Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.1.2021, 13:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.9.2010, 12:28    Post subject: Capitolul 201 Reply with quote

Capitolul 201

Domnul face concesii răului pentru a pune la încercare pe Satana și pe cei credincioși! Adevărul este spada iubirii. Cum trebuie să lupte adevăratul erou.


1. Eu am spus: “Prieteni, Eu știam prea bine că aceste lucruri trebuiau să se petreacă într-un răstimp scurt, pentru ca Satana să poată să-și îndeplinească opera. Cât despre cei care au trecut la păgâni, ei ar fi putut să se refugieze aici, în Galileea, iar cei care au renegat Numele Meu pentru a nu-și pierde bunurile pământești ar fi făcut mai bine să se elibereze de atașamentele lor față de această lume, mai degrabă decât să-Mi renege Numele și să-și apere bunurile, căci aceasta le va aduce moartea veșnică. Căci, într-o bună zi, fiecare om va trebui să părăsească totul!

2. Cât de greu îi va fi celui bogat să părăsească ceea ce are și cât de ușor îi va fi să părăsească această lume celui care nu se va lăsa ispitit de aceste otrăvuri, ci dimpotrivă, va suferi chiar persecuții în Numele Meu! Cine disprețuiește lumea nu va suferi atunci când, având viziunea împărăției Cerurilor, va părăsi această lume pestilențială și infectă a tenebrelor!

3. Priviți cum aurul trecut prin foc ajunge la ultimele carate. La fel stau lucrurile și în cazul vostru, dacă doriți să fiți cu adevărat discipolii și urmașii Mei! Căci împărăția Mea, pentru care muncim cu toții, nu aparține lumii acesteia; ea este viața veșnică și nepieritoare de după această scurtă viață de încercări pământești și materiale.

4. De aceea, Eu nu am venit să vă aduc pacea în această lume, ci sabia. Voi trebuie să dobândiți libertatea vieții veșnice prin luptă cu lumea și cu tot ceea ce vă oferă ea.

5. Căci împărăția Mea trebuie luată cu năvală, iar cei care nu o iau cu năvală nu o vor dobândi!

6. Sigur, este ușor într-un loc liniștit și plin de plăcerile unei vieți pământești frumoase să fii discipolul Meu, să le înveți virtutea pe oi și să le binecuvântezi cu apă sfințită! într-adevăr, nu trebuie să faci vreun efort prea mare pentru aceasta! Dar altfel stau lucrurile atunci când trebuie să îmblânzești lei, tigri și pantere, făcând din ele animale domestice! Pentru aceasta îți trebuie mai multă inteligență, curaj, forță și perseverentă decât pentru a îmblânzi oi!

7. În acest fel trebuie să înțelegeți cele petrecute la Sihar, pe care este bine să le luați așa cum sunt. Trebuie să duceți o luptă Adevărată și Eu vă voi ajuta. Dar dacă vă înfuriați din cauza orbirii și a răutății oamenilor și chemați focul cerului asupra acestor nelegiuiți, nu vi se poate petrece decât ceea ce vi s-a petrecut deja!

8. În acest caz, îngerii Mei nu pot să vă fie de nici un folos, căci acest ajutor ar fi împotriva poruncii Mele eterne!

9. Dar dacă doriți să fiți războinici victorioși pentru împărăția Mea, faceți-vă o sabie din adevărul curat, dar vegheați ca ea să acționeze dintr-o iubire pură și dezinteresată. Luptați apoi cu mult curaj cu această sabie și nu vă temeți deloc de aceia care, în cel mai rău caz, nu vor putea decât să vă ucidă trupul! Ei nu vă pot face mai mult decât atât!

10. Dar dacă totuși vă este frică, atunci mai bine să vă fie frică de Acela care este adevăratul Domn al vieții și al morții și care poate să primească sau să respingă sufletele oamenilor!

11. Cel care își pierde viața, luptându-se pentru Mine, o va regăsi din plin în împărăția Mea, dar cel care se îndârjește să-și salveze cu orice preț viața pământească este un trădător și lui nu-i va fi dată coroana victorioasă a vieții veșnice. Ce merit are el că s-a luptat cu muștele și cu țânțarii? Adevăr vă spun, un asemenea erou nu merită nici măcar să urinezi pe mormântul lui!

12. Altceva este să mergi în armură, cu sabia în mână, în fața unei hoarde de lei și de tigri! După ce a învins hoarda și se întoarce acasă pe sub arcurile de triumf care i-au fost înălțate, învingătorul va fi din plin răsplătit pentru faptele sale mărețe!

13. Întoarceți-vă deci acasă și luptați-vă folosind înțelepciunea pe care v-am arătat-o și victoria nu va întârzia să vină.

14. Eu știu mai bine decât oricine că Satana domină lumea și aș avea suficientă putere pentru a-l distruge. Dar marea Mea iubire și răbdare nu vor acest lucru.

15. Cine caută să lupte cu dușmanul numai pentru a-l distruge este un laș, căci numai teama și nu curajul, îl împinge să-și doboare dușmanul!

16. Cel care vrea să fie un adevărat erou, nu trebuie să-și distrugă dușmanul, ci trebuie să-și dea silința să cucerească inima dușmanului său, prin inteligență, răbdare, dragoste și înțelepciune! Doar atunci se poate lăuda el că a luptat cu adevărat și și-a învins dușmanul, iar dușmanul învins devine cea mai mare răsplată a lui!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !