Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 08:32
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 11.9.2010, 19:46    Post subject: Capitolul 190 Reply with quote

Capitolul 190

Maria a fost alungată și deposedată de casă. Baram și Kisjonah îi propun s-o ajute. Domnul urcă pe o corabie pentru a predica poporului. (Matei 13, 1-2)


(1) în aceeași zi, Iisus a ieșit din casă, și ședea lângă mare.
(2) O mulțime de noroade s-au strâns la El, așa că a trebuit să Se suie să șadă într-o corabie; iar tot norodul stătea pe țărm.


1. Maria a spus: "Fiul meu și Doamne! Ceea ce Ți-a spus acest tânăr este perfect adevărat! Și eu, care am fost alungată din casă din cauza Ta, am venit să-Ți spun toate acestea! Ce trebuie să facem, eu, frații și surorile Tale - în sens pământesc, desigur; căci eu știu bine că, pe pământ, Tu nu ai părinți, dacă aceștia nu sunt discipolii Tăi în inima Ta!

2. Puținele bunuri pe care le aveam s-au pierdut; acești farisei răi au luat tot; ei au vândut unui străin casa noastră și grădina care era bine îngrijită. Nici eu și nici frații și surorile Tale nu mai suntem așa de tineri ca să ne câștigăm în fiecare zi pâinea, iar acești stăpâni perfizi ai Templului au interzis tuturor evreilor, sub amenințarea cu o mare pedeapsă, să ne dea ceva de muncit sau de pomană, oricât de puțin! Ce va fi cu noi, din ce vom trăi?"

3. Baram și Kisjonah au spus în același timp: "Oh, mamă sublimă și venerată, prin care Dumnezeu a permis o grație atât de mare, de a se naște în această lume tristă marele Fiu al cerului, nu te îngrijora! Privește: noi nu mai suntem evrei, ci greci (în mod formal, în exterior, cu toate că în inimile noastre, după Moise, noi suntem tot evrei)! Grație lui Dumnezeu, noi suntem bogați și unul și celălalt; vino deci la noi cu toți ai tăi și nu vă va lipsi nimic".

4. Eu am spus: "Prieteni, propunerea voastră este un balsam pentru inima Mea, fie ca binecuvântarea și grația Mea să fie pentru totdeauna asupra voastră! Dar, înainte, Mă voi întoarce acasă să văd cu ce drept i-au luat acești indivizi răi mamei, soția legitimă a lui Iosif, puținele bunuri agonisite cu greu!

5. Mai am să-i spun câteva cuvinte și lui Iair; fiica sa se va îmbolnăvi și el Mă va căuta din nou; când Mă va găsi, îi voi vorbi! Întrucât situația este atât de gravă și aceste brute satanice vor să ne prindă în capcană, vom pleca imediat pe mare, unde nu vor mai putea pune ceva la cale împotriva noastră.

6. Când voi fi pe apă, voi spune oamenilor câteva cuvinte despre împărăția cerurilor, pe care o voi dezvălui în parabole, astfel ca nimeni să nu poată spune: 'Cum aș putea să cred, dacă n-am auzit niciodată vorbindu-se despre așa ceva?' Dar dacă acești oameni răi și ciudați vor să vină și ei, poporul nu trebuie să-i împiedice, pentru ca ei să nu poată avea nici o scuză în ziua judecății.

7. Tu, prietenul Meu Kisjonah, mergi să pregătești barca ta cea mai mare, căci vom avea nevoie de ea!" Kisjonah și ai săi s-au ridicat și au plecat să îndeplinească dorința Mea.

8. Pentru că Eu nu mai puteam să rămân în casa sa, Baram M-a întrebat dacă putea să Mă însoțească.

9. Eu i-am spus: "Oricât de departe și oricât de mult timp vei dori! Niciodată n-am împiedicat pe cineva cinstit să Mă urmeze!" Baram a dat câteva porunci în casă, le-a spus soției și copiilor săi ce aveau de făcut și cum trebuiau să se poarte cu cei care ar încerca să-i persecute. A luat cu el puțin aur și a venit cu noi pe mare. Mulțimea ne-a urmat pe jos.

10. Fariseii cei bătrâni și răi nu au pierdut la rândul lor ocazia de a ne urma, deghizați, ca să nu fie recunoscuți de mulțime. Când am ajuns pe malul apei, mulțimea a început să strige, îmbulzindu-se: Trăiască Fiul lui David!", astfel încât Mie, părinților și discipolilor Mei, care erau foarte mulți, ne era imposibil să mai trecem!

11. I-am spus atunci lui Kisjonah: "Coboară pasarela, trebuie să ne îmbarcăm, țărmul este prea îngust pentru toți cei care sunt aici! Kisjonah a coborât pasarela și noi ne-am îmbarcat. Dar mulțimea, văzându-Mă urcând în barcă, a crezut că voi pleca imediat și a început să Mă roage să le dau învățăturile promise despre împărăția cerurilor.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !