Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 28.3.2024, 18:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.9.2010, 18:24    Post subject: Capitolul 182 Reply with quote

Capitolul 182

Privirea lui Iisus. Rugăciunea de dimineață a lui Iisus. Ahab, tânărul rabin, chemat de Iisus.


1. Când tânărul a sosit la casa lui Baram, a găsit-o înconjurată de bolnavi și de oameni sănătoși. El i-a întrebat pe aceștia dacă Eu mă trezisem. Un bătrân grec i-a răspuns: "Da, El este deja în picioare și tocmai ieșise pe ușă, când bătrânul Baram L-a invitat să ia micul dejun, iar El s-a întors în casă".

2. Tânărul: "Ce făcea el în pragul ușii?"

3. Grecul a răspuns: "Nimic. Și-a ridicat doar ochii spre cer, ca pentru a găsi un sprijin. Privirea Sa era aceea a unui mare mareșal pe care milioane de animale și de oameni îl urmează la cel mai mic gest. În privirea Lui erau în același timp multă iubire și multă seriozitate. N-am mai văzut niciodată așa ceva. Eram totuși fericit că nu mă privea mai de-aproape; ca să îți mărturisesc adevărul, nu aș fi putut suporta privirea Sa. Și cu toate acestea, eram atras cu putere de El și nu aș fi putut să rezist, dacă Baram n-ar fi venit să-L cheme la masă".

4. Tânărul a spus: "Ce crezi despre el? Care pot fi intențiile sale și cine poate fi el, după părerea ta?"

5. Bătrânul a spus: "Eu sunt grec, este adevărat, păgân atașat de numeroase divinități, după cum spuneți voi; de fapt, nu sunt mai păgân ca tine și nu cred decât într-un singur Dumnezeu atotputernic, dar omul acesta miraculos m-ar putea face oricând să-L ador ca pe o divinitate, căci dacă El nu este cel puțin un semizeu, atunci eu mă îndoiesc de faptul că exist".

6. Tânărul: "Aș vrea tare mult să-l văd. Dacă am putea intra în casă, aș face repede cunoștință; să schimbi câteva cuvinte cu o asemenea ființă ar fi foarte interesant".

7. În timp ce tânărul vorbea astfel, Eu am ieșit afară și l-am chemat: "Ahab, fiul lui Toma din Toreh, vino; dacă ți-e foame și sete de adevăr, vei fi săturat!"

8. Tânărul a răspuns: "Doamne, noi nu ne-am văzut niciodată și Tu niciodată n-ai venit la Jesaira, din câte știu eu și iată, Tu cunoști numele meu și al tatălui meu!"

9. Eu i-am spus: "Știu mult mai multe despre tine și despre toată casa ta, dar asta nu prea are legătură cu ceea ce fac aici. În această noapte, tu ai vegheat asupra Mea și ți-ai asumat riscuri care au o mare valoare pentru Mine; devotamentul tău nu va rămâne fără răsplată".

10. Ahab a traversat atunci mulțimea până la Mine, întrebându-se cum de pot ști Eu toate acestea!

11. Eu: "Nu te mai mira atât, vei fi martor la multe alte lucruri. Ai făcut bine că i-ai îndemnat pe acești vulpoi bătrâni să rămână la ei acasă; ei i-ar fi tulburat pe oameni în credința lor și fără credință ar fi greu să-i ajut. După ce bolnavii vor fi vindecați, vor putea veni și acești dughenari ai Templului. Rămâi aici și lasă-i să te aștepte până când voi termina ceea ce am de făcut aici. Eu știu totul, tu i-ai mințit, dar Dumnezeu iartă întotdeauna un păcat comis într-un scop nobil. Ai înțeles?"

12. Tânărul a spus: "Eu sunt un cunoscător al legii și știu că Moise a spus: să nu aduci mărturii mincinoase împotriva aproapelui tău. Acesta este un precept foarte bun, dar pe care nimeni nu-l respectă și în special colegii mei, pentru că ei spun că o mărturie falsă care ar putea fi de folos Templului îi face întotdeauna plăcere lui Dumnezeu, dar în schimb, o mărturie care este defavorabilă Templului va fi,de-a pururi blestemată. Iată de ce ei îi lapidează pe cei care au altfel de păreri decât ale Templului.

13. Deși acest lucru nu apare în scrierile lui Moise, templierii spun și îi învață pe ceilalți că litera scripturii este moartă și că ei sunt scrierea vie, prin care Dumnezeu înscrie voința Sa. Astfel, Biblia noastră a devenit opusul a tot ceea ce au predicat Moise și profeții.

14. După această nouă scriere a Templului, minciuna nu numai că este permisă în anumite ocazii și pentru anumite scopuri, ci ea este uneori chiar obligatorie, atunci când este vorba despre interesele Templului, care îi susțin în cel mai înalt grad pe cei care știu să mintă pentru a-și apăra interesele.

15. Probabil că Tu cunoști faptul că în preajma sărbătorilor, Templul este curățat de foarte mult gunoi. Gunoiul acesta uscat, care nu este altceva decât pământ și nisip, este vândut, după ce a fost împărțit în cantități foarte mici, în întreaga țară, prin cei care sunt numiți 'profeți ai gunoiului'. O măsură echivalentă cu greutatea unui ou se vinde cu o livră de argint. Și astfel, gunoiul acesta de la Templu devine sufletul tuturor gunoaielor bigoților, care cred că astfel își fertilizează câmpurile, convinși că nimic nu ar putea crește fără acest gunoi. Și dacă, din nefericire, câmpurile lor sunt fertile fără să fi folosit gunoiul de la Templu, ei sunt convinși că recoltele nu sunt binecuvântate de Dumnezeu și că nu pot să aducă prosperitatea nimănui.

16. Se întâmplă uneori ca acestor 'profeți ai gunoiului' să nu le ajungă prețiosul produs și atunci ei își umplu brișca cu gunoi de pe drum, pe care îl vând ca pe un gunoi autentic de la Templu. Așa se face că ei vând de zece ori mai mult gunoi, înșelându-i de două ori pe oameni!

17. Dar asta nu are nici o importanță pentru ei; orice este de folos Templului nu poate fi un păcat, dimpotrivă, este o virtute, fiindcă este pe placul Templului și, în consecință, și al lui Dumnezeu! Oh, Doamne!

18. Dar dacă ar veni cineva care să spună poporului adevărul în legătură cu acest gunoi și în special despre cel luat de pe drum, nefericire pentru acela, căci el nu va ști cum să-și salveze pielea!

19. Sunt mii de alte exemple de minciuni și înșelăciuni la fel ca aceasta cu gunoiul și, dacă cineva ar dori să le dezvăluie poporului, ar fi bine să implore mai întâi mila și îndurarea divină.

20. Să-i mint pe colegii mei nu este un păcat pentru mine, dacă pot astfel să protejez un om ca Tine de capcanele pe care ei doreau să Ți le întindă, fiindcă Te consideră prea inteligent! Dar fă cu bolnavii aceștia ceea ce ai de făcut, altminteri acești bătrâni caraghioși ar putea să sosească înainte de a-i chema eu!"

21. Eu i-am spus lui Ahab: "Vezi tu, acești bolnavi sunt vindecați deja, orbii văd, paraliticii merg, surzii aud, muții vorbesc și toți cei care sufereau de orice altă boală sunt vindecați. Am să merg totuși să le spun să se întoarcă la ei acasă și tu vei putea merge să-i găsești pe colegii tăi și să le povestești ce ai văzut!"

22. I-am invitat pe toți cei care fuseseră vindecați să se întoarcă acasă la ei, poruncindu-le să nu povestească ce s-a petrecut în împrejurimi, mai ales la Ierusalim, dacă vor merge acolo. Mi-au promis cu toții că nu vor vorbi despre asta și Mi-au mulțumit cu lacrimi în ochi!

23. Le-am mai spus: "Mergeți, credința voastră v-a ajutat, dar aveți grijă să nu mai păcătuiți, altfel veți fi loviți de o a doua boală, mai rea decât prima". Toți cei ce fuseseră vindecați au plecat slăvindu-L și binecuvântându-L pe Dumnezeu, care a dat o asemenea putere unui om.

24. Foarte uimit, Ahab a spus: "Niciodată un ochi omenesc nu a văzut ceva asemănător, fără nici o ceremonie, fără nici un cuvânt, fără nici un gest. Nu, este prea mult pentru o inteligență limitată ca a mea. Doamne, spune-mi cum poți să faci un asemenea lucru?"

25. Eu: "Deocamdată tu nu poți înțelege, dar dacă vrei să fii discipolul Meu, vei înțelege; mergi acum să-i informezi pe colegii tăi".

26. Ahab a spus: "Da, mă voi duce și le voi spune ceea ce le place să audă. Le voi arunca praf în ochi ca să-i orbesc complet; am un talent cu totul deosebit pentru asta! Ei nu vor afla nimic, vindecarea posedatului este de ajuns pentru ei, nu vor mai afla și despre vindecările de astăzi".

27. Eu am spus: "Bine, bine, fă cum crezi că este mai bine. Suntem prieteni, termină ce ai de făcut și urmează-Mă; vei găsi astfel adevărul și viața, iar adevărul te va elibera".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !