Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 07:55
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.9.2010, 19:41    Post subject: Capitolul 189 Reply with quote

Capitolul 189

Scuzele lui Baram. Atenționarea lui Ahab. Bucuria Mariei la revederea lui Iisus. Uneltirile Templului pentru a-L opri pe Iisus.


1. După ce i-a scos pe farisei de pe proprietate, Baram a revenit, puțin abătut și a spus: "Doamne, iartă-mă, nu e bine ce-am făcut, dar nu mai puteam să suport comportamentul perfid al acestor desfrânați. Nu pot să cred că Satana este mai rău; decât acești indivizi, care cred că întreg pământul le aparține! Toate acestea nu m-ar fi scos din fire dacă nu i-aș fi văzut agresându-Te, așa că n-am putut să-mi opresc furia și a trebuit să fac uz de dreptul de proprietate; dar nu Te îngrijora, dacă vor face plângere, o să-i urmăresc mai departe și voi ști să Te apăr".

2. Ahab spuse: "Prietene, în orice caz, vei face bine să te aperi, căci indivizii aceștia nu vor avea nimic mai bun de făcut la Ierusalim decât să descrie în cele mai negre culori ceea ce s-a petrecut aici, începând cu 'învățătura periculoasă' a divinului învățător și apoi comportamentul meu. Vor merge să-i spună lui Irod cum și-a pierdut supușii care și-au cumpărat cetățenie romană. Aceasta va ridica toate spiritele rele de la Ierusalim și nu este exclus ca aceasta să-ți aducă neplăceri. Fii deci prudent și asigură-ți protecția imperială, altminteri acești oameni ciudați și răi îți vor face probleme". 3. Eu am spus: "Ahab, nu te mai gândi la asta, pentru că nu i se va face nici un rău lui Baram, căci Eu sunt cu el, dar este adevărat că ființele acestea inumane sunt capabile să facă ceea ce ai zis. Dar nu aveți de ce să vă temeți, tu și Baram. Acum să mergem la masă, Maria și fiii lui Iosif vor să-Mi vorbească".

4. Surprins să audă numele lui Iosif, Baram a spus: "Cum, fiii maestrului meu din Nazaret, căruia îi datorez atât de mult! El era încă tânăr și era deja un maestru în arta sa când eu i-am fost ucenic. Cu câtă răbdare și iubire m-a învățat el utilitatea artei sale! Foarte repede, el mi-a dat să realizez lucrările cele mai minunate, continuând să-mi dea sfaturi pe care nu le voi uita niciodată!"

5. Eu am spus: "Ei bine, Maria este a doua lui soție, pe care i-a dat-o Templul. Iar cei doi bărbați care o însoțesc sunt fiii din prima căsătorie a lui Iosif; și ei continuă meseria sa. Cât despre Mine, Eu sunt fiul trupesc al Mariei și numele Meu este Iisus!"

6. Baram a spus: "Oh! Cât sunt de fericit că o asemenea onoare, o asemenea grație a fost făcută casei mele. Să mergem repede la masă, pentru ca minunata mamă și cei doi fii ai lui Iosif să nu aștepte mai mult!"

7. Când M-a văzut, Maria a început să plângă de bucurie. Ea și cei doi frați care Mă iubeau foarte mult nu Mă mai văzuseră de două luni. După ce neam salutat din toată inima, ne-am așezat la masă, mulțumindu-i lui Dumnezeu și am servit mâncarea delicioasă care era din belșug. La masă a luat parte, cu bucurie și Kisjonah împreună cu soția și fiicele sale, care nu M-au mai părăsit de când i-am cunoscut. El a vorbit mult cu Maria și cu cei doi fii ai lui Iosif.

8. După ce am mâncat, am rămas așezați la masă și am băut, din cauza căldurii mari, vin îndoit cu apă. Ahab a întrebat dacă ar putea să vorbească, căci avea ceva important de spus, în special în legătură cu securitatea Mea; căci tocmai aflase în timpul conversației că Eu eram Iisus din Nazaret, binecunoscut de popor și vestit în toată țara, dar rău văzut de farisei! I-am spus: "Spune ce știi!"

9. Ahab a spus: "Doamne și Stăpâne, Tu ai înviat-o pe fiica lui Iair, la farisei și la fel pe fiica comandantului garnizoanei romane, lucru știut de toată regiunea. Cine s-ar fi putut îndoi că până și cel mai rău dintre tirani, drept recunoștință pentru asemenea miracole, nu l-ar fi așezat la dreapta sa pe tron pe Cel care le-a înfăptuit, așa cum a făcut Faraonul pentru Iosif, în semn de recunoștință pentru miracolele sale?

10. Dar ce au făcut aceste brute din Templu, acești susținători ai lui Satana? Ei au trimis la Ierusalim un raport pe care și eu, din nefericire, a trebuit să-l semnez, neștiind nimic despre Iisus, despre învățătura și miracolele Sale. Și, după acest raport, au fost trimiși peste tot spioni și asasini plătiți de Templu, ai lui Irod și ai guvernatorului roman, cu ordin de a Te face să ajungi pe lumea cealaltă.

11. În acest raport ai fost descris ca agitator, impostor și înșelător de oameni, în niște termeni care nu au mai fost folosiți vreodată! În raport se spune că fiica lui Jairus nu era moartă atunci când ai fost chemat ca să o vindeci și să o înviezi, ci era perfect sănătoasă, Tu fiind astfel pus la încercare. Atunci când Tu i-ai spus, la sosire: "Talitha Kumi", șeful a văzut că erai un impostor și că Tu nu aveai nici o noțiune despre adevărata artă a vindecării, căci dacă ai fi fost un mântuitor, ai fi văzut imediat că fetița nu numai că nu era moartă, dar că ea era perfect sănătoasă!

12. Comandantul roman, care cred că se numește Cornelius și pe a cărui fiică ai înviat-o de asemenea, nu este de aceeași părere, dar ce poate face el împotriva acestei mulțimi de martori mincinoși?

13. Prieten foarte drag și prețios, Doamne și învățătorule, aș putea să-Ți mai spun încă multe alte lucruri, dar văd că povestea mea adevărată Te-a întristat și că aceste calomnii împotriva Ta sunt prea diabolice; cred că este mai bine să nu mai povestesc. Este suficient că Ți-am spus ce era mai important; iar lucrul cel mai sigur în toate acestea este că Satana este prost și că poate fi ușor întrecut prin adevărata inteligență și înțelepciune, ceea ce pentru Tine este ușor, căci ești mai mult decât înțelept! Să nu mai vorbim despre asta!

14. Eu nu sunt pentru Tine decât un om simplu, dar i-aș potoli pe indivizii aceștia într-o singură clipă și nu cred că este un păcat să fii împotriva lui Satana. Acest lucru îl obligă să se retragă și omul înțelept și inteligent are astfel timp să-și manifeste mai mult nobilul său spirit, în loc să se afle mereu în luptă cu Satana".
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !