Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 10.8.2020, 02:04
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.9.2010, 19:08    Post subject: Capitolul 187 Reply with quote

Capitolul 187

Mai bine să taci decât să minți chiar dacă ai o intenție bună. Templul din Ierusalim și Templul din Delphi. Dialectica oracolelor. Grecii aduc mărturie pentru Evanghelia vieții.


1. Ahab, tânărul fariseu, i-a părăsit pe bătrânii săi coreligionari, foarte fericit că le-am spus adevărul în față! El M-a întrebat, în taină, dacă și el era posedat.

2. Dar Eu i-am răspuns prietenește: "Dacă ai fi fost, n-ai fi întrebat. Tu ai fost până acum un loc arid și deșertic pentru Satana, dar ai grijă să nu devii un câmp fertil; fii foarte atent atunci când te afli în compania colegilor tăi cei răi!"

3. Ahab a spus: Doamne, nu mă părăsi și puterile infernale nu vor putea niciodată să aibă influență asupra mea. Eu nu-mi voi pierde zelul pentru Tine!"

4. Eu: "Mergi, credința ta te va face puternic și plin de zel pentru Mine! Dar veghează să nu cazi în capcanele colegilor tăi, căci diavolii au nas și urechi fine și s-ar putea ca ei să-ți pregătească un sfârșit urât!"

5. Ahab a spus: "Doamne, Tu mă cunoști cu siguranță mai bine decât mă cunosc eu. Am un spirit ingenios și, după cum se spune, diavolul este orb, așa că ei nu-și vor da seama că-i păcălesc. Să facem astăzi o mică încercare: voi schimba cu Tine câteva cuvinte violente, pentru ca ei să nu creadă că ne-am înțeles deja. Dar cred că Tu nu ești de acord cu asta!"

6. Eu am spus: "Fă ce vrei, dar în orice caz, nu uita să fii mereu bun, inteligent și să respecți adevărul, căci o minciună, oricât de bine intenționată ar fi, nu ajută decât pe moment, sfârșind întotdeauna prin a fi nefolositoare, sau chiar a dăuna!"

7. Ahab a spus: "Bine, nu voi mai spune nimic".

8. Eu am adăugat: "Așa e mai bine, căci este mai bine să taci, decât să minți, chiar dacă o faci cu cele mai bune intenții".

9. Cu această învățătură, Ahab a trecut prin mulțime și a plecat să-și întâlnească colegii. Unul dintre aceștia îl văzuse vorbind cu Mine. El a început imediat să-l interogheze sever, dar Ahab a știut să se descurce și, în cele din urmă, chiar a fost felicitat!

10. Mi-am întors privirea de la farisei și am început să vorbesc cu poporul. Le-am arătat că nu era bine ca ei să părăsească iudaismul, căci mântuirea nu putea să vină decât de la evrei și că ei nu ar putea să devină copiii lui Dumnezeu dacă nu vor reveni la adevăratul iudaism.

11. Un grec a întrebat: Trebuie să îngenunchem iarăși în fața fariseilor umflați și să înghițim pâinea lor murdară și indigestă, fără drojdie? Prietene, ești un mare învățător, plin de forță și de putere divină. Ești bun, drept și înțelept, dar ceea ce ne ceri este ciudat! Noi nu avem nevoie să ne întoarcem la Moise, pentru simplul fapt că noi nu l-am părăsit practic niciodată și Dumnezeul evreilor este mereu în inimile noastre, iar numele exterior de 'grec' sau de evreu nu are, sperăm, nici o semnificație importantă pentru Dumnezeu! Acest nume ne apără de atacurile și de persecuțiile insistente și continue ale acestor farisei; de ce ar trebui să ne numim evrei și nu greci?

12. Nu este inteligent să ne ceri așa ceva! Ce poate fi rău în faptul că, alături de învățătura lui Moise, noi învățăm să cunoaștem și înțelepciunea și bogata mitologie grecească; poezia greacă, plină de înțelepciune, înseamnă cu totul altceva decât bălegarul costisitor al Templului! Noi nu ne atașăm de aceste divinități, știind prea bine de unde provin acești zei greci sau romani și că Iehova este unicul Dumnezeu adevărat. El este deasupra a tot și a toate, El a creat totul, El domnește, menține și susține totul!"

13. I-am spus acestuia: "Prietene, tu vorbești, dar nu M-ai înțeles, în timp ce aceia care M-au înțeles, nu vorbesc! Și, ei sunt la fel de buni greci ca și tine. Este evident că numele nu înseamnă nimic, ci numai credința din inimă, dar nu este mai puțin adevărat că este mai bine să faci un pelerinaj la Ierusalim și să asiști la sărbători cu devoțiunea care li se cuvine, decât să faci o călătorie la Delphi pentru a cere sfatul absurd al Pythiei.

14. Eu cunosc cu siguranță mai bine decât voi monstruoasele abuzuri ale Templului și v-am povestit cum Mă opun acestora! Dar, în pofida întregii sale ipocrizii, Templul din Ierusalim este incomparabil mai bun decât cel de la Delphi, în care preoții și preotesele nu sunt decât niște dialecticieni rafinați, care știu să dea răspunsuri astfel încât ei să aibă întotdeauna dreptate!

15. Atunci când ai vrut să te însori, ai făcut o călătorie la Delphi și, pentru o sumă mare de bani, ai întrebat-o pe Pythia dacă vei fi fericit cu femeia pe care intenționai s-o alegi. Spune-mi, care a fost răspunsul?"

16. Grecul spuse: "Ei bine, iată-l: 'Cu această femeie vei fi fericit, nu nefericit!'"

17. I-am spus: "Ei vezi, oracolul ar fi spus adevărul chiar dacă tu ai fi fost nefericit cu soția ta!"

18. Grecul a spus: "Nu prea văd cum!"

19. Eu: "Fiindcă ești orb! Privește fraza în următorul fel: 'Cu soția ta vei fi fericit, nu - nefericit! Dacă tai fraza după negație, oracolul are deopotrivă dreptate, căci dacă ești nefericit este suficient să spui, fără să schimbi un cuvânt: 'Cu soția ta vei fi fericit nu - nefericit!'

20. Ca să te convingi, întreabă-l pe vecinul tău, care a mers la Delphi în același scop, acum un an, dacă răspunsul pentru el nu a fost identic cu al tău! El este nefericit cu soția sa, care este o pacoste, dar oracolul avea dreptate și în cazul lui, ca și în cazul tău! Judecă singur: este mai bun oracolul din Delphi decât Templul din Ierusalim?"

21. Grecul a deschis ochii mari și a spus: "Stăpâne, acum totul este clar pentru mine; numai Dumnezeu singur poate să știe toate acestea, nu un om! Ori Tu ești chiar Dumnezeu, ori ești Fiul Său! Tu nu poți să fii fiul unui om. Ne vom întoarce la Templu, dar de bunăvoie, fără să ne simțim obligați față de farisei; dar ei ar trebui să plece, ne-au înșelat prea mult, ne-au luat aproape tot ce aveam, spiritual și material. Vom rămâne greci ca nume, dar inima noastră va trăi mereu în credința lui Moise și a profeților săi! Vom merge în fiecare an la Templul din Ierusalim și, dacă acesta va fi închis, vom rămâne în piața din fața lui care este deschisă străinilor; și aceasta face parte din Templu!"

22. Eu am spus: "Faceți ce vreți, dar păziți-vă inimile de falsitate, de furie și de spiritul de răzbunare și persecuție. Fiți puri și modești. Iubiți-l pe Dumnezeu mai presus de orice și iubiți-vă aproapele la fel de mult ca pe voi înșivă. Binecuvântați-i pe cei care vă blestemă, nu faceți nici un rău celui care vă urăște și vă persecută și astfel veți fi pe placul lui Dumnezeu; veți obține astfel pacea și veți aduna cărbuni încinși pe capetele dușmanilor voștri".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !