Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 11.7.2020, 13:02
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.9.2010, 18:45    Post subject: Capitolul 183 Reply with quote

Capitolul 183

Ahab rabinul merge să-și găsească colegii


1. Ahab s-a îndepărtat și a plecat repede să-și regăsească colegii, care l-au hărțuit cu întrebările și i-au spus: "Dar, în numele Templului, ce ai putut face atât de mult timp? Ce frică ne-ai provocat! Ce se întâmplă, ce face magicianul? Cum era? Au sosit soldații? N-ai idee în ce situație disperată suntem!"

2. Ahab spuse: "Dar ce se petrece?"

3. Bătrânii au spus: "Imaginează-ți că acum o jumătate de oră au venit trei evrei să ne avertizeze că toată lumea din Jesaira a trecut de partea grecilor; că nu mai avem nimic de făcut aici! Ce zici de asta? Gândește-te că asta-i din cauza acestui magician, vândut diavolului. Ce ai de spus?"

4. Ahab: "Dacă așa stau lucrurile acolo, atunci este rău! Am face bine să nu ne arătăm deocamdată! Ieri am auzit șușotindu-se câte ceva, dar nu am putut să ghicesc despre ce este vorba. Merităm ceea ce ni se întâmplă. Eu v-am spus de multe ori: 'Noi mergem prea departe cu prostia noastră și cu proiectele întunecate ale Templului, care nu scapă spiritului treaz al acestor greci.

5. Le va fi ușor să se ridice împotriva noastră. Eu n-am făcut decât să vărs ulei peste foc; v-am prevenit încă mai demult că așa va fi și nu înțeleg de ce sunteți surprinși. V-am spus adeseori că trebuie să încetăm să mai înșelăm și să mai prostim poporul, căci toate au o măsură în această lume, pe care nu trebuie s-o depășim. La ce ne folosește să spunem în mod sistematic că poporul este nebun? Nebunia se va schimba în furie și noi nu vom mai avea altceva de făcut decât să plecăm. Ei bine, iată unde am ajuns!

6. Poporul asculta de Moise și de profeți, dar noi am pretins că, ei sunt morți și că învățătura lor a murit o dată cu ei; noi pretindem că Dumnezeu își revelează voința Sa Templului și că Marii Preoți, leviții, fariseii și scribii sunt acum în locul lui Moise și al profeților. Iată învățătura noastră.

7. V-am spus clar, de o mie de ori, unde ne vor aduce abuzurile noastre, dar voi ați râs, pretextând că așa ceva este imposibil. Ei bine! Iată-ne aici. Mai pretindeți acum că este imposibil?

8. Eu vă spun, merităm ceea ce ni se întâmplă, iar cine nu se lasă sfătuit într-o problemă atât de serioasă, va suporta toate consecințele!

9. Mi-am dat toată osteneala ca să calmez mulțimea din fața casei lui Baram, spunându-le conducătorilor că vor veni soldații din Capernaum și îi vor masacra. Ei au râs însă, spunându-mi: "Puteți să-i așteptați mult și bine; mesagerul vostru este acum prizonierul nostru, așa că vă aflați cu toții în puterea noastră. Ați face mai bine să plecați, altminteri va fi rău de voi!" Iată cât a valorat avertizarea mea, aș fi putut mai bine să tac!

10. Cât despre magician, el nu se află aici pentru ceva anume, căci el, împreună cu discipolii săi și cu Baram, sunt singurii evrei din acest târgușor. O fi vreun magician, nu mă îndoiesc, dar că ar fi posedat de Belzebut nu aș risca să susțin, cu toate că nu vreau să vă contrazic. Mergeți acolo și vorbiți cu el, vă veți convinge singuri".

11. Bătrânii au întrebat: "A vindecat deja toți bolnavii?"

12. Ahab: "Este posibil, dar eu n-am văzut nimic; în fața casei lui Baram se află o mulțime de femei și bărbați; majoritatea sunt greci și îi cunosc bine. Ei stau de vorbă cu acest fel de magician. Dar bolnavi n-am văzut. Poate I-a vindecat între timp, când eu făceam de pază. Dar, cum v-am spus, mergeți și vedeți cum stau lucrurile".

13. Bătrânii au spus: "Nu este nici un pericol?" Ahab: "Of, încă o întrebare idioată! Credeți că aici sunteți mai în siguranță? Este mai bine pentru noi toți, acum când lucrurile au luat o întorsătură atât de urâtă, să ieșim de aici, înainte de a fi masacrați între aceste patru ziduri".

14. Bătrânii: "Da, da, ai dreptate, este mai bine să ieșim și să ne ascundem prețioasele noastre comori". Ahab: "Dar haideți să mergem odată, cine să vină să ne ia avuțiile? Oamenii au alte lucruri de văzut acum decât comorile noastre".

15. La aceste cuvinte bătrânii s-au ridicat, au închis tot și au ieșit fără să-și avertizeze servitorii de intențiile lor.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !