Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.4.2024, 06:44
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.9.2010, 21:13    Post subject: Capitolul 198 Reply with quote

Capitolul 198

Parabola cu neghina. A nu te ține de cuvânt este unul dintre cele mai mari rele. Fiți drepți și plini de dragoste. Parabola comorii îngropate. (Matei 13, 43-44]


(43) Atunci cei neprihăniți vor străluci ca soarele în împărăția Tatălui lor. Cine are urechi de auzit, să audă.
(44) Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu o comoară ascunsă într-o țarină. Omul care o găsește, o ascunde; și de bucurie, se duce și vinde tot ce are și cumpără țarina aceea.


1. Domnul: “Nu promiteți niciodată dacă nu vă puteți ține de cuvânt, sau, mai rău, dacă din diverse motive, nu vreți să vă țineți de cuvânt. Dacă doriți într-adevăr să fiți copii ai lui Dumnezeu, adevăr vă spun, unul dintre lucrurile cele mai rele este să nu vă țineți promisiunile.

2. Căci cel care se mânie, păcătuiește împotriva lui însuși și nu-și face rău decât lui însuși. Cine este desfrânat își supune sufletul judecății cărnii (trupului) și își face rău lui însuși, dar cel mai mare rău dintre toate este minciuna.

3. Dacă ai promis ceva și intervin unele împrejurări care te împiedică să te ții de cuvânt, mergi fără întârziere și caută-l pe cei căruia i-ai făcut promisiunea și arată-i cu sinceritate ceea ce ți s-a întâmplat, astfel încât cel care se baza pe tine să-și poată lua la timp măsurile necesare.

4. Nefericire celui care face promisiuni și nu le ține atunci când ar putea să le țină; el face astfel mult rău, căci cel care spera în ajutorul lui nu-și va putea face datoria, iar cei care se bizuiau pe el se vor simți ca legați de mâini și de picioare! O promisiune nerespectată provoacă celorlalți încurcături teribile. Ea este cea mai mare negare a iubirii de aproape și deci este cel mai mare rău.

5. Este de preferat să ai o inimă împietrită; așa nu înșeli speranțele nimănui, căci oricine știe că nu se poate aștepta nimic de la o inimă împietrită! Dar dacă, bizuindu-vă pe o promisiune, renunțați la alte soluții pentru a vă aranja treburile, iar cel care v-a promis ceva vă lasă baltă fără să vă prevină, chiar dacă motivele lui sunt perfect întemeiate, o asemenea promisiune este precum acelea pe care Satana le face oamenilor de la începutul lumii, promisiunile cele mai mirifice, dar pe care nu le îndeplinește niciodată, împingând astfel în prăpastie un număr imens de creaturi!

6. Păziți-vă deci de acele promisiuni pe care nu le puteți ține și, mai mult, de cele pe care, din diferite motive, nu vreți să le țineți; doar demonii acționează astfel, adică nu-și țin promisiunile!

7. În orice lucru, fiți drepți și plini de dragoste, căci cei drepți vor străluci într-o bună zi în împărăția Cerurilor, precum soarele la amiază!

8. Cei care au urechi de auzit să audă, căci vreau să vă mai spun câteva parabole despre împărăția Cerurilor.

9. Împărăția Cerurilor este ca o comoară îngropată pe câmp și găsită de un om care, văzând că este prea grea și prea departe de locuința lui, nu o poate lua cu el. De aceea, el o îngroapă în timpul nopții pe câmpul vecin și se întoarce acasă foarte mulțumit, vinde tot ce are pentru a cumpăra câmpul vecin la un preț oricât de mare, căci comoara valorează de mii de ori mai mult decât câmpul pe care-l cumpără. De îndată ce câmpul va fi al lui, el va dezgropa comoara, a cărei proprietate nu i-o poate nimeni contesta. El își poate lua acum liniștit comoara cu el în noua casă, pe care a obținut-o împreună cu câmpul. De acum înainte, el nu va mai avea nevoie să-și câștige pâinea cu sudoarea frunții, deoarece comoara îi permite să trăiască în belșug! Înțelegeți parabola?”

10. Discipolii au spus: “Da! Doamne, parabola este clară; cei care găsesc comoara sunt cei care acceptă Cuvântul Tău, iar câmpul este inima omului pe care trebuie să o 'obținem', adică să o trezim spiritual, urmându-i învățătura, pentru ca omul a cărui inimă și-a însușit astfel Cuvântul Tău, să facă doar bine fraților lui și lui însuși”.

11. Eu am spus: “Ați înțeles bine parabola, așa este adevărata împărăție a Cerurilor; dar iată o altă parabolă”.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !