Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.1.2021, 13:40
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.9.2010, 21:18    Post subject: Capitolul 199 Reply with quote

Capitolul 199

Parabola perlei celei mari, a năvodului și a peștelui stricat (Matei 13, 45-52)


(45) Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu un negustor care caută mărgăritare frumoase.
(46) Și, când găsește un mărgăritar de mare preț, se duce de vinde tot ce are, și-l cumpără.
(47) Împărăția cerurilor se mai aseamănă cu un năvod aruncat în mare care prinde tot felul de pești.
(48) După ce s-a umplut, pescarii îl scot la mal, șed jos, aleg în vase ce este bun și aruncă afară ce este rău.
(49) Tot așa va fi și la sfârșitul veacului, îngerii vor ieși, vor scoate pe cei răi din mijlocul celor buni,
(50) și-i vor arunca în cuptorul aprins; acolo va fi plânsul și scrâșnirea dinților.”
(51) Ați înțeles voi toate aceste lucruri?” i-a întrebat Iisus. - “Da, Doamne”, I-au răspuns ei. (52) Și El le-a zis: “De aceea, orice cărturar - care a învățat ce trebuie despre împărăția cerurilor - se aseamănă cu un gospodar care scoate din visteria lui lucruri noi și lucruri vechi.”


1. Domnul: “Împărăția Cerurilor este ca un negustor care caută perle în toată țara. El găsește o perlă mare, de o valoare inestimabilă; se informează despre preț și, când îl află, merge acasă, vinde tot ce are și se întoarce să cumpere perla cea mare, care valorează de mii de ori mai mult decât prețul cu care a cumpărat-o! înțelegeți parabola?”

2. Discipolii au răspuns: “Da, Doamne, înțelegem, noi suntem toți ca acel negustor, din moment ce am părăsit totul pentru tine. Iar Tu ești pentru noi perla inestimabilă!”

3. Eu: “Ați înțeles bine și această comparație; aici este vorba tot de împărăția Cerurilor, dar ascultați și parabola următoare:

4. Împărăția Cerurilor mai seamănă și cu un năvod aruncat în mare, pentru a prinde toate speciile de pești. Când năvodul este plin, el este tras la mal și pescarii, după ce s-au așezat să aleagă peștele, pun de-o parte ceea ce este bun și aruncă ceea ce este râu!

5. La fel va fi și la sfârșitul lumii; îngerii vor veni să-i despartă pe cei răi de cei buni și pe cei răi îi vor arunca în cuptorul încins al răutății propriei lor inimii și acolo va fi plânset și scrâșnet de dinți, ceea ce corespunde adevăratului infern al sufletelor rele, care caută întotdeauna ca niște disperate să-și satisfacă iubirea lor perfidă de sine, fără să reușească însă niciodată!” Apoi Eu i-am întrebat pe discipoli care rămăseseră pe gânduri: “Ați înțeles și această parabolă?”

6. Discipolii au răspuns: “Da, Doamne, am înțeles foarte bine și această parabolă; este asemănătoare cu cea de care ne-ai vorbit pe malul râului Jesaira! Celui care are i se va mai da pentru ca să aibă din belșug, iar celui care nu are i se va lua și puținul pe care îl are!”

7. Iar Ahab a adăugat: “Eu înțeleg că acești pești stricați sunt fariseii, leviții și doctorii legii care, urmându-și negustoria lor îngrozitoare, slăvesc natura și fertilitatea ei, dar disprețuiesc și bârfesc tot ceea ce oferă prezentul mai strălucitor. Ei trebuie să fie acești pești stricați. La ce folosește să fii doar cu numele levit sau fariseu dar să nu te comporți mai frumos decât ceilalți, să ai în locul inimii o piatră seacă, golită de orice sentiment de iubire, căci ei strâng impozite și pretind sacrificii de la frații și surorile lor, care sunt, în cea mai mare parte, mai buni decât ei?

8. De aceea, eu cred că în viitor, cel care va dori să devină cu adevărat doctor al legii în inima sa, după Cuvântul Tău, Doamne, va trebui să respingă complet negustoria infectă pe care o practică fariseii scripturii și să pregătească noi temelii pentru învățătura Ta, care este dreaptă și înțeleaptă și care este total opusă celei a fariseilor!

9. Eu știu bine că Moise și profeții au fost inspirați de Duhul Tău Sfânt, dar ei au fost trădați după aceea. Iar acum, când ești chiar Tu aici, pentru a ne revela sfânta Ta voință, la ce mai folosește acest Moise plăpând și toți acești profeți infirmi?

10. Cel care, urmând învățătura Ta, ajunge să cunoască în inima lui împărăția Cerurilor, nu mai are nevoie nici de Moise, nici de vreun alt profeți”

11. Eu am spus: “Ai vorbit într-un mod înțelept! Dar dacă cel care a primit învățătura despre împărăția Cerurilor este un adevărat doctor al legii, el trebuie să fie asemănător unui tată de familie înțelept, care-și extrage comoara atât din lucrurile vechi cât și din cele noi și pe care o oferă oaspeților săi! Trebuie oare să aruncăm vinul vechi și bun dacă burdufurile sunt pline cu vin nou? Trebuie oare să aruncăm grânele vechi atunci când cele noi au fost puse în hambar? Iată de ce, un adevărat doctor al legii care a primit învățătura despre împărăția Cerurilor trebuie să cunoască la fel de bine atât vechea scriptură cât și noul Meu cuvânt!”

12. Ahab a spus: “Asta înseamnă doar Moise și profeții, fără cultul inutil și legile deformate ale statului, care nu mai sunt bune la nimic, din moment ce suntem supuși legilor romane”.

13. Eu am răspuns: “Asta se înțelege de fa sine; ceea ce trebuie abandonat din vechea lege, de dragul iubirii aproapelui, a fost deja scris. Dar iată-i pe cei doi prieteni ai Mei din Sihar, martori ai Predicii Mele de pe Munte, care conține toate aceste lucruri”. Această remarcă l-a mulțumit pe deplin pe Ahab!
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !