Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 13:31
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.9.2010, 19:11    Post subject: Capitolul 188 Reply with quote

Capitolul 188

Sosirea Mariei și a fiilor lui Iosif. Cine este mama Mea, cine sunt frații Mei?


1. În timp ce continuam să vorbesc cu poporul, au sosit Maria, mama Mea, împreună cu frații Mei, care, după ce aflaseră în casa lui Kisjonah că Eu eram la Jesaira, au plecat către Mine. Călătoria lor a durat o jumătate de zi de mers pe jos; plecați de dimineața devreme, ei au sosit așadar la Jesaira pe la prânz.

2. Problema despre care dorea să-Mi vorbească Maria era deopotrivă personală și spirituală, căci ea aflase la Capernaum anumite lucruri referitoare la Mine despre care voia să-Mi vorbească, dar datorită mulțimii, nu putea să intre în casă și aștepta să ies Eu afară.

3. Dar cum aștepta de mai mult timp, ea a rugat pe cineva din casa lui Baram să-Mi spună că dorea să-Mi vorbească. Mesagerul și-a făcut drum prin mulțime și ajungând lângă Mine, Mi-a spus: "învățătorule, iată, Mama și frații Tăi sunt afară și vor să-Ti vorbească".

4. Eu am spus mesagerului pe un ton serios: "Ce spui tu, cine este mama Mea și cine sunt frații Mei?" Puțin speriat, mesagerul s-a retras.

5. Am întins atunci mâna dreaptă către discipolii Mei și am spus: "Iată mama Mea, iată frații Mei. Oricine face voia Tatălui Meu din ceruri este într-adevăr fratele Meu, sora Mea, mama Mea! Dar mergi și spune celor care Mă așteaptă că voi veni!"

6. Aceste cuvinte li s-au părut foarte dure unora. Ei Mi-au făcut reproșuri și M-au întrebat dacă nu cunoșteam porunca lui Moise în legătură cu părinții!

7. Am pus capăt întrebării lor, spunând: "Eu știu bine cine sunt Eu, discipolii Mei și mama trupului Meu știu și ei la fel de bine, iar Eu spun numai adevărul. Fiecare să aibă grijă de ale lui; nimeni nu trebuie să se ocupe ori să-și facă griji pentru Mine, pentru că Eu știu ce am de făcut". Ei au tăcut cu toții și nimeni nu a mai spus absolut nimic.

8. După un moment de liniște. Baram, stăpânul casei, a venit să-Mi spună: "Doamne și Stăpâne, este amiază și masa este pregătită pentru Tine, discipolii Tăi și pentru mama trupului Tău care Te așteaptă afară. Vrei să-mi faci onoarea și favoarea mie, un biet păcătos, de a servi această masă atât de bine pregătită?"

9. Eu am spus: "Intenționam să mănânc pe mare, dar pentru că M-ai invitat cu atâta amabilitate, îți voi face onoarea și favoarea de a veni la masa ta. Dar îți mai spun că nici un fariseu nu va intra în cameră în timp ce Eu voi mânca, cu excepția tânărului Ahab, pe care îl voi lua ca discipol, deoarece el nu va putea să mai rămână cu colegii săi, care de când l-au văzut că a vorbit cu Mine în taină, îl suspectează. Acum spune mulțimii că Eu nu voi mai vorbi și nu voi mai face nimic în această casă, așa că trebuie să iasă și să ne facă loc, căci cu această îmbulzeală este greu să pleci".

10. După aceste cuvinte, Baram s-a întors către mulțime și a spus: "Dragi vecini, divinul învățător a spus că nu va mai vorbi și că nu va mai face nimic în această casă! Așa că ar fi bine să vă retrageți în liniște, cu excepția lui Ahab, căruia stăpânul vrea să-i vorbească". La aceste cuvinte, au ieșit cu toții, în afară de farisei.

11. Acești bătrâni cu inima plină de răutate au venit să Mă întrebe cu aroganță ce am Eu să-i spun lui Ahab și dacă vreau să-l trimit și pe el în infern! Când Baram i-a auzit vorbind astfel, s-a înfuriat și ie-a spus: "Mi-am plătit impozitele până la ultimul bănuț și, din punct de vedere legal, sunt stăpânul acestei case pe care am construit-o chiar eu. Eu nu voi tolera ca nimănui din afară să vină și să-i producă neplăceri oaspetelui pe care eu îl venerez și pe care eu l-am primit în casa mea! Vă rog stăruitor, la modul cel mai serios, să părăsiți casa și să vă îndepărtați de proprietatea mea; în caz contrar, nu voi întârzia să fac uz de dreptul meu de proprietar, atât de scump plătit!"

12. Fariseii au spus: "Ai devenit grec ca să te prevalezi de un drept de proprietar? Nu știi că în fața unui fariseu, un evreu nu are nici un drept de proprietate? Nu este orice fariseu stăpânul oricărei locuințe de evreu în care intră? Stăpânului locuinței îi rămâne favoarea de a rămâne proprietar doar după ce fariseul a plecat! Ca evreu, nu știi că nu ești decât un arendaș și nu proprietarul casei tale, pe care noi avem dreptul de a o lua, la fel ca și pământurile, oricând dorim, dând-o în arendă pentru cincizeci de ani, oricui dorim?"

13. Baram a spus: "Ca evreu, știam toate acestea prea bine! Tocmai de aceea am devenit greco-roman și, după ce am plătit o taxă la oficiul imperial, am primit dreptul inviolabil de proprietate, pe care o să vă fac să-l simțiți pe pielea voastră dacă nu veți urma imediat poruncile mele".

14. Fariseii au spus: "Arată-ne actul de concesiune de la Tribunalul roman!" Baram a scos un frumos pergament pe care cerneala părea încă proaspătă, cu pecetea imperială și l-a băgat sub nasul acestor bătrâni! "Cunoașteți acest înscris?", i-a întrebat el. Ei au strigat însă: "Cum, îți renegi Dumnezeul, Templul și pe noi? Ah, iată ce ne face acest fiu al lui David! Blestemat să fii, împreună cu toată casa ta!"

15. Ca răspuns la blestemul lor, Baram a apucat un par și, învârtindu-l, a început să-i lovească pe farisei, spunând: "Așteptați servitori ai lui Satana, urmează să vă dau răsplata pe care o merită blestemul vostru". Un fariseu pe care nu-l atinsese încă parul a strigat: "Stă scris: 'Nenorocire celui care ridică mâna asupra Unsului Domnului!'" Baram a spus: "Știu bine asta, tocmai de aceea mă folosesc de parul acesta". Și Baram l-a făcut și pe cel care se credea Unsul lui Dumnezeu să guste din parul său! Toți fariseii și scribii au fugit, cu excepția lui Ahab!
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !