Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 12:20
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 22.9.2010, 12:54    Post subject: Capitolul 208 Reply with quote

Capitolul 208

Domnul și însoțitorii Săi în grădină. Liniștea de dinaintea furtunii. Cutremurul pământului, vijelie, furtună pe mare. Îngerul îi liniștește pe oamenii înfricoșați.


1. Am părăsit colina pentru a merge sub frunzișul arborilor din grădină. Eu M-am așezat și apoi am adormit pe un petec de iarbă răcoroasă, la umbra unui smochin cu ramuri bogate. Toți cei care Mă însoțeau au luat și ei loc, Maria fiind aproape de Mine și au adormit. Numai Jonael, Jairuth și Matei s-au așezat la o masă în grădină, unde Matei și-a instalat trusa de scris iar îngerul lui Jonael i-a atras atenția asupra anumitor inexactități.

2. Către prânz, Baram - care se afla pe corabie împreună cu Kisjonah - a observat la asfințit nori groși urcând la orizont. A văzut că apa devenea din ce în ce mai liniștită, ceea ce era un semn sigur al apropierii unei furtuni foarte mari și a unui cutremur de pământ.

3. Baram a poruncit să se aducă toată încărcătura de pe corabie, iar aceasta să fie solid legată cu parâme la țărm. Abia a terminat de făcut toate acestea, când a văzut în depărtare marea ridicându-se la o înălțime uriașă.

4. Kisjonah a spus: 'Va trebui să-i trezim pe Domnul și pe discipolii Săi, pentru că aceste valuri de o înălțime nemaivăzută până acum vor acoperi grădina în întregime și cei care dorm ar putea fi în pericol. Este posibil ca și corabia să eșueze pe țărm”.

5. Baram a spus: “Da, prietene, dacă Domnul nu oprește această furtună, va fi un dezastru cumplit. Dar eu mă las în grija Domnului! Sunt sigur că El nu ne va lăsa să pierim și, atâta timp cât El doarme liniștit, nu avem de ce să ne temem de această furtună care se apropie și care va ajunge aici în câteva clipe! Dar să mergem repede să-L anunțăm!”

6. Cei doi bărbați și toți mateloții s-au grăbit să vină spre Mine, pentru a Mă trezi. Dar de această dată aveam motive întemeiate să nu Mă trezesc și îngerul i-a oprit, spunându-le: “Lăsați-L să se odihnească, nu-L treziți; El doarme tocmai din cauza acestei furtuni”.

7. Kisjonah a spus: “Dar la ce folosește faptul că valuri seismice înalte cât munții vin să-mi distrugă grădinile?”

8. Îngerul a râs: “Nu-ți face griji din cauza asta! Crezi că Domnul, care ție ți se pare că doarme, nu știe de această furtună? Dacă El vrea să fie așa, așa să fie! Fii liniștit!”

9. Kisjonah a întrebat: “Cunoști și tu motivul?” Îngerul a răspuns: “Chiar dacă l-aș cunoaște, nu aș avea voie să-ți spun înainte ca Domnul să dorească asta. Așa că nu mai pune întrebări și rămâi liniștit, fără nici un pic de teamă! Ceea ce va urma vă va deschide ochii!”

10. Acestea fiind spuse, îngerul s-a întors foarte liniștit să-l ajute pe Matei să facă ordine în scrierile lui. Kisjonah s-a liniștit și Baram a spus: Trebuie să recunosc deschis că în viața mea n-am văzut o furtună așa de amenințătoare ca cea care este gata să izbucnească în orice clipă sub ochii noștri, iar eu trebuie să o privesc atât de indiferent și liniștit... Privește acolo, furtuna se apropie, va ajunge în curând aici, în port.

11. Privește și valurile enorme care sunt cam la un sfert de oră de acest golf, în direcția Sibarahului; acești munți de apă vor fi în curând străpunși de fulgere. Golful este încă foarte liniștit și se observă furtuna la fel de limpede ca și țărmul. Este o viziune stranie, trebuie să mărturisesc, un spectacol rar, teribil și magnific, pentru cine îl poate privi cu sufletul liniștit. Dar cei care se află în largul mării, în mod sigur se simt altfel decât noi, care suntem așezați pe țărmul acestui golf liniștit.

12. Furtuna este cam la jumătate de oră de aici, în linie dreaptă și cum tunetul se aude destul de puternic aici, înseamnă că acolo, în mijlocul vijeliei, trebuie să fie asurzitor! Simt și un puternic cutremur de pământ, nu îl simți și tu?”

13. Kisjonah spuse: “Oh, da! Voiam să-ți spun și ție, dar asta-i minunea minunilor! Golful meu este mai liniștit ca niciodată! Cunosc prea bine spectacolul îngrozitor pe care îl oferă acest golf într-o situație ca aceasta. Deocamdată apa este aici perfect liniștită, dar iată, cutremurul de pământ este din ce în ce mai puternic! Numai să nu strice casele! Văd în golf cercuri concentrice, iar la ieșirea din golf se ridică valuri seismice; nu se vor lăsa mult timp așteptate! Ei bine! În numele Domnului, nu poate fi mai râu decât cel mult să-ți pierzi viața! Domnul și îngerul Său sunt aici, dar ce imagine înspăimântătoare! Fie-ți milă, Doamne! Îndură-te de niște bieți păcătoși!”

14. Golful a început atunci să se clatine, rafale puternice de vânt răsuceau copacii, nenumărate fulgere izbeau norii negri întunecați, trosnituri groaznice se auzeau în golf, într-un vârtej de spumă, dar nici o picătură de apă nu cădea din norii de foc. Un fulger a lovit colina unde ne petrecusem noaptea; trosnitura violentă i-a trezit pe toți cei care dormeau, în afară de Mine.

15. În acest vacarm nemaiauzit al celei mai mari furtuni, în fața a zeci de fulgere care loveau țărmul, toți s-au trezit; discipolii, țipând de groază, au început să alerge spre Mine pentru a Mă trezi.

16. Iar Iuda, mai revoltat decât toți, a strigat: “Doamne, cum poți să dormi când se răzvrătește natura? Plouă cu fulgere, cine poate fi sigur că va supraviețui? Ajută-ne, Doamne, întregul pământ se va prăbuși!”

17. Dar Eu i-am răspuns: Te-a atins vreun fulger?” Iuda a răspuns: “Bineînțeles că nu încă, dar nu va trebui să mai aștept mult pe o asemenea furtună. Acum încă mai vorbesc, cât mai sunt în viață, dar fulgerul următor îmi va tăia vorba pentru totdeauna!”

18. În timp ce Iuda vorbea astfel, valurile seismice înaintau în golf cu un muget și un zgomot cumplit! Cum talazurile atingeau vizibil mai mulți stânjeni (zeci de metri), depășind înălțimea punctului în care ne aflam, discipolii au început să urle, unii chiar să fugă pe colină, de unde însă nenumăratele fulgere i-au împins înapoi. “Doamne, ajută-ne dacă poți sau dacă vrei, altminteri vom pieri, strigau ei cu sutele. Numai Matei, Jairuth și Jonael, cu îngerul lor, nu s-au lăsat tulburați și și-au continuat treaba.

19. De această dată, nu am pus capăt mâniei furtunii, ci am lăsat-o să-și urmeze cursul, dar nu i-am permis totuși să facă nici cel mai mic rău în tabăra noastră.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !