Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 17.4.2024, 02:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 1.9.2010, 02:11    Post subject: Capitolul 180 Reply with quote

Capitolul 180

Consiliul fariseilor. Un tânăr fariseu îi ia apărarea lui Iisus.


1. Satul acesta era recunoscut pentru inteligența și perspicacitatea locuitorilor săi. Trebuia să ai spiritul foarte elevat pentru a polemiza cu acești greci și fariseii știau că era inutil să mai insiste. S-au reîntors așadar la casele lor, fără să răspundă, dar odată ajunși acasă, ei și-au scormonit creierul ca să găsească o modalitate de a Mă pierde.

2. Unul dintre ei, un spirit puțin mai bun, obosit de aceste interminabile discuții, a sfârșit prin a spune: "Fraților, fără să pretind că am vreo competență specială, sunt de părere că ar trebui să mergem să ne culcăm și să reluăm problema mâine, cu mințile și inimile odihnite. La ce bun toate mașinațiile și gândurile noastre? Să așteptăm până mâine și cu ajutorul lui Dumnezeu, vom vedea poate mai limpede, în aceste circumstanțe, nu este nici o îndoială că acest personaj curios este bizar. Vindecarea acelui posedat, aproape de corabie, fără să-l atingă, este un lucru pe care eu nu mi-l pot explica!

3. Să așteptăm până mâine, când vom fi mult mai în măsură de a lua o hotărâre. Ar fi prea îndrăzneț din partea noastră să-l condamnăm orbește, mai ales după această ridicare a mulțimii, care este mai apropiată de greci decât de noi și care ne detestă atât de mult. Acceptați sfatul meu, care vine dintr-o intenție bună. Mâine va fi poate o zi mai favorabilă pentru noi!"

4. Un altul a spus: "Dar ce facem cu insultele mulțimii? Să mergem la culcare liniștiți, fără să ne facem probleme, ca și cum n-a fost nimic, uitând de pedepsele pe care le merită?"

5. Cel care era mai bun a răspuns: "Dă-le o amendă, dacă vrei, sau cheamă-i în justiție, dacă poți! Ce poate face un singur om împotriva tuturor? Mai bine am tăcea, deocamdată. Nici o lege nu te va împiedica să faci ceea ce vrei, dar în ceea ce mă privește, eu voi aștepta și voi merge încetul cu încetul! Lasă mărul să se coacă în pom, dacă nu vrei să mănânci un fruct acru!" 6. La aceste cuvinte ale tânărului fariseu, câțiva dintre ei, ceva mai buni decât ceilalți, mai plini de vitalitate și cu o poftă de viață mai mare, neavând aceleași aspirații cu bătrânii adoratori ai lui Mamona, au plecat să se culce, recomandându-le totuși servitorilor să pună pază și să-l supravegheze pe magician.

7. Imediat după ce au adormit cu toții, inclusiv cel de pază, tânărul bine intenționat a ieșit să ia aer pentru a reflecta, fiind hotărât să zădărnicească planul bătrânilor farisei. El se gândea astfel: "Dacă aș putea ajunge la acest minunat personaj, aș putea să-l previn și să-i spun cum să-și continue vindecările, fără să fie împiedicat de colegii mei. Dar cum să fac? Stârniți, oamenii au încercuit casa și, după câte văd, aduc deja bolnavi. Mâine, mulțimea va fi acolo și nu voi putea ajunge până la el. Aha, știu ce voi face! Mai bine mă duc să găsesc pe cineva din mulțime, căruia să-i spun ce gândesc și să-i arăt că și eu sunt dușmanul acestor bătrâni zeloți lacomi și că trebuie să-i vorbesc acestui om minunat, dacă vrea să-și continue miracolele. Dacă mulțimea îmi va permite, cu atât mai bine; dacă mă va împiedica, știu cel puțin că mi-am urmat îndemnul inimii și voi fi liniștit.

8. El a mers spre mulțime, care, la lumina lunii, l-a recunoscut pe tânărul rabin.

9. Grecii, care fuseseră înainte evrei, i-au ieșit în întâmpinare și l-au întrebat cu răceală ce căuta acolo la acea oră și dacă era spion. Dar el le-a răspuns pe un ton încrezător: "Dragi prieteni, chiar dacă port un veșmânt de fariseu și, după cum știți, chiar sunt - într-adevăr - primul născut al unei familii bogate din Ierusalim, am fost obligat să procedez astfel, căci așa au dorit părinții mei! Aparent sunt așadar un fariseu, dar în inima mea, sunt chiar mai puțin fariseu decât sunteți voi, grecii.

10. Iată, pe scurt, intenția mea. Îi cunoașteți pe colegii mei la fel de bine ca mine și știți ce drepturi își arogă ei. Sunt teologi și se consideră singurii capabili să înțeleagă scripturile, în timp ce, între noi fie vorba, ei înțeleg orice altceva, mai puțin scripturile! Dar ei sunt aleși de Templu să-și exercite drepturile și voi nu puteți face nimic împotriva lor!

11. Ei sunt totodată și medici și nu tolerează ca un străin să-i întreacă în arta lor. De asemenea, ei pretind că au un privilegiu al Templului care le dă toate drepturile și voi nu puteți face nimic împotriva lor!

12. În anumite cazuri, după legea lui Moise, ei au dreptul să fie stăpânii vieții și ai morții, după cum vor, când vor și cu cine vor, fără să dea socoteală nimănui. Ei nu au altceva de făcut decât să trimită în fiecare an la Ierusalim o listă, pentru care sunt felicitați dacă au condamnat la moarte un număr suficient de mare de victime și să aducă la Templu suma care trebuie pentru întreținerea sinagogilor și a școlilor.

13. Toate aceste funcții au fost de fapt vândute de mult timp sau arendate; astfel că noi suntem aici doar concesionarii Templului.

14. Pot să vă asigur că o sinagogă sau o școală costă Templul mulți bani și că pentru ca aceste clădiri să aducă venituri, ele sunt închiriate pentru sume foarte mari, în schimbul anumitor privilegii, la care, bineînțeles, este imposibil să renunți.

15. Nu poți cumpăra sau închiria o sinagogă sau o școală decât dacă, după tot felul de jurăminte dificile, ai fost ridicat la rangul de fariseu de către Templu. Iar atunci când cineva a devenit fariseu, este destul de greu să mai renunțe.

16. "Toate aceste abuzuri mârșave, care ar dezgusta orice evreu adevărat, sunt recunoscute și chiar impuse de către Stat. Voi nu puteți face nimic! Aș putea să vă mai spun și altele, dar ceea ce v-am explicat este suficient pentru a vă arăta care sunt drepturile fariseilor și pentru a vă demonstra că orice violență este inutilă.

17. Dacă eu nu aș fi reușit să calmez furia colegilor mei, ei ar fi luat până acum măsuri fatale. Voiau să cheme o legiune din Capernaum care să înconjoare această casă. Eu vă sunt prieten și nu dușman și, cu atât mai puțin spion, dar nu mă trădați. Ascultați-mă, căci vă pot da sfaturi bune".

18. Grecii au spus: "Pari să fii sincer, vorbește și spune-ne ce ar trebui să facem. Dar nu încerca să ne înșeli, căci te va costa viața".

19. Tânărul fariseu a spus: "Nu-mi este teamă și, dacă aveam o sută de vieți, vi le dădeam pe toate pentru adevărul pe care vi l-am spus. Ascultați-mă, voi știți că acești farisei nu țin decât la privilegiile lor. Mergeți mâine la ei și stabiliți cu ei o sumă pentru care să îl lase pe miraculosul medic să-i vindece pe bolnavii din aceste locuri, fără să-l deranjeze, iar acești cămătari bătrâni vor fi de acord fără nici cea mai mică împotrivire. Și dacă nu puteți sau nu doriți să le plătiți imediat, promiteți-le că o veți face și târgul va fi încheiat.

20. Eu vă voi ajuta. Cât despre omul miraculos, ar trebui ca el să părăsească totuși locurile acestea după ce va vindeca bolnavii, altminteri acești farisei lacomi vă vor cere în continuare bani și cum genul acesta de medic miraculos seamănă cu profeții și poate începe să manipuleze mulțimea, el n-ar trebui să înceapă aici, nu din cauza mea, ci din cauza acestor bătrâni farisei, care, stânjeniți că se află în prezența grecilor, nu-l vor suporta!

21. În plus, nu este bine ca poporul să îl numească Fiul lui David în fața acestor vulpi bătrâne; este cel mai rău lucru pentru colegii mei. Totul va fi bine dacă îl veți atenționa, așa cum v-am spus, altfel totul ar putea să se transforme într-un spectacol înspăimântător!"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !