Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.1.2021, 14:13
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.9.2010, 12:31    Post subject: Capitolul 202 Reply with quote

Capitolul 202

Învățați-i pe ceilalți prin faptele voastre bune și prin cuvinte simple. Adevărata Biseric㠖 adevăratul Sabat. Adevărata casă a Domnului. Cum trebuie să-L slujești cu adevărat pe Dumnezeu!


1. Domnul: “Dacă ați înțeles, întoarceți-vă atunci împreună cu îngerii voștri la Sihar și faceți ceea ce v-am spus; în acest fel, toate necazurile voastre vor dispărea.

2. Dar să nu vă mai adresați orbilor, surzilor și muților - ca niște judecători colerici, ci ca niște adevărați prieteni și înțelepți și atunci ei se vor lăsa îndrumați de voi.

3. La ce folosește să te superi dacă un orb te calcă pe picior? Dacă tu ai ochi pentru a vedea, nu e greșeala ta dacă orbul te-a călcat? Retrage-ți piciorul și orbul nu va mai călca pe el.

4. Dar dacă vezi că orbul se află pe marginea prăpastiei, grăbește-te să-i întinzi mâna și să-l conduci la loc sigur, la lumina care vindecă orice orbire a sufletului și atunci recunoștința lui va face din el prietenul și fratele tău!

5. Dacă-i învățați pe oameni în numele Meu, faceți întotdeauna la fel ca Mine: începeți prin a le face un bine; numai după aceea spuneți câteva cuvinte simple și adevărate și veți avea foarte repede numeroși discipoli.

6. Dar voi vă învăluiți până la stele în mistere adânci și le spuneți oamenilor că sunteți chemați de Dumnezeu să-i judecați, să-i binecuvântați sau să-i condamnați; și dacă vă înfuriați pentru că îngerii Mei nu vă susțin în ceea ce faceți, trebuie să înțelegeți clar că modul vostru de a acționa nu este deloc în acord cu voința Mea care v-a fost revelată, ci că voi ați stabilit propria voastră lege, pe care ați vrut să construiți Biserica ce vă convine, în locul fostei Alianțe a lui Moise, în fața căreia oile voastre ar fi trebuit să îngenuncheze!

7. Iată, la fel s-au petrecut lucrurile și în cazul Bisericii lui Moise; de îndată ce a fost instituită, ea nu a adus decât fructe amare.

8. Eu vă las o Biserică perfect liberă, care nu are nevoie de altă instituție decât cea a inimii celui care se roagă cu sinceritate lui Dumnezeu; atunci, spiritul și adevărul sălășuiesc în inima lui.

9. Voi, cei care sunteți primii cărora le-am transmis spiritul Meu, nu trebuie să vă credeți mai buni decât ceilalți oameni și, sub pretextul că Eu v-am făcut acest dar, să nu credeți că voi nu aveți altceva de făcut decât să vă luați niște funcții, așa cum fac păgânii, evreii și fariseii decăzuți. Voi nu aveți decât un singur Domn și sunteți cu toții egali, frați și surori! Să nu existe niciodată diferențe între voi!

10. Nu stabiliți nici o regulă între voi; nu fixați nici o dată - ca și cum anumite zile ar fi mai bune decât altele pentru ca rugăciunile să fie îndeplinite și sacrificiile să fie mai bine primite. Eu vă spun: pentru Dumnezeu, toate zilele sunt la fel și cea mai bună zi este întotdeauna cea în care faceți cât mai mult bine celorlalți! Astfel, în viitor, numai faptele voastre bune vor desemna ziua Sabatului, singura care este pe placul lui Dumnezeu!

11. Adevărata zi de Sabat va fi ziua în care veți face cât mai mult bine și Dumnezeu o va număra. Sabatul obișnuit al evreilor nu este în ochii lui Dumnezeu decât o ticăloșie!

12. Văd că voi vreți deja să construiți o casă a lui Dumnezeu! Construiți mai degrabă spitale și adăposturi pentru frații și surorile voastre mai săraci și ajutați-i dacă au nevoie; aceasta este modalitatea în care îi place cel mai mult Tatălui Ceresc să fie slujit și așa îl veți putea sluji cu adevărat!

13. După acest mod adevărat și sincer de a-L sluji pe Dumnezeu, veți fi recunoscuți ca fiind cu adevărat discipolii Mei.

14. Întoarceți-vă acum acasă și procedați în acest fel, iar munca vă va fi binecuvântată”.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !