Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 7.7.2020, 08:08
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.9.2010, 20:11    Post subject: Capitolul 193 Reply with quote

Capitolul 193

Domnul liniștește furtuna, îndoiala discipolilor. Mărturia lui Ahab.


1. Noi am plecat într-o cu totul altă direcție, dar și noi a trebuit să înfruntăm o furtună în largul mării, care i-a înspăimântat de moarte pe toți discipolii din barcă, așa cum se mai petrecuse o dată. Ei au început să urle, chemându-Mă să-i ajut, spunând că se vor scufunda cu toții.

2. Am poruncit încă o dată mării și vântului să tacă și, instantaneu, vântul și marea s-au liniștit pe deplin, iar toți cei din barcă au spus: “Cine este El, de care ascultă și vântul și furtuna?”

3. Dar Ahab, care tăcuse, le-a spus: “Iată încă o întrebare prostească, ce nu trebuie pusă. Voi sunteți de atât de mult timp cu El și vă mirați ca și cum ar fi prima minune pe care o vedeți înfăptuită în fața voastră! Nu este nici o zi de când sunt printre voi și iată, eu pot să înțeleg toate acestea, atât cât poate să înțeleagă un om, deoarece El este Mesia cei Făgăduit. După David, El nu poate fi decât chiar Dumnezeu însuși, acționând în carne și oase! De aceea, trebuie să fie ușor pentru El să liniștească furtuna, oricum mult mai ușor decât să creeze lumea întreagă. Dar un lucru este de mirare: cum poate această faptă să vă uluiască până într-atât inimile?”

4. Puțin înțepat, Iuda i-a răspuns: “Asta înseamnă că faptele pe care Domnul le săvârșește sub ochii noștri nu trebuie să ne uimească, numai fiindcă am mai văzut și altele înfăptuite de El?”

5. Ahab a spus: Frate, departe de mine un asemenea gând, vreau doar să spun că noi ar trebui să ne minunăm cu umilință, din toată inima și din tot sufletul nostru, că El săvârșește asemenea lucruri sub ochii noștri, noi – care suntem ființe atât de puțin demne de iubirea, puterea și înțelepciunea Sa! Cât despre mine, eu mă simt nedemn chiar și de cel mai mic dintre miracolele Sale. Dar dacă noi știm Cine este El de ce să ne mirăm că El, care a făcut cerul și pământul, săvârșește acum lucruri atât de extraordinare? Până la urmă, noi Îl considerăm un om puțin mai deosebit decât alții, în timp ce El este chiar Domnul. Iată de ce cred eu că uimirea voastră în fața liniștirii bruște a furtunii n-ar trebui să existe.

6. N-ar fi oare caraghios să începem să ne minunăm de soare sau de lună, de stele și pământ, care sunt tot operele Sale, ca și de toate creaturile minunate cărora El le-a dat naștere? Liniștirea bruscă a acestei furtuni este și ea opera Sa. Dacă vrem să ne minunăm, atunci mai bine să ne minunăm, după părerea mea, de faptul că Dumnezeu atotputernic și inexprimabil, a vrut să coboare din Ceruri la noi, bieți muritori, din înălțimea Sa infinită, ceea ce ar fi de necrezut, dacă ceea ce se împlinește aici n-ar fi fost prezis încă de la Adam, prin Enoh și toți profeții, până la bietul Zaharia și fiul său Ioan!

7. Aceasta mi se pare o minune cu atât mai uimitoare cu cât se petrece exact așa cum au anunțat toți profeții, ca o singură voce. Ceea ce se petrece aici nu este decât urmarea firească a celei mai uluitoare sosiri pe pământ: apariția lui Dumnezeu într-un trup de carne și sânge, așa cum a fost anunțat”.

8. Cei doisprezece apostoli Mi s-au adresat: “Doamne, de unde vin aceste cuvinte și această înțelepciune?”

9. Eu am spus: “Nici din carnea lui, nici din sângele lui, ci din spiritul lui, care este atât de trezit încât nu mai e mult până când va atinge noua și desăvârșita naștere a spiritului. Dar nu vă onorează deloc faptul că el este învățătorul vostru, în loc să fie invers. Totuși, el are marele avantaj de a fi un foarte bun cunoscător al Scripturii și Eu îl iubesc la fel cum vă iubesc și pe voi, căci are multă umilință în inima sa!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !