Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.9.2020, 09:45
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.9.2010, 21:06    Post subject: Capitolul 197 Reply with quote

Capitolul 197

O noapte înstelată pe dealul cu șerpi, unde Kisjonah vrea să deschidă o școală. Aluzie la condițiile existenței terestre, Iisus - stăpânul șerpilor. Parabola cu neghina
.

1.Abia am pronunțat aceste cuvinte și tânărul se și găsea în fața noastră, împreună cu femeile și cu fiii lui Iosif. Am luat îndată loc la masă și am mâncat, fiind cu toții într-o stare de bună dispoziție! După masă, Eu le-am spus tuturor: “Ascultați, noaptea aceasta înstelată este atât de frumoasă, încât, înainte de a merge să ne odihnim, vom merge să ne așezăm pe iarbă sub cerul înstelat. Mai am încă multe lucruri să vă spun și să vă arăt!”

2. Această propunere a fost pe placul tuturor; ne-am ridicat de la masă, am ieșit și am mers pe deal, în capătul grădinilor, la treizeci de pași de mare și la o înălțime de douăzeci de stânjeni. Kisjonah ne-a spus că aici ne puteam bucura de o foarte frumoasă vedere spre mare, dar că dealul era plin de vipere, de cameleoni și de șerpi, probabil că din cauza apropierii de mare; a mai adăugat că el încercase totul pentru a le îndepărta, dar degeaba.

3. Eu am spus: “Lasă asta, poți fi sigur că aceste târâtori vor părăsi pentru totdeauna aceste locuri”.

4. Kisjonah: “Nu am nici cea mai mică îndoială și îți mulțumesc din adâncul inimii. Voi construi aici, în memoria Ta, o școală adevărată, pentru a transmite atât celor mici cât și celor mari învățătura Ta sfântă”.

5. Eu: “O asemenea școală, dacă va putea rămâne fidelă învățăturii Mele, se va bucura întotdeauna de binecuvântarea Mea. Dar, din nefericire, cum lumea distruge totul, mai devreme sau mai târziu nici ea și nici învățătura Mea sfântă nu va fi scutită. Nimic nu dăinuie pe acest pământ, căci lumea întreagă este dedată răului; ea este mutilată de Satana! Dar să mergem acum pe deal!” Eu și Kisjonah am mers înainte, urmați de toți discipolii și de oamenii lui Kisjonah.

6. Ajunși pe deal, Kisjonah a zărit o șopârlă care se țâra la picioarele sale și, devenind gânditor, Mi-a spus: “Stăpâne, n-am crezut oare suficient de mult că târâtoarele vor pleca de aici?”

7. Eu am spus: “Aceasta este pentru ca tu să poți vedea și recunoaște splendoarea Fiului lui Dumnezeu în toată puterea Lui. Fii atent! Le voi porunci acestor animale să părăsească dealul pentru totdeauna și să nu mai revină în aceste locuri atât timp cât urmașii tăi vor stăpâni acest deal și aceste grădini și vei vedea cum aceste lighioane complet obtuze vor asculta de vocea Mea!”

8. M-am întors spre munte și am amenințat lighioanele; ele au ieșit din găurile lor ca mii de săgeți și au fugit în mare. Astfel, muntele a fost curățat pentru totdeauna de aceste târâtoare. Și nu a mai rămas nici cel mai mic vierme pe acest deal.

9. Am înaintat apoi cu toții cu o mare plăcere pe deal, a cărui iarbă era deja acoperită de rouă. Kisjonah a pus să se aducă multe covoare, acoperind aproape în întregime dealul cu ele și ne-am așezat.

10. Dar discipolii Mei, care-și storceau creierii, nereușind să înțeleagă parabola cu sămânța bună și cu neghina, au venit la Mine și M-au rugat să binevoiesc să le explic parabola semănătorului care a semănat pe câmpul său sămânță bună și a găsit neghină!

11. Eu le-am spus: “Nu ați înțeles ce vrea Kisjonah să întemeieze în memoria mea pe acest deal și ceea ce i-am spus Eu că se petrece cu instituțiile de acest gen aici, pe pământ? Aceasta este în legătură cu câmpul bun semănat cu sămânță bună, care lasă însă să crească multe buruieni în mijlocul cerealelor! Iată parabola!

12. Eu, Fiul omului, cum spun evreii, Eu sunt Cel care seamănă sămânța cea bună. Câmpul este lumea; sămânța bună sunt copiii împărăției lui Dumnezeu. Buruienile sunt copiii răului. Dușmanul care le seamănă este diavolul. Recolta este sfârșitul lumii și secerătorii sunt îngerii. Așa cum se smulge buruiana de pe câmp, se strânge și se arde, la fel va fi și la sfârșitul lumii!

13. Fiul omului își va trimite îngerii și ei vor alunga din împărăția Lui tot răul și pe toți cei care fac rău și care nu au ochi, urechi și inimă pentru frații lor; ei îi vor arunca în iad, unde vor fi urlete și scrâșnet de dinți! Iadul este cel care face să încolțească răul în inima omului: orgoliul, egoismul, dorința de putere, împietrirea inimii, indiferența față de cuvântul Domnului, avariția, gelozia, invidia, minciuna, înșelăciunea, nerușinarea, desfrâul, infidelitatea, mărturia falsă, bârfa și tot ceea ce stă împotriva poruncii de a-ți iubi aproapele!

14. La fel cum cerul inimii celor drepți va străluci, ceea ce se găsește în adâncul inimii celor răi va crește precum sămânța cea rea, care nu produce niciodată roade bune!

15. O inimă împietrită nu dă niciodată roade bune, o inimă lipsită de credință nu culege niciodată nimic bun, iar mânia este un foc care nu se va stinge niciodată singur! Păziți-vă deci de toate acestea și respectați legea cea dreaptă a iubirii”.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !