Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 09:55
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.9.2010, 20:07    Post subject: Capitolul 192 Reply with quote

Capitolul 192

Parabola despre buruieni despre sămânța de muștar și despre drojdie. Poporul, neînțelegând nimic, se îndepărtează. Fariseii sunt prinși de furtună. (Matei 13, 24-25)


(24) Iisus le-a pus înainte o altă pildă, și le-a zis: “împărăția cerurilor se aseamănă cu un om care a semănat o sămânță bună în țarina lui.
(25) Dar, pe când dormeau oamenii a venit vrăjmașul lui, a semănat neghină între grâu, și a plecat.


1. Am spus atunci cu voce tare, ca să fiu auzit de pe țărm: “Cine are urechi să audă și cine are ochi, în inima sa bineînțeles, să înțeleagă. Vă voi da în continuare o altă imagine a împărăției lui Dumnezeu. Ascultați:

2. Împărăția lui Dumnezeu este asemenea unui om care seamănă pe câmpul său semințe bune. Dar, în timp ce slujitorii săi dorm, vine dușmanul său și seamănă neghină în mijlocul ogorului, iar atunci când grâul crește și face spic, se vede apărând și neghina.

3. Când servitorii văd asta, îl întreabă pe stăpânul lor: 'Stăpâne, n-ai semănat semințe bune, de unde a apărut această neghină?'

4. Iar stăpânul răspunde: Dușmanul meu a făcut aceasta!' Servitorii săi îi vor spune: 'Stăpâne, dacă vrei, noi o putem smulge!' 'Nu, răspunde el, pentru că mi-e teamă să nu smulgeți și grâul bun odată cu neghina! Lăsați-le să crească împreună, până la culesul roadelor și când va fi să recoltăm, voi spune secerătorilor: 'Scoateți mai întâi neghina și legați-o pentru a fi arsă; iar grâul aduceți-l în hambarul meu'. Aceasta este o bună imagine a împărăției cerurilor; dar ascultați-Mă în continuare, vă voi spune o altă parabolă care se referă tot la împărăția lui Dumnezeu. Ascultați!

5. Împărăția cerurilor este asemenea seminței de muștar pe care un om o seamănă pe câmpul său. Aceasta este cea mai mică dintre semințe, dar când crește, ea devine cea mai groasă plantă comestibilă, atingând în final dimensiunea unui arbore, pe ale cărui ramuri păsările cerului vin să-și facă cuib”.

6. Discipolii s-au privit, făcând ochii mari și au spus: “Ce înseamnă asta? Cine poate să înțeleagă că împărăția cerurilor este o plantă comestibilă?...”

7. Eu am spus: “Nu vă mirați, ascultați-Mă, vă voi da o altă imagine a împărăției cerurilor!

8. Împărăția cerurilor este precum drojdia pe care femeia o pune în trei măsuri de făină, pentru ca făina ei să crească”.

9. Discipolii, la fel ca și cei doisprezece apostoli puțin mai treziți din punct de vedere spiritual, s-au privit din nou perplecși și au spus: “Cine poate să înțeleagă aceasta? Oare vrea să-și râdă de oameni în prezența fariseilor? Este de neînțeles când vorbește astfel, în imagini atât de încâlcite!”

10. Dar Ahab, puțin mai priceput în scripturi, i-a întrerupt pe discipoli și le-a spus: “Dacă cel care este aici este Cel care eu sunt sigur că este, El exprimă aceste lucruri în parabole pentru mulțime, ca să se împlinească astfel profeția lui Isaiia: Voi deschide gura ca să vorbesc în parabole, voi revela lucruri ascunse de la începutul Creației!'

11. Iată ce spunea marele profet, iată cum cântă David în psalmul 78, versetul 2; și exact acest lucru îl face El! Iar voi vă mai întrebați cum și de ce, când sunteți de atâta timp cu El? Dacă El va crede de cuviință, ne va dezvălui aceste mistere, dar în orice caz, noi putem să ne închinăm plini de recunoștință în fața lui Dumnezeu, fiindcă am văzut și am auzit ceea ce toți profeții ar fi vrut să vadă și să audă!”

12. Toți discipolii au fost mulțumiți de intervenția lui Ahab. Dar cum Eu am păstrat tăcerea în timp ce Ahab vorbea, poporul M-a întrebat dacă aveam să le mai spun și alte lucruri de neînțeles, ori pot să se întoarcă la treburile lor, căci ei veniseră sperând să audă pe țărm o învățătură bună, dar nu au primit-o!

13. Eu am spus: “Întoarceți-vă la voi acasă, căci nu pentru voi am vorbit Eu, căci știam prea bine neputința inimilor voastre de a înțelege. Iată de ce copiii voștri vor deveni judecătorii și stăpânii voștri”. La aceste cuvinte, mulțimea s-a îndepărtat de țărm și fiecare s-a reîntors la ale sale!

14. Numai fariseii, care observaseră că Kisjonah se pregătea să lase barca pe apă, au urcat în ambarcațiunea lor și au pornit pe mare înaintea noastră. Dar Eu doream în secret ca un vânt puternic să se ridice împotriva lor și iată că un vânt puternic a început să le împingă barca, acoperind-o cu valuri mari!
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !