Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 29.3.2024, 04:56
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.9.2010, 12:34    Post subject: Capitolul 203 Reply with quote

Capitolul 203

Confesiunea păcătoșilor. Spiritul și comportamentul adevăratului misionar. Cântecul de slavă al lui Jonael.


1. După această expunere, cei doi din Sihar au spus: “Doamne, iartă-ne păcatele, acum vedem limpede că doar noi am greșit și nu poporul. Prin grația Ta și cu ajutorul Tău, vom încerca să aducem lucrurile la locul lor!

2. Abia acum începem să înțelegem adevăratul spirit al preasfintei Tale învățături și ne vom strădui din toate puterile să o răspândim în rândul poporului. Din păcate, mulți discipoli au trecut deja la păgâni și nu știu cum să-i aducem înapoi. Ce trebuie să facem?”

3. Eu am spus: “Faceți cu ei la fel cum fac Eu cu păgânii și atunci ei vor fi discipolii voștri, împreună cu păgânii.

4. Priviți, această casă era păgână; ea a cunoscut, într-o anumită perioadă, doctrina umanistă și înțelepciunea greacă și acum iat-o de partea Mea mai mult decât toate casele din Iudeea! Faceți la fel și vor fi mai mulți păgâni decât evrei printre cei care vă vor urma!

5. Cel care are stomacul gol înghite hrana cu mai multă poftă decât omul cu burta plină, mai ales când stomacul acestuia din urmă este deja bolnav, așa cum este cazul cu cel al fariseilor și doctorilor legii!”

6. Cei doi sihariți au spus: “Ce se va petrece cu cei care Ți-au renegat Numele din cauza bunurilor lor pe care nu vroiau să le piardă?”

7. Eu am spus: “Ridicați-l pe cel care a căzut și aduceți-l pe calea cea bună, pentru ca el să-și poată vedea păcatele și să regrete că le-a comis: iată ceea ce trebuie să faceți!

8. Eu nu am venit să judec și să pierd lumea, ci am venit să caut ceea ce era pierdut și să ridic ceea ce era căzut. Acum că știți, mergeți și acționați”.

9. Atunci, cei doi s-au înclinat adânc în fața Mea și M-au rugat să le permit să mai rămână câteva zile alături de Mine.

10. Eu am acceptat, spunându-le: “Dacă v-am spus la început să vă întoarceți acasă, a fost pentru că voiam să trezesc bunăvoința inimilor voastre, mai degrabă decât să vă indic momentul precis când trebuie să vă întoarceți la Sihar! Dar puteți petrece aici cele câteva zile în care Eu voi mai rămâne la prietenul Meu!”

11. Fericiți de hotărârea Mea, ei Mi-au mulțumit și M-au salutat cu respect, iar Jonael, profund emoționat, a spus: “Oh, pământ, câmpuri necultivate aflate în paragină, acoperite cu buruieni, spini și scaieți, mormânt sumbru al vieții, bătrână lăuză a păcatului și a morții, ești tu demn ca Domnul Dumnezeu, Creatorul tău, să te atingă cu picioarele Sale preasfinte, să-ți respire aerul pestilențial și să-ți mănânce fructele otrăvite?

12. Noi, oamenii, animalele și plantele, nu merităm privirea Sa. Totul nu este decât cea mai pură grație și iertare!

13. Toți ar trebui așadar să se ridice, pentru a-L slăvi și glorifica pentru totdeauna!

14. Voi, stele, acolo sus pe cer, ascundeți-vă fața nedemnă, căci îl priviți cu mândrie de la înălțimea la care stați pe însuși Dumnezeu, Creatorul vostru!

15. Oh, pământ! Ce ai ajuns, ce nume meriți, nu din cauza ta, ci din cauza Celui pe care-L porți fără să meriți?

16. Oh! Cu cât îmi dau seama mai bine cine este Cel care este aici printre aleșii Lui, cu atât pieptul mi se strânge mai tare. Cum să-L înțelegi pe Cel pe care nici îngerii și nici toate cerurile nu-L pot înțelege?

17. Oh! Tu, epocă preasfântă între toate epocile terestre, în care a venit Cel care a dat lumină soarelui și lunii și le-a poruncit să străbată marea cale a dragostei și a înțelepciunii Sale și să dea pământului timpul, noaptea și ziua!

18. Slăvit fie Domnul întregii splendori din toate cerurile, doar Lui să-i aparțină de-a pururi gloria, faima și iubirea infinitului veșnic!”

19. Auzind acest cântec de slavă, discipolii au spus: “Doamne, Jonael Te laudă și Te slăvește ca și cum spiritul lui David ar fi în el!”

20. Eu am spus: “Eu primesc elogiile lui și îmi plac cu adevărat, dar de la voi n-am auzit niciodată ceva asemănător! Și n-ar fi rău să vă întrebați într-o zi cine este Cel care vă vorbește! Dar să mergem să ne odihnim, miezul nopții a trecut de mult”.

21. Atunci, pe deal s-a așternut liniștea și cei mai mulți au fost cuprinși de somn; doar Jonael și Jairuth au mai rămas încă să discute, slăvindu-Mă în liniște, în inimile lor!
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !