Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 24.4.2024, 14:30
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.9.2010, 12:48    Post subject: Capitolul 207 Reply with quote

Capitolul 207

Nefasta influență a dezmățului asupra sufletului. Moartea spirituală - consecință a lipsei de autocontrol. Despre adevăratul post. Nocivitatea mortificării făcute pentru a comunica cu spiritele. Trăiți și învățați-i pe ceilalți să trăiască la fel cum trăiesc Eu și cum vă învăț Eu să trăiții


1. Cei doi prieteni din Sihar și toți cei care au auzit explicațiile îngerului au făcut ochii mari de uimire, iar Petru a spus: “Doamne, ce a spus de fapt acest servitor al lui Jonael? Acest lucru pare foarte curios! Cum poate corpul să se hrănească cu ceea ce elimină sufletul? Oare are și sufletul un stomac și un anus?”

2. Eu am spus: “Îngerul a spus adevărul, așa este; iată de ce traiul în dezmăț face sufletul să fie atât de lacom de plăceri și înrădăcinat în materie. Sufletul este supraîncărcat de elemente nocive și corpul nu poate digera tot ceea ce trebuie sufletul să elimine, astfel încât poluarea sufletului subzistă în corp, pe care îl sufocă (sufletul rămâne murdar și de aceea chinuie trupul). Sufletul astfel tulburat nu mai găsește mijloacele de a elimina aceste deșeuri și viața lui nu mai este altceva decât impuritate, lascivitate și infidelitate, strânse la un loc.

3. Toate acestea incită sufletul la plăcere; el se lasă sedus din ce în ce mai mult și se abandonează și mai mult dezmățului și desfrâului, sfârșind prin a cădea în întregime pradă simțurilor și a deveni complet insensibil la cele spirituale. El se împietrește și devine în cele din urmă rău, mândru și orgolios.

4. Un suflet care trăiește astfel își pierde valoarea și, pierzând-o, devine mort din punct de vedere spiritual; el se apucă atunci să-și înalțe singur un tron din mizeria pe care ar trebui să o înlăture și sfârșește chiar prin a găsi demn de stimă și foarte onorabil faptul că este atât de infect!

5. Vă spun, toți oamenii care au pe acest pământ o îngăduință excesivă față de simțurile lor, își înfundă sufletul până la gât, până peste ochi și urechi, în straturi peste straturi de murdărie. Ei devin astfel, din punct de vedere spiritual, complet surzi și orbi și nu mai pot auzi, vedea și înțelege ceea ce i-ar putea salva!

6. Prin urmare, beți și mâncați cu măsură, pentru ca sufletele voastre să nu se îmbolnăvească și să nu-și găsească sfârșitul în propriile deșeuri!”

7. Petru, cu un aer gânditor, i-a spus atunci Domnului: “Dacă este astfel, ca să nu mai avem îndoieli, înseamnă că trebuie să postim mai mult decât să mâncăm?”

8. Eu am răspuns: “Cel care postește la momentul potrivit face mai bine decât cel care trăiește permanent în viciu și dezmăț. Dar sunt posturi și posturi! Adevăratul post constă în a te păzi de toate păcatele și în a renunța din toate puterile la toate aceste lucruri lumești, în a-ți lua crucea pe umeri și a Mă urma fără să te temi să bei și să mănânci, dar evitând bineînțeles excesele care conduc la dezmăț; orice alt post nu are decât o mică valoare, sau nu are nici una.

9. Anumite persoane caută, printr-un fel de mortificare a propriului corp, să intre în contact cu lumea spiritelor, gândind că pot astfel stăpâni forțele naturii. Asemenea practici nu sunt numai inutile, dar ele aduc chiar grave prejudicii sufletului, care cade atunci din arborele vieții, ca un fruct copt, dar cu miezul mucegăit, gol și găunos, pentru că este mort!

10. O mortificare sub forma unui astfel de post nu numai că nu are nici o valoare, dar reprezintă chiar un mare păcat.

11. Cel care vrea să trăiască după ordinea dreaptă și adevărată, să trăiască așa cum trăiesc Eu și cum vă învăț Eu să trăiți! El va vedea atunci cum înflorește și cum se coace în el fructul însuflețitor al vieții, al cărui miez nu va fi mort, ci dimpotrivă, va fi un germene în întregime viu, putând da formă vieții unice și eterne a spiritului și a conștiinței într-un mod rapid și respectând ordinea divină. Acum știți ce este de făcut pentru a trăi în conformitate cu ordinea divină desăvârșită. Faceți așa și veți obține viața adevărată!

12. Dar iată că razele soarelui devin din ce în ce mai puternice; să părăsim colina și să mergem la umbră în grădină. Iar tu, Matei, scribul Meu, pregătește-ți trusa și scrie tot ce s-a spus aici, urmărind să faci o descriere completă. Acum să mergem să ne odihnim puțin!”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !