Tainele Universului și ale Spiritului sunt dezvăluite doar celui care le caută în mod sincer, cu o inimă curată ! FAZA CURENTA A LUNII
Username:   Password:  Auto Login    
 RegisterRegister 
It is currently 22.1.2021, 12:23
All times are UTC + 3 Hours
Fi binevenit calatorule !
View Post  Topic: "Marea Evanghelie a lui Ioan - volumul 1 - Jakob Lorber" 
Author Message
Acustic
Milenar
Milenar


PostPosted: 28.9.2010, 15:00    Post subject: Capitolul 219 Reply with quote

Capitolul 219

Un nou aspect al misiunii. Despre necesitatea fermentației. Parabola boului gras.


1. După masă, Ahab a spus: “Doamne, de la Jesaira știu la ce mă pot aștepta de la Tine și se înțelege de la sine că nu este nevoie de atâtea semne pentru a ne convinge, pe mine și pe tovarășii mei, că Tu ești Dumnezeu în persoană, venit în această lume pentru a acționa sub o formă umană. Dar sunt curios să știu dacă cei cinci farisei din Betleem - care par de altfel să fie oameni cinstiți - nu și-au dat încă seama Cine este Cel care le-a putut vindeca atât de miraculos bolnavii. Dacă ar avea cea mai mică idee despre asta, ar înțelege repede că este imposibil ca un om să facă asemenea lucruri. Cred că ar trebui să-i facem să vorbească puțin, pentru a vedea ce gândesc despre Tine!”

2. Eu am spus: “Prietene, să nu te îndoiești că Eu știu exact ce cred ei despre Mine și nu cred că este necesar să le tulburăm gândurile. Nu este nici mâine târziu să-ți dai seama de asta; să le lăsăm așadar la dispoziție și noaptea. La fel cum pentru vinul nou, fermentația este necesară pentru ca sucul de struguri să dea un vin spirtos, fiecare trebuie să treacă prin această fermentație dacă dorește să atingă spiritualitatea reală și perfectă!

3. Vezi tu, dacă o ființă umană dispune de tot ce are nevoie, ea se simte foarte în largul său, nu se preocupă de nimic, nu muncește, lasă totul să meargă de la sine și nu o preocupă dacă există un Dumnezeu și o viață după moartea trupului, dacă omul este mai mult decât un animal, sau animalul este mai mult decât omul! Munții sunt pentru un asemenea om la fel ca văile! Că este iarnă sau vară, lui îi este indiferent! Vara se bucură de umbră și de băi în apa proaspătă, iarna, bine îmbrăcat, stă lângă sobă!

4. Puțin îi pasă lui dacă anul este roditor sau nu; are provizii pe zece ani și banii necesari să-și cumpere ceea ce i-ar putea lipsi.

5. Un asemenea om trăiește la fel de comod ca un bou gras în staul și nu gândește mai mult decât un bou; el nu reprezintă altceva decât plăcere animală sub o formă umană!

6. Dacă te duci să-i predici Evanghelia împărăției lui Dumnezeu, îți va face ceea ce face boul unei muște care îl enervează în timp ce el rumegă: îl va mătura cu coada pe musafirul nedorit, care va trebui s-o ia la fugă, dacă nu vrea să fie lovit sau chiar nimicit!

7. La fel, chefliul fără griji va face semn valeților săi, care nu sunt altceva decât coada boului ce vânează muște, făcându-te să o iei la sănătoasa cât de repede posibil; și numai când vei fi la o oarecare distanță, vei înțelege ce efect a avut Evanghelia ta asupra acestui chefliu!

8. Eu cred că trebuie ținut un cu totul altfel de discurs acestui bou: Eu las mai întâi să cadă asupra lui nenorocirile pământești, unele după altele, pentru ca el să descopere astfel ce este grija, frica și angoasa. Atunci, acest bou începe să gândească, să caute; se întreabă cum se face că este asaltat din toate părțile, el, care n-a făcut niciodată rău nimănui și care a trăit mereu într-un mod cinstit!

9. Asta i se întâmplă pentru a provoca fermentația necesară.

10. El începe să-și dorească apoi să-și vadă prietenii, care I-ar putea ajuta să-și regăsească liniștea. Atunci este momentul să mergeți să-l căutați pentru a-i aduce Evanghelia. El vă va asculta și nu vă va mai alunga cu loviturile cozii sale mândre și amenințătoare.

11. Acesta este motivul pentru care trebuie ca oaspeții noștri să-și petreacă noaptea în fermentație! Astfel, spiritualitatea lor se va trezi și mâine sarcina noastră va fi mai ușoară. Ți-e clar acum?”
_________________
La început a fost Cuvântul ! Cuvântul sau Sunetul Primordial !
 

Style:  
Search:
Fii binevenit călătorule ! Tainele Cerului și ale Universului îți sunt pregătite. Cere și ți se va da ! Bate și ți se va deschide ! Caută și vei găsi !