Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 18.4.2024, 05:25
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.9.2010, 12:43    Post subject: Capitolul 206 Reply with quote

Capitolul 206

Bucuria oaspeților la micul dejun. Tristețea îngerilor. Hrana corpului a sufletului și a spiritului.


1. Aproape că nu mai este necesar să precizăm că acest mic dejun a bucurat pe toată lumea extraordinar de mult, iar vinul le-a dezlegat limbile. Chiar și Jonael și Jairuth erau veseli și M-au rugat să-i ajut să se întoarcă acasă la ei, la Sihar, păstrându-și această stare de bucurie. Eu am fost de acord ca ei să se întoarcă bucuroși acasă.

2. Ei au spus însă: “Oh, Doamne! Că ești de acord este bine, căci nu comitem nici un păcat că suntem bucuroși, dar rămâne de văzut dacă vom putea să ne păstrăm această stare!”

3. Eu le-am răspuns: “Ei bine! Fie, veți putea fi fericiți!”

4. Dar îngerul care îi însoțea s-a întristat. Jonael a observat acest lucru și M-a întrebat care era motivul!

5. Eu am spus: “îngerul vede foarte limpede că între o mare bucurie și păcat nu există decât o distanță foarte mică. El vede deja efortul pe care va trebui să-l facă atunci când vă va însoți acasă, pentru a vă feri de păcat; iată de unde vine tristețea de pe chipul său! Dați-i puțin vin să bea, poate vinul îi va mai lumina chipul!”

6. Jonael a întins îngerului o cupă de vin. Îngerul a luat-o și a băut-o până la ultima picătură. Cei doi oameni s-au mirat, căci nu mai văzuseră niciodată așa ceva!

7. Dar îngerul a spus: “Eu sunt printre voi de atâta timp, de ce nu mi-ați întins niciodată cupa?”

8. Jonael a spus: “Nu ne-am fi putut niciodată imagina, nici chiar în vis, că un înger ar putea gusta pe pământ din bucatele materiale!”

9. Îngerul: “Este ciudat; ați văzut totuși că Domnul tuturor Cerurilor bea și mănâncă. Și el este cel mai elevat și cel mai desăvârșit dintre toate spiritele. Atunci de ce noi, îngerii, care trebuie să acceptăm un corp pentru a vă sluji în lumea materială, nu ar trebui să bem și să mâncăm?

10. Dă-mi puțin pește și pâine și vei vedea nu numai că beau, ci și că pot mânca, fiindcă acolo unde Domnul poate mânca o hrană materială și îngerii pot acest lucru!

11. Jonael i-a întins îngerului un pește întreg, împreună cu o felie mare de pâine; îngerul le-a luat și le-a mâncat!

12.Îngerul a arătat astfel că un spirit poate mânca o hrană materială; Jonael l-a întrebat cum este posibil acest lucru, dat fiind faptul că, în fond, el nu este decât un spirit!

13. Îngerul i-a răspuns: “Ai văzut vreodată un mort care să bea și să mănânce?” Jonael a spus: “Nimeni n-a văzut vreodată așa ceva!”

14. Îngerul a spus: “Dacă un trup fără suflet și fără spirit, care nu mai este decât simplă materie, nu bea și nu poate mânca nici un fel de hrană, aceasta este chiar dovada faptului că sufletul și spiritul ce locuiesc în acel trup sunt cele care mănâncă! Cum trupul nu este decât auxiliarul sufletului (ca un fel de haină pentru suflet) și nu are nevoie pentru el însuși de nici o hrană, este clar că sufletul și spiritul sunt cele care își iau hrana din pământ, atât timp cât sufletul locuiește în acest trup și îl menține în viață prin faptul că îi dă trupului ceea ce îi prisosește din hrana sa. Căci trupul, în realitate, nu consumă decât ceea ce îi prisosește sufletului (ceea ce sufletul elimină).

15. Dacă în omul material întrupat, doar sufletul este cel care își ia hrana din pământ atât timp cât rămâne în acest corp material, este normal ca eu să mănânc hrană pământească atât timp cât, deși sunt un spirit, voi cutreiera pe acest pământ și atât timp cât voi fi chemat să vă slujesc în acest corp constituit din elementele aerului”.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !