Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 16.4.2024, 07:39
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 14:58    Post subject: Capitolul 218 Reply with quote

Capitolul 218

Raportul servitorilor lui Kisjonah despre evenimentele petrecute în timpul absenței Domnului.


1. Atunci când am sosit acasă, mai mulți servitori ne-au ieșit în întâmpinare și ne-au povestit că puțin după plecarea noastră au venit o mulțime de străini care au întrebat de Mine; ei doreau să știe ce făceam și unde plecasem! Dar servitorii au recunoscut imediat, în pofida deghizării lor, că aceștia erau farisei, drept pentru care le-au răspuns că Eu părăsisem regiunea de mult timp și că, după părerea lor, plecasem spre Damasc, sau poate chiar în Persia, la păgâni! Pentru că Mă auziseră adeseori spunând că mântuirea va fi luată de la evrei și dată păgânilor!

2. Auzind aceasta, spionii s-au supărat și unul dintre ei a spus: “Cei tineri și necopți scutură fructele din copacii tineri, dar nu și din copacii bătrâni, în care trebuie să te cațeri cu multă atenție dacă vrei să ajungi la ramurile cu fructe. Dar acest șarlatan n-are nimic de-a face cu vechiul iudaism”.

3. Servitorii au râs și au spus: “Hm! Aveți grijă ca arborele vostru prea uscat să nu fie dezrădăcinat de vânt. Nouă ni se pare că arborele vostru, mort de mult timp, nu mai are fructe, cel puțin dacă nu agățați voi smochine uscate de ramurile subțiri și nu numiți miracole aceste fructe din care nu se mai vede de mult nici cea mai mică urmă!”

4. Înfuriați de aceste cuvinte, fariseii au vrut să-i amenințe pe servitori!

5. Dar servitorii le-au spus: “Noi suntem greci și avem aceeași religie ca împăratul nostru. Avem dreptul să râdem de prostia voastră, pe care o faceți să treacă drept învățătură divină! Nu puteți face nimic împotriva noastră, atâta timp cât nu vă batjocorim nici în templele, nici în școlile voastre! Pe de altă parte, noi toți suntem în serviciul lui Kisjonah și, dacă n-o ștergeți imediat, vă vom face să plecați cu lovituri de baston”. Fariseii și-au mușcat buzele și și-au reluat drumul de-a lungul malului, în direcția Ierusalimului.

6. “Spune-ne acum dacă am procedat bine!”

7. Eu am spus: “Ați făcut bine, numai că nu trebuia să spuneți un lucru inexact. Ar fi fost mai bine să le spuneți adevărul! Dacă ne-ar fi așteptat, poate că i-am fi putut transforma, pentru că majoritatea dintre ei sunt bolnavi și, deși printre ei erau și câțiva farisei, aceștia nu erau dintre cei mai răi. Acum, ei și-au instalat tabăra pe colina de la capătul golfului. Mergeți acolo cu măgarii și catârii voștri și aduceți-i pe toți aici! Spuneți-ie că Domnul a sosit și îi așteaptă. Transportați bolnavii pe măgari și pe catâri, iar cei sănătoși să vină pe jos!”

8. Servitorii au pornit la drum, în ciuda orei târzii și, după un ceas, i-au adus pe cei pe care îi alungaseră, orbiți de zelul lor.

9. Cinci farisei s-au prezentat respectuos în fața Mea, plângându-se că au fost tratați prea brutal de către servitorii care i-au insultat și i-au înșelat.

10. Eu i-am liniștit, spunându-le: “Acești servitori nu au avut nici o intenție rea; n-au acționat decât dintr-o iubire oarbă pentru Mine, crezând că recunosc în voi pe dușmanii Mei! Când M-am întors, i-am trimis să vă caute pentru a vă aduce înapoi cât mai repede posibil, reparând astfel răul pe care l-au comis față de voi. Cred că s-a și rezolvat!”

11. Fariseii au spus: Totul este în perfectă ordine, dar ar mai fi ceva!

12. Noi venim de la Betleem, unde am auzit vorbindu-se despre extraordinarul Tău dar de a vindeca; ne-am adus cu noi bolnavii. Cei care au avut destulă putere, au venit pe jos. Pe cei mai slabi i-am adus pe vite de povară. Te rugăm să-ți fie milă de acești bolnavi și să-i vindeci”.

13. Eu am spus: “Unde sunt bolnavii pe care i-ați adus de la Betleem pe vite de povară? Servitorii nu Mi-au vorbit despre asta!”

14. Cei cinci farisei au spus: “I-am lăsat la hanul care se află de cealaltă parte a golfului, neștiind dacă Te vom putea întâlni. Ne-am dat multă osteneală să aflăm că de obicei, Tu locuiești aici și nu eram deloc siguri că Te vom găsi! Așa că am vrut să vedem mai întâi dacă ești aici, sperând măcar să aflăm unde Te afli și când urmează să Te întorci, în nesiguranța în care ne găseam, i-am lăsat pe ceilalți bolnavi la han pentru a primi îngrijiri, în timp ce noi încercam să Te găsim. Ne-am instalat tabăra pe munte, deasupra hanului, pentru a fi foarte aproape de ei în caz de nevoie!

15. Acum, Doamne și Stăpâne, Ți-am spus tot și nu mai avem nimic de adăugat; dacă vrei, ai milă de acești sărmani oameni suferinzi”.

16. Eu am spus: întotdeauna este la fel; dacă nu vedeți minuni, credința voastră este slabă, dar fără forța credinței, sunt puține șanse de mântuire pentru om, Numai dacă veți crede, veți putea vedea gloria puterii lui Dumnezeu în om”.

17.Toți au spus: “Da, da, Doamne, credem cu toții! Cel care poate, așa cum ai făcut Tu, să cheme din nou la viață pe fiica moartă a lui Iair, poate de asemenea să-i vindece pe toți acești bolnavi care încă n-au murit; pentru că noi am auzit vorbindu-se despre minunile Tale până la Betleem, orașul lui David!”

18. Eu am spus atunci, ridicând mâinile: “Să se facă după credința voastră!”

19. Și toți bolnavii care așteptau în curte să fie vindecați și-au dat deodată seama că erau perfect sănătoși. Ei au început să strige de bucurie, în gura mare: “Am văzut o lumină traversându-ne corpurile și am fost vindecați! Ne simțim atât de bine, de parcă nu ne-ar fi lipsit nimic niciodată! Slavă Celui care ne-a vindecat dintr-o dată!”

20. Stupefiați, fariseii nu au mai putut scoate nici un cuvânt. Au auzit apoi strigăte de bucurie în întregul oraș Kis. Acești farisei, cărora li s-au adăugat și bolnavii care tocmai fuseseră vindecați în curte, au ieșit pentru a vedea de unde venea acel zgomot; ei i-au văzut pe bolnavii lăsați la han, alergând și sărind precum cerbii, strigând glorie Celui care îi vindecase atât de miraculos.

21. Fariseii i-au întrebat pe tovarășii lor cum fuseseră vindecați și, într-un singur glas, aceștia le-au răspuns când și cum se petrecuse acel lucru.

22. Fariseii au putut constata astfel că tovarășii lor fuseseră vindecați chiar în momentul când Eu le spusesem: “Să se facă după credința voastră!”

23. Au fost cu toții profund uimiți și cei care fuseseră vindecați au spus: “Conduceți-ne la Mântuitor pentru a-L slăvi și a-i mulțumi”.

24. Fariseii au venit atunci la Mine, aruncându-se la picioarele Mele și slăvindu-L pe Dumnezeu pentru că a dat atâta putere unei ființe umane.

25. Le-am poruncit să se ridice și i-am invitat în sala unde li se pregătiseră gustări; acolo, le-am cerut să nu povestească nimic din toate acestea, nici la Ierusalim, nici în orașul lui David!

26. Toți au promis să respecte pe cât posibil aceasta rugăminte, dar au mărturisit că le va fi greu să se întoarcă în satul lor fără a se remarca imediat că erau vindecați, dar că vor face totul pentru a nu Mă trăda.

27. Le-am aprobat bunele intenții și i-am condus Eu însumi în sala de mese, unde îi așteptau răcoritoare și mâncăruri de tot felul. I-am invitat să bea și să mănânce, asigurându-i că asta nu le va face nici un rău. Au început cu toții să bea și să mănânce, iar eu M-am retras într-o altă sală, unde cinstitul Baram din Jesaira pregătise pentru Mine și ai Mei o masă îmbelșugată și unde a luat loc alături de Mine și Kisjonah, împreună cu întreaga sa familie.
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !