Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 11:57
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.9.2010, 19:04    Post subject: Capitolul 186 Reply with quote

Capitolul 186

Despre diferite spirite rele și influențele lor. Mânia fariseilor.


(Matei 12, 34-35)
(34) Pui de năpârci cum ați putea voi să spuneți lucruri bune, când voi sunteți răi? Căci din prisosul inimii vorbește gura.
(35) Omul bun scoate lucruri bune din visteria bună a inimii lui; dar omul rău scoate lucruri rele din visteria rea a inimii lui.


1.Fariseii au spus: "Acelea nu sunt roadele noastre, ci ale unor vagabonzi ca tine, care apar din când în când, nu se știe de unde și fac figuri de artiști sau de magi! Ei își etalează sub ochii noștri arta lor penibilă în timpul nopții, răspândindu-și filosofia păgână pentru a-și face adepți. Ei ne murdăresc pe noi și Templul în modul cel mai mârșav și necinstesc legea lui Dumnezeu, Iată care sunt roadele acestor păgâni care locuiesc aici, în Jesaira. Noi am spus mereu poporului adevărul și l-am învățat legea lui Moise; dar când Belzebut, prin indivizi de felul tău, caută să devieze poporul, ce putem noi face? Dacă Satana face să putrezească roadele aflate pe crengi, asta nu înseamnă că noi suntem un pom otrăvit, învățătura noastră este bună! Dar cuvintele și discursurile tale vin de la prințul demonilor și duc poporul credul pe căi greșite. Iată de ce ar trebui să te lapidăm și să-i ucidem pe toți ai tăi".

2. Auzind cuvintele mânioase ale fariseilor, poporul a început să murmure și a încercat să-i înhațe.

3. Dar Eu le-am spus oamenilor: "Lăsați-i, este suficient că aceste ființe rele vor fi pedepsite veșnic, ele pot fi cruțate deocamdată! Dar vor primi de la Mine mărturia pe care o merită!"

4. Poporul: "Da, Doamne, te rugăm să le spui caraghioșilor ăstora cine sunt ei de fapt".

5. M-am întors atunci către farisei și le-am spus pe un ton foarte serios: "Oh! Voi, pui de năpârci, cum ați putea voi să spuneți lucruri bune, când inima voastră este în întregime rea? Căci din prisosul inimii vorbește gura. Omul bun scoate lucruri bune din adâncul inimii lui; dar omul rău scoate mereu doar lucruri rele de care inima sa este plină! Dar Eu vă spun, oamenii vor trebui să dea socoteală în ziua Judecății de apoi pentru tot răul pe care l-au făcut și pentru toate cuvintele nefolositoare pe care le-au rostit. Se va petrece atunci ceea ce este scris în cartea lui Iov: 'Căci din cuvintele tale vei fi scos fără vină, și din cuvintele tale vei fi osândit'."

6. Eu v-am demonstrat de ce am venit, dar spiritul rău din inimile voastre nu vrea nici să înțeleagă, nici să accepte că ați putea fi liberi și preafericiți!

7. Pentru tot binele pe care vi-l fac Eu în mod gratuit, voi vreți să Mă lapidați! Oh, rasă de șerpi, rasă de vipere, toate mărturiile profeților sunt atât de adevărate; voi îl adorați pe Dumnezeu din vârful buzelor în ceremoniile voastre moarte, dar inima voastră este departe de El!"

8. Vorbele Mele au atins inima câtorva farisei și a câtorva învățați ai Legii. Chipul lor s-a făcut deodată mai uman și au spus: "învățătorule, noi nu dorim să respingem în totalitate învățătura ta, dar am fost împiedicați încă de ieri să vedem curm faci miracole. Mai dă-ne câteva semne, am vrea să le vedem! Poate că vor fi suficiente pentru a ne convinge și am putea în cele din urmă să aderăm la învățătura ta!"

9. M-am întors atunci către popor și am spus: "Această rasă murdară și desfrânată caută un semn, dar nu va primi altul în afara celui dat de Iona, profetul! Iona a rămas trei zile și trei nopți în pântecele balenei, iar Fiul omului va rămâne trei zile și trei nopți în centrul pământului!"*

10. Fariseii s-au privit unii pe alții și au spus: "Ce înseamnă asta? Ce vrea să facă? Cum va ajunge el în centrul pământului și unde-i acesta? Nu este oare pretutindeni și nicăieri în același timp? Cine știe care este mărimea pământului și unde se află centrul său? Acest om este nebun! Un demon vrea să pună stăpânire pe el! Se spune că înainte de a înnebuni, un om poate face miracole. Și de ce se compară el cu Iona, cel care propovăduia la Ninive?"

11. Eu am spus în continuare poporului: "Da, da, oamenii din Ninive vor învia împreună cu toți cei din generația voastră la Judecata de apoi și vă vor osândi, căci ei s-au pocăit după ce au ascultat predicile lui Iona. Dar iată-L, sub ochii voștri, pe Cel care este mai mult decât Iona! Regina Sudului se va ridica în timpul judecății și va condamna această generație, această Regină Semiramis, venită de la capătul pământului pentru a asculta înțelepciunea lui Solomon! Și iată-L, sub ochii voștri, pe Cel care este mai mult decât Solomon!"

12. Fariseii au spus: "Ei bine, dacă tu crezi că noi suntem toți atât de diabolici și că vom fi cu toții condamnați în ziua Judecății de apoi, atunci alungă demonii din noi, așa cum ai făcut ieri cu orbul surdomut și atunci te vom putea slăvi la fel cum te slăvesc cei pe care i-ai vindecat!"

13. De fapt, ei nu se gândeau la modul serios să-și părăsească demonii cu care, erau perfect uniți. Acesta nu era decât un pretext de a Mă prinde în mreje, căci un spirit rău nu se exprimă astfel când a ajuns să posede în întregime o ființă umană; dimpotrivă, atunci când ființa umană este posedată de cei mai răi demoni, cum se întâmplă cu cei care îi chinuiesc pe oamenii nehotărâți, ea se exprimă inteligent și se comportă cu înțelepciune, pentru a-i face pe ceilalți să creadă că nu este posedată.

14. Eu am spus atunci către farisei și învățați: "Din mai multe motive, acest lucru nu poate fi făcut, căci de prea mult timp demonii sunt perfect uniți cu sufletele voastre; ei sunt cei care vă fac să duceți o viață în rău și desfrâu și ca să-i îndepărtez, ar însemna să vă iau viața. Iar dacă vă las viața, asta nu vă ajută cu nimic, fiindcă natura voastră este în întregime demoniacă! Într-adevăr, atunci când prin puterea Mea un spirit impur este alungat din oameni ca voi, el va 'rătăci' prin locuri aride și deșertice, fără să-și găsească liniștea. De aceea, diavolul tentează ființele virtuoase și caută să intre în ele, dar dacă nimeni nu-i deschide ușa, își spune: 'Să mă întorc în vechea locuință, căci nu este loc de odihnă pentru mine în aceste locuri aride și deșertice, iar în locuințele invadate de cei de același fel cu mine nu mă vor lăsa să intru'. El revine în locuința veche, dar o găsește goală, curată și împodobită. Atunci el se retrage, cheamă alți șapte demoni, mai răi decât el și, cu ajutorul lor, împresoară iarăși locuința, pe care în sfârșit o poate asedia. Și iată-i instalați în interiorul celui pentru care totul va deveni mai rău ca înainte.

15. Astfel ar sta lucrurile cu această generație rea; de aceea, nu trebuie ca prin Mine lucrurile să devină mai rele decât sunt!"

16. Albi la față de turbare la auzul acestor cuvinte, fariseii M-ar fi sfâșiat dacă nu s-ar fi temut de popor! (*Nota editorului: centrul pământului semnifică aici în primul rând mormântul, dar și faptul că sufletul Fiului omului a coborât în infern pentru a elibera sufletele întemnițate. (Matei 12, 39 și 40)
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !