Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.1.2021, 12:58
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 19.9.2010, 21:21    Post subject: Capitolul 200 Reply with quote

Capitolul 200

Neplăceri îndurate de Jonael. Căile Domnului sunt de nepătruns.


1. I-am chemat pe cei doi din Sihar și i-am invitat să-Mi spună ce îi aducea aici. Jonael a luat cuvântul și a spus: “Doamne, chiar Tu ai spus mai devreme motivele și, într-adevăr, așa este. Este aproape de necrezut că niște oameni care au văzut cu proprii lor ochi semnele divinei Tale puteri pot fi atât de răi. Ei au văzut adevărul și acum îl prigonesc, pentru că s-au văzut obligați să recunoască că acesta este adevărul! Ei m-au alungat și aș fi rămas fără adăpost dacă fratele Jairuth nu m-ar fi primit la el, împreună cu toată familia mea.

2. Doamne, de câte ori Te-am rugat, în sinea mea, să vii să mă aperi de dușmani, dar în zadar. Tu n-ai venit să ne ajuți în nenorocirea noastră.

3. Este adevărat că i-ai lăsat în locul Tău pe îngeri să rămână alături de noi și să ne slujească. Dar ei nu vor întotdeauna să intervină și de multe ori acționează altfel decât aș dori eu! Ei spun că nu pot face nimic fără voia Ta, căci numai voința Ta este forța și puterea lor. Aceasta este perfect adevărat, dar atunci când bătrânii șefi samariteni, simțindu-se jigniți, îi alungă din țară cu sutele pe cei care cred în Tine, obligându-i să se refugieze la păgâni, cum să evităm ca refugiații să nu devină și ei păgâni? Ar fi fost normal ca îngerii Tăi să intervină pentru a pune capăt acestor groaznice nelegiuiri. În loc să facă însă ceva, ei sunt la fel de triști ca și noi, ba chiar suspină și oftează, spunând: 'Legile Domnului sunt de nepătruns și căile Lui neștiute!'

4. Dar la ce bun? Oamenii au devenit păgâni cu sutele; cu sutele au fost biciuiți, bătuți și defăimați în public din cauza Numelui Tău!

5. Joram a trebuit să fugă din Sihar, iar casa iui Iacov este închisă și goală. Joram s-a refugiat și el cu soția lui în casa fratelui Jairuth, la fel ca și numeroase alte familii, care din cauza Numelui Tău nu mai pot trăi în liniște la Sihar.

6. Și îngerii Tăi, care sunt cu noi, n-au făcut nimic pentru a se opune la toate acestea! Doamne, Doamne, pentru numele Tău preasfânt, de ce a fost nevoie de toate acestea?

7. Trebuie oare ca pe acest pământ, toată puterea și forța Ta să-i fie date lui Satana? Tenebrele lui sunt oare mai puternice decât cerurile Tale? Doamne, dacă așa stau lucrurile, oamenii vor fi în cele din urmă obligați să construiască temple și să-i ridice altare lui Satana, distrugându-le pe ale Tale! Ce vremuri triste trăim!

8. Ce-a ajuns slujba divină de pe Muntele Garizim și chiar din Templul din Ierusalim, dacă nu un îngrozitor cult al lui Satana? Eu știu chiar din gura Ta, care ești una cu Domnul ce sălășuiește în Tine, în toată plenitudinea corporală, cum dorește Dumnezeu să ne rugăm Lui și să-l slăvim! Dar aici se petrece exact opusul: privește slujbele care se oficiază pe Muntele Garizim și vei vedea cel mai perfect și mai clar cult al lui Satana, căci iată, îi este oferită din plin tămâie, cu amândouă mâinile și sfinții Tăi îngeri nu fac nimic.

9. Iată ceea ce se petrece în realitate. Tu nu poți ignora toate acestea, dar totuși le lași să se petreacă! Doamne, cum trebuie să le luăm, cum să înțelegem sfântul Tău Cuvânt?

10. Jairuth, care îți este profund devotat, împreună cu toți cei din casa lui, este amenințat în fiecare zi și îndemnat să plece de la samariteni, dacă nu vrea să-și vadă toate bunurile confiscate.

11. Mulți dintre cei care erau foarte ferm convinși de învățătura Ta, oh, Doamne, au fost copleșiți de amenințările zilnice și s-au întors la cultul lui Satana, renegând Numele Tău!

12. Iată, Doamne, aceste lucruri s-au petrecut în fața îngerilor Tăi, dar la ce este bună zadarnica lor compasiune?

13. Doamne, Tu îmi cunoști pe deplin inima, care îți este în întregime dăruită; îți vorbesc fără ocolișuri și îți spun: această contemplare a suferinței celorlalți este inutilă și la fel de lipsită de sens ca o smochină la trei zile după căderea florii. Trebuie acționat energic și rapid, altminteri Satana va prinde rădăcină!

14. Iar dacă discipolii Tăi nu mai pot face nimic împotriva lui acum, ce vor face ei oare atunci când el va fi în plină forță, ceea ce nu va întârzia să se producă dacă nu i se opune nici o rezistență, din moment ce îngerii Tăi nu îndrăznesc să facă nimic împotriva lui?

15. Prin urmare, Te implor, din dragoste pentru Numele Tău sfânt și pentru toți cei care îți sunt credincioși, vino în ajutorul nostru și eliberează-ne de intrigile Satanei!

16. Iată, noi ne rugăm pe munte așa cum ne-ai învățat Tu, dar lucrurile se înrăutățesc pe zi ce trece, în loc să fie mai bune.

17. Noi dorim să îți dăruim totul și să sacrificăm totul pentru Tine, acceptăm să trăim oricât de săraci, dar trebuie să avem măcar un petic de pământ, atât cât să putem trăi, căci dacă nu vom fi și noi fioroși în mijlocul acestor lupi, hiene și urși, nu vom putea trăi și nici nu Te vom mai putea urma, Doamne! 18. Nu cerem paradisul pe pământ, dar cel puțin să nu trebuiască să trăim printre acești diavoli în acest adevărat infern. Binevoiește, Doamne, să ne iei sub protecția Ta!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !