Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 19.9.2020, 06:21
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.9.2010, 12:39    Post subject: Capitolul 204 Reply with quote

Capitolul 204

Kisjonah și Baram se întrec în intenții bune. Parabola mamei și a celor doi fii diferiți ai săi.


1. În dimineața următoare, la răsăritul soarelui, îngerul lui Jonael și al lui Jairuth i-a trezit pe toți cei care mai dormeau încă și Kisjonah, care era instalat împreună cu toată familia lui aproape de Mine, i-a spus soției lui, fiicelor sale și servitorilor celor mai apropiați să pregătească repede o gustare de dimineață.

2. Dar Eu i-am spus lui Kisjonah, cel atât de prevenitor: “Stai liniștit! Trebuie să lași această bucurie și fratelui Baram, din Jesaira. Privește pe mare, nu departe de țărm, iată corbia lui Baram, încărcată; fiii și servitorii lui, împreună cu el, ne vor aduce micul dejun. Nu te ocupa de nimic astăzi; această corabie aduce hrană din belșug pentru prânz și pentru seară, precum și patruzeci de burdufuri pline cu cel mai bun vin grecesc”.

3. Kisjonah a spus: “Ah! Ia uitați ce surpriză ne-a pregătit Baram. El este atât de puțin vorbăreț, nu a spus nimic despre intențiile sale. Aseară el a dispărut. La puțin timp după sosirea noastră, cred că deja nu mai era și iată-l că acum vine înapoi cu un vapor plin! Trebuie să fi avut un vânt prielnic, altfel nu ar fi putut să ducă la bun sfârșit o asemenea treabă, fiindcă de aici până la Jesaira, atunci când vântul este potrivnic, trebuie să vâslești o zi întreagă”.

4. Eu am spus: “Frate, crede-Mă, cine are intenția de a face bine are întotdeauna un vânt prielnic de partea lui, dar cel care are intenția de a face rău este împins de un vânt rău!

5. Erau odată doi frați, a căror mamă avea o mare avere. Cei doi frați își iubeau mama mai mult decât orice pe lume, astfel că mama nu știa căruia dintre cei doi fii să-i lase partea cea mai mare din moștenire. În realitate însă, doar unul dintre ei o iubea cu adevărat! Celălalt nu-și arăta respectul față de ea decât datorită moștenirii și, astfel, ei părea chiar mult mai atent decât fratele său care își iubea cu adevărat mama.

6. Fiul cel bun, pentru că-și iubea mama, nu avea nici cea mai mică bănuială față de fratele său! El se bucura văzând că fratele său o făcea mulțumită pe mama lor. Lucrul acesta a durat mai mulți ani!

7. Îmbătrânind și simțindu-se slăbită, mama i-a chemat la ea pe cei doi fii și le-a spus: 'Eu nu știu care dintre voi doi mă iubește mai mult ca să-i las partea cea mai mare din avere și de aceea doresc ca după moartea mea, să primiți părți egale'.

8. Fiul cel bun a zis: 'Datorită îngrijirilor tale, am învățat să muncesc și astfel să-mi câștig pâinea de care am nevoie; îl rog pe Dumnezeu din toată inima să te țină în viață tot atât de mult timp cât și pe mine, ca tu să poți folosi averea pentru binele întregii familii. Căci dacă eu ar trebui să primesc moștenirea fără tine, acest lucru ar însemna pentru mine o asemenea suferință, încât această comoară m-ar aduce la disperare de fiecare dată când aș privi-o. Păstrează-ți deci comoara, dragă mamă și dă-o cui vei dori. Pentru mine, inima ta este moștenirea mea cea mai bună. Dumnezeu să-ți dea viață lungă!'

9. La aceste cuvinte, inima mamei a fost înduioșată. Ea i-a spus, fără să-și arate însă sentimentele: “Dragul meu copil, mărturisirea ta îmi produce o nespusă bucurie, dar nu pot să dau averea unor străini și dacă tu nu dorești o parte din ea, trebuie ca fratele tău să o ia după moartea mea pe toată, iar tu îl vei sluji pentru a-ți câștiga pâinea cu sudoarea frunții!'

10. Fiul cel bun a spus: 'Dragă mamă, dacă trebuie să slujesc și să muncesc, inima mea îți va fi recunoscătoare și va spune: 'Iată, scumpa ta mamă te-a învățat să muncești!' Dacă aș avea moștenirea, aș sfârși prin a detesta munca, aș începe să trândăvesc și până la urmă ți-aș uita chiar și amintirea! Iată de ce nu doresc banii tăi, care nu poartă amprenta inimii tale, ci numai efigia împăratului. Dar ceea ce am primit din inima ta are propria sa amprentă și va rămâne înscrisă în inima mea. Iată de ce această moștenire pe care mi-ai dat-o încă din leagăn îmi ajunge și mă copleșește cu binefaceri încă de multa vreme; eu o prefer pe aceasta din urmă față de ceea ce tu ai adunat cu multă trudă. Vederea averii tale m-ar întrista și ar trebui să-mi spun mereu: 'Iată, asta a costat-o pe mama mea atâta muncă și suferință; poate că ea a plâns de durere pentru a-ți pregăti această moștenire!' Și iată că astfel, scumpa mea mamă, aș putea să fiu mai fericit decât sunt acum, atât de mult te iubesc'.

11. Emoționată până la lacrimi, mama l-a chemat pe celălalt fiu al ei și i-a împărtășit gândurile și dorințele fratelui său.

12. Celălalt fiu a spus: 'Am crezut întotdeauna că fratele meu este un suflet nobil, dar în anumite privințe el se comportă foarte ciudat. Cât despre mine, eu sunt cu totul altfel. Pe cât de mult te iubesc, te onorez și te respect, mamă dragă, pe atât de mult respect tot ceea ce vrei tu să-mi dai și, cu inima plină de recunoștință, primesc moștenirea, iar serviciile pe care fratele meu mi le va face nu vor rămâne fără răsplată. Dar dacă tu ai vrea, dragă mamă, ai putea să-mi dai deja jumătate din averea ta, pentru ca să-mi pot cumpăra pământ și să-mi iau o soție'.

13. Întristată de răspunsul celui de-al doilea fiu, mama a spus: 'Ceea ce am hotărât rămâne stabilit; nu vei obține moștenirea decât după moartea mea'.

14. Cel de-al doilea fiu a rămas nemulțumit și a ieșit.

15. Un an mai târziu, mama s-a îmbolnăvit foarte grav; în timp ce cei doi fii munceau la câmp, o servitoare a venit să-i cheme pentru ca ei să primească binecuvântarea mamei lor.

16. Fiul cel bun era foarte nefericit și îl implora pe Dumnezeu cu voce tare să o păstreze în viață pe mama lui!

17. Fiul cel rău s-a supărat și i-a spus fratelui său, care se ruga: 'Serios, tu chiar vrei ca, prin rugăciunea ta, să poruncești legilor naturii? Când îți vine vremea, fie că ești marnă, frate sau soră, trebuie să mori. Nu mai este momentul să implori, nici să te rogi! Deviza mea este: 'Ceea ce vrea Dumnezeu, vreau și eu.”

18. Fratele cel bun s-a întristat și mai mult și a început să se roage și mai arzător pentru viața neprețuitei sale mame!

19. Când au intrat în camera unde era întinsă mama bolnavă, fiul cel rău a spus: 'Știam bine că n-ai să mori așa curând!' Apoi el a început să-i spună să nu se teamă de moarte!

20. Fiul cel bun plângea și se ruga cu voce tare. Dumnezeu a ascultat suspinele fiului cel bun. El și-a trimis îngerul la căpătâiul mamei, pentru a o vindeca.

21. Mama s-a ridicat imediat din pat, înțelegând că o forță superioară i-a redat sănătatea! Când a încercat să meargă și-a dat seama că picioarele îi erau din nou sănătoase. Ea a spus: 'Datorez aceasta rugilor fiului meu, care prin dragostea lui adevărată pentru mine, a refuzat moștenirea. Cu adevărat îți spun, dragul meu fiu, tu - care din dragoste pentru mine n-ai vrut nimic, ceea ce era al meu este acum al tău. Iar tu, care nu mă iubeai decât pentru avere și așteptai cu nerăbdare moartea mea, tu nu vei avea nimic și vei fi un simplu servitor'.

22. Ce credeți despre această parabolă? Care dintre cei doi frați avea un vânt favorabil?

23. Discipolii au spus: “Bineînțeles că cel care-și iubea mama cu adevărat”.

24. Eu am spus: “Ați răspuns foarte bine și Eu vă spun: această mamă a procedat exact la fel cum va face Dumnezeu în ceruri.

25. Cine nu Mă iubește doar pentru Mine, nu va ajunge acolo unde Eu voi fi.

26. Omul trebuie să-L iubească pe Dumnezeu fără să aștepte vreo răsplată, așa cum îl iubește și Dumnezeu pe el; în caz contrar, el nu este demn de Dumnezeu”.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !