Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 10.8.2020, 02:00
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.9.2010, 18:49    Post subject: Capitolul 184 Reply with quote

Capitolul 184

Poporul îi contestă pe farisei și caută să-i îndepărteze (Matei 12, 24) (24) Când au auzit fariseii lucrul acesta, au zis: "Omul acesta nu scoate demonii decât cu ajutorul lui Belzebut, domnul demonilor!"


1. Odată ajunși la casa lui Baram, ei au văzut o mare mulțime de oameni, încă stupefiați de miracolele înfăptuite. Dar întrucât bătrânii farisei nu fuseseră de față, ei au crezut că vindecarea de mai înainte a posedatului este cea care incită mulțimea să strige, în extaz: Trăiască Fiul lui David, El este într-adevăr fiul lui David!"

2. La aceste cuvinte, bătrânii farisei s-au supărat și li s-au adresat oamenilor: "De ce vă minunați atât, noi știm mai bine decât voi ce se petrece. Magicianul alungă demonii cu ajutorul prințului demonilor, iar voi îl slăviți ca pe un Fiu al lui David!" Oamenii care aveau o credință slabă au început atunci să se îndoiască și le-au cerut fariseilor să le explice cum putea prințul demonilor să săvârșească asemenea miracole.

3. La această întrebare, vulpile bătrâne, surprinse, nu au știut ce să răspundă. Poporul, văzându-le încurcătura, le-a spus: "De ce nu răspundeți și cum puteți să pretindeți că acest așa-zis magician înlătură demonii și face miracole cu ajutorul lui Belzebut? Este foarte ușor să-l consideri drept demon pe cel care face miracole și să-l blestemi, dar este altceva să dovedești acest lucru! De ce păstrați tăcerea dacă sunteți atât de siguri?"

4. Fariseii au spus: "Noi tăcem pentru că, fiind mereu iluminați de spiritul lui Dumnezeu, știm mai bine ce și cât este necesar să le spunem oamenilor. Nu trebuie să vorbim și nu dorim să dăm un răspuns doar pe jumătate. Voi nu aveți decât să credeți ceea ce vă învățăm. Nu trebuie să căutați. Noi suntem aleși de Dumnezeu și cunoaștem lucrurile în profunzime, dar trebuie să păstrăm secretele și să nu spunem poporului decât ceea ce trebuie să știe. Ne-ați înțeles?"

5. Oamenii au spus: "Oh, da! V-am înțeles prea bine. Acesta este chiar motivul pentru care am trecut de partea grecilor, unde genul ăsta de a umbla cu ascunzișuri nu există. Ei îi au pe Aristotel, Pitagora, Platon și Socrate, ale căror scrieri sunt clare și adevărate. La voi totul este nebulos; nu se vede nimic clar, nici în față, nici în spate!

6. De ce vreți voi să-l credem suspect pe acest Mântuitor, trimis de Dumnezeu? El ne-a făcut numai bine, i-a vindecat pe toți bolnavii, iar voi îl numiți fiul lui Satana!

7. Cine sunteți voi, care nu ne-ați făcut niciodată nici cel mai mic bine? Ați ajutat vreodată pe cineva cu pretinsele voastre posibilități care de fapt sunt inexistente și cu pretinsele voastre rugăciuni?"

8. Fariseii au spus: "Nu avem noi atestarea necesară?"

9. Oamenii: "Voi aveți toate atestările scrise care vă trebuie și nu dintre, cele mai mici, fiindcă ele provin toate de la Templu, dar unde sunt faptele despre care vorbesc atestările voastre? Noi n-am văzut niciodată vreo urmă în acest sens.

10. Și iată, a venit acum El, fără nici o atestare, dar Ei face miracole pe care nici un om nu le-a săvârșit vreodată, de când există pământul. Noi vedem bine de ce doriți să ne faceți să ne îndoim de El și ne luăm libertatea să v-o spunem în față.

11. Acest om divin a făcut miracole adevărate, așa cum ar trebui să faceți chiar voi, dacă doriți să credem în atestările Templului, dar, de treizeci de ani de când sunteți la noi, voi nu ați făcut absolut nimic!

12. Dimpotrivă, câți bani și câte obiecte prețioase ne-ați făcut să vă dăm pentru a acționa pentru așa-zisul nostru bine! Dar unde sunt faptele? Ne-ați luat aurul și argintul, dar n-am primit nimic în schimb, decât goliciunea promisiunilor voastre, pe care nu vi le țineți niciodată. Când vă întrebam cum se vor realiza promisiunile voastre, ne arătați recoltele noastre frumoase și turmele bine întreținute, Domnul fie lăudat! Și noi vă arătam atunci recoltele magnifice ale grecilor și turmele lor mai bine întreținute decât ale noastre, iar voi le blestemați de șapte ori, spunând: 'Abundența lor vine de la Satana, fie ca aceste câmpuri și carnea acestor animale să fie blestemate!' Dar tributul de cereale pe care-l luați în fiecare an de la acești greci și care nu este tocmai dintre cele mai mici, nu vă dezgustă!"

13. Înfuriați, fariseii au spus: "Noi vindem din nou aceste cereale la păgâni, la greci și la romani, pentru ca cei pe care-i conduc ei să fie blestemați în ziua Judecății de apoi".

14. Poporul a răspuns: "Frumos! Se spune că diavolul e prost și îi poți sesiza cu ușurință minciunile, dar voi sunteți de zece ori mai proști, căci minciunile voastre sunt mult mai mari și mai evidente. Oare nu noi am transportat cerealele pe boii și măgarii noștri, la târgul din Ierusalim? Știm prea bine cui le-ați vândut! Și mai aveți insolența de a ne spune în față că vindeți cerealele voastre blestemate păgânilor! Dacă vreți să vă albiți cu atâtea minciuni, atunci mințiți cu mai multă șiretenie, ca să nu ne dăm seama! Ca și cum noi am fi mai proști decât voi! Dar să faci să treacă negrul în locul albului, asemenea minciuni încă n-am mai auzit!"

15. Fariseii: "Nu știți nimic și nu înțelegeți nimic. Nu știți voi că un fariseu nu poate să mintă, căci este scris în legile Templului pentru toți cei care îl slujesc, că lor le este imposibil să mintă, chiar dacă vor, căci cea mai rea minciună devine în gura lor adevărul cel mai luminos?"

16. Mulțimea a început să râdă și a spus în glumă: "Da, da, cunoaștem bine legile Templului despre care vorbiți! Dar ar mai trebui să fie scris: 'Dacă un fariseu pune în gura sa excremente, ele se transformă imediat în aur curat!'"
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !