecat El cel mai mare rău dintre toate, cu siguranță că le va vindeca pe celelalte, cu atât mai ușor. Voi nu aveți dreptul să spuneți nimic despre asta, pentru că voi nu ați vindecat niciodată pe nimeni, nici cu rugăciunile voastre atât de scump plătite, nici cu amuletele pe care le vindeți atât de scump bolnavilor.

11. El are spiritul lui Dumnezeu în El, acest miracol pe care l-a săvârșit este cea mai bună dovadă. Dar voi nu aveți nici un spirit sfânt în voi, nu aveți decât orgoliu, lăcomie și gustul puterii.

12. Voi ați dori să fiți primii după Dumnezeu. Ne cereți să vă respectăm, dar este cazul să aflați că pentru noi, voi sunteți ultimii, chiar mai răi decât toți păgânii la un loc. Nu faceți nimic pentru binele nostru; nu munciți, iar cei care vin în sinagogile voastre devin în câțiva ani atât de proști încât nici un înger nu-i mai poate ajuta să-și regăsească rațiunea, fără ajutorul lui Dumnezeu. Iar binele nostru este ultima dintre grijile voastre!

13. Voi le ademeniți pe femeile coreligionarilor voștri evrei și păcătuiți cu fiicele lor, dar asta nu înseamnă nimic pentru voi; dacă un biet păcătos face însă același lucru, îl lapidați pentru că nu are bani, dar dacă este bogat și cunoscut, îl puneți să plătească și el devine astfel cel mai bun prieten al vostru!

14. Prietenii voștri evreii nu vă cunosc la fel de bine ca noi, grecii; iar dacă v-ar cunoaște, tot n-ar cuteza să vorbească. Dar noi vă cunoaștem și îndrăznim să vorbim. Iar ocazia fiind potrivită, vă spunem adevărul în față. 15. Întoarceți-vă în templele voastre, altminteri o să primiți o ploaie de pumni grecești. Noi stăm aici să supraveghem. Nu încercați să vă atingeți de omul acesta, altfel veți avea de-a face cu noi!

16. Noi am fost evrei, dar acum suntem fericiți că suntem greci și, chiar dacă starea noastră civilă spune că suntem greci, rămânem totuși evrei în inimile noastre, dar nu ca voi - care vă vindeți rugăciunile pe bani și consimțiți la tot felul de minciuni.

17. Ne putem ruga și singuri lui Dumnezeu, pentru că El este Dumnezeu și noi suntem creaturile Sale. Plecați de-aici! Apropierea voastră ne dezgustă mai tare ca duhoarea unei mortăciuni".

18. Aceste vorbe răspicate ale oamenilor care erau jumătate evrei și jumătate greci i-au pus pe fugă pe farisei. Mulțimea jubila, văzând că a reușit să le spună în față acestor hoți la drumul mare, după cum îi numeau, cele patru adevăruri, bucurându-se de triumful său.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !